Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Missä on päätetty lopettaa Kujalan jätekeskus?

ESS:ssa olleessa kirjoituksessa 29.2. mainittiin, että Lahden Kujalan jätekeskuksen toiminta loppuu kymmenessä vuodessa. Samassa kirjoituksessa kerrotaan, että jätekeskuksessa on nyt töissä 45 henkilöä, ja lopettaminen merkitsisi työpaikkojen menettämistä.

Mutta Päijät-Hämeen kierrätyskeskuksen esittelytilaisuuksissa on kerrottu, että toiminta Kujalassa jatkuu kierrätystoimintojen osalta, kun taas loppusijoitettaville jätteille ei tilaa ole.

Päijät-Hämeen Jätehuolto -yhtiön vuosikatsauksissa kuitenkin kerrotaan, että Kujalaan toimitettavien jätejakeiden kierrätysaste on erittäin hyvä, noin 97 prosenttia ja tämän lisäksi Kujalaan varastoitu tuhka käy kaupaksi!

Kujalan jätekeskuksen ympäristöluvissa on asetettu enimmäismäärät siellä käsiteltäville ja sinne loppusijoitettaville jätteille. Tietääksemme nämäkään viranomaismääräykset eivät määrää toiminnan lopettamista.

Miksi meitä kuntalaisia ja päättäjiä johdetaan harhaan tällaisella harhaan johtavalla tiedolla? Ottakaa lusikka rehelliseen käteen ja kertokaa meille, mitkä alueemme syntyvät jätejakeet tarvitsevat uutta jätekeskusta!

Jatketaan Kujalan jäteasemalla hyvin toteutettua jätteen kierrätystä ja jätteiden hyötykäyttöä. Sitä voidaan varmaan kehittää vielä eteenpäin kierrätysliiketoiminnan vahvistamiseksi Päijät-Hämeessä.