Lukijalta: Lanun puisto ja Kariniemi kuuluvat lahtelaisille, eivät pienelle asukasjoukolle

Eira Melanen

Lahden Kariniemessä ja Lanun puistossa näyttää vallitsevan outo ihmisten niin sanottu omankäden oikeus, jolla he diskriminoivat alueen luontoliikkujia ja muitakin lahtelaisia tapahtumajärjestäjiä. He estävät ja vastustavat kaikkia alueen kehitys- ja parannushankkeita.

Viimeinen kiusa on estää kuntoportaiden rakentaminen Lanun puistoon. Kuinka luvallisia ovat alueen puomit?

Pieni alueen omistajaklikki on ottanut tehtäväkseen vastustaa kaikkia yrityksiä parantaa alueen viihtyvyyttä ja torpata ne vetoamalla täysin epäoleellisiin seikkoihin.

Lahti on menettänyt tämän toiminnan ansiosta viinijuhlat, lasten puiston, urheiluseurojen ja paikallisten yhdistysten erilaiset tapahtumat, koska Lahden ymmärtämättömät päättäjät ja rakennuslupa-arkkitehti Jukka Vesanen asettuvat puolustamaan asukkaiden järjettömiä vaateita täysin näennäisillä ja keksityillä syillä.

Mitään suuria ja arvokkaita puita ei tarvitse kaataa kuntoportaiden tieltä. Hankkeeseen ei tarvita mitään aikalisiä, sillä raha tätä näköalapolkua varten on jo olemassa kaupungin budjetissa. Hanke voidaan toteuttaa nytkin luonnonmukaisesti ilman byrokraatista rakennusvalvontaa.

Paras paikka on ehdottamasti alkuperäinen, suoraan ylös menevä polku, joka on jo jo merkitty valmiiksi kaupungin toimesta, eikä Pikku- Vesijärven kulmapolku.

Lahden kaupunki ja tuhannet alueella kuntoilevat ja suunnistavat koululaisryhmät eivät voi katsoa vierestä tahallista kiusantekoa ja huopaamista.

Lukijalta Kuntoportaiden jatkeeksi tapahtumapuisto

Kunnallinen demokratia ei toimi silloin aidosti, jos pienen klikin annetaan sanella suurelle enemmistölle, miten sen muka tulisi toimia jo aikaisemmin päätetyssä asiassa. Järki käteen nyt Lahden päättäjät!

Pekka Rusilan kirjoitus tapahtumapuiston tarpeellisuudesta Lanun puistoon ( 22.2) oli rakentava ja kannatettava kaikelta osin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 2. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 3. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 4. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 5. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 6. Mökki ja auto tuhoutuivat tulipalossa Hartolassa
 7. Tuoliltanousu on hyvä jumppaliike seniorille – liikuntaa ei kannata unohtaa, vaikka ryhmätoiminta on tauolla
 8. LASBin päävalmentaja vaihtuu, uusi luotsi löytyi tiimin sisältä
 9. Hämeen poliisi: Koronavirusepidemia näkyy kotihälytyksissä, perheväkivallan lisääntymisestä on jo merkkejä
 10. ESS:n uusi juttusarja äänikirjoista alkaa - ensimmäisessä osassa perinteinen mies ja liberaali nainen ovat avioliiton raunioilla
 11. Poikkeustila iskee urheiluseuroihin – "Varainhankinta ja yhteistyökumppaneiden saaminen on tässä tilanteessa tosi vaikeaa"
 12. Mitkä Päijät-Hämeen ravintolat myyvät nyt aterioita ruoan noutajille tai kotiinkuljetuksella? Keräämme listaa, kerro meille ravintolastasi
 13. Lahden Lähimmäispalvelu perustaa verkkoon Korvikekerhon paikkaamaan kaupunginosakerhojen toimintaa
 14. Vierumäen Metalli konkurssiin – työntekijät lopettaneet jo vuodenvaihteessa
 15. Hollolan tulos ennakoitua vähemmän pakkasella

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.