Lukijalta: Kariniemen kuntoportaat säästävät rinteen maastoa

Ritva Ratia-Ahtiainen

Kiitos Eira Melaselle ansiokkaasta kannanotosta Kariniemeen suunnitelluista kuntoportaiden paikasta.

Paras mahdollinen paikka kuntoportaille olisi tuo, johon se oli jo suunniteltu. Se on alue, johon kuntoportaat luontevasti sopivat ja josta myöskin näköala Vesijärvelle on paras mahdollinen.

Yli 10 vuotta Lahdessa asuneena ja päivittäin alueella liikkuvana olen ihmetellyt tuota keskeneräistä rinnettä, joka selkeästi tarvitsee ryhtiä. Kuntoportaat olisivat juuri siihen ehdottoman tarpeen ja hyvä lisä.

Tuo koko rinne on kuluneen näköinen, koska siellä nyt kuljetaan poluilla, jotka risteilevät ristiin rastiin kuluttaen metsänpohjaa.

Eikö olisi hankkeen vastustajienkin etu, että kuntoilijoiden liikkuminen tapahtuisi rajatusti kuntoportailla eikä hallitsemattomasti pitkin rinnettä?

Onko todella niin, että muutama asukas voi kaataa tämän kaikille tärkeän kuntoilumahdollisuuden paikasta, johon se ulkonäöllisestikin ehdottomasti kuuluu.

Vai onko alueen hanketta vastustaville asukkaille luvattu jokin suoja-alue, jossa ei saa tapahtua mitään ilman asukkaiden lupaa?

Olen luullut, että Lanu-puisto ja satama-alue on kaikkien asukkaiden käytössä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.