Lukijalta: Myös omaishoitajille sopeutumisrahaa!

Jorma Talikka

Kansanedustajat ja virkamiehet eivät työn loputtua putoa tyhjän päälle, vaan saavat sopeutumisrahan tai niin sanotun kultaisen kädenpuristuksen.

Duunaritkin saavat vaatimattoman työttömyyskorvauksen, mutta omaishoitajat putoavat täysin tyhjän päälle, jos ei sitten satu olemaan eläke pohjalla.

Joku nyt tuumaa että "hakekoon toimeentulotukea", mutta kun on elänyt pienellä omaishoidon tuella, niin tarvitseeko jälleen nöyristellä hattu kourassa? Pahimmillaan samojen virkamiesten edessä, joilta olet omaishoidon tukea anonut ja saanut niskaasi välillä käsittämättömän määrän kaikkea muuta kuin kansalaisluottamusta.

Kyllä omaishoidon tuen pitäisi jatkua vielä hoitotilanteen loputtuakin, ainakin jokusen kuukauden, kun on tehty lujaa työtä 24/7 erittäin pienellä palkkiolla, ilman normaalin työsuhteen etuja ja työsuojelumääräyksiä.

Heti hoitosuhteen päätyttyä alkaa surutyö omaisen jouduttua laitokseen tai kuoleman korjatessa. Omaisen on aika käsittämättömän selvitä runsaiden hautauskulujen ja paperisodan kanssa.

Siitä tolpilleen pääsy vie aikansa. Arjen sankarikin on ihminen, jota ei saa jättää yksin taloudellisten ja henkisten paineiden vuoksi. Hyväsydämisiä olemme, mutta orjia emme saisi olla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut