Lukijalta: Vaaliraha unohtui Kalle Jokiselta kumman helposti

Anssi Autere

Muistan pikkupoikana kun leikimme rosvoa ja poliisia. Rosvoilla oli leikissä tukalat paikat kun poliisit jahtasivat heitä ja aina leikin lopussa rosvot joutuivat poliisien kiinni ottamaksi.

Tämä leikki palautui mieliini kun luin Etelä-Suomen Sanomien juttua 21.2.

Jutussa Hämeen vaalipiirin kokoomuslainen kansanedustaja Kalle Jokinen oli merkillisellä tavalla ”unohtanut” ilmoittaa saamansa vaalituen. Hän on siviiliammatiltaan poliisi ja näin ollen hänen tulisi näyttää esimerkkiä lakien ja säännösten noudattamisessa.

Tuntuu kuin nykyisin olisi jossain määrin kiepsahtanut ylösalaisin rosvot-poliisit -asetelma? Lapsenuskoni on koetuksella!

Vaalituen antajakin oli vaihtunut tuona kolmen unohduksen vuoden aikana.

Tuen aikoina mesenaatti oli ollut rikostutkinnan kohteena tunnetuksi tullut Nuorisosäätiön touhuihin liittynyt rakennusliike SSR. Nykyisin y-tunnuksella esiintyy Pallas Rakennus.

Kansanedustajan mukaan hänellä ei ollut tietoa tutkinnasta lahjoituksen saatuaan, koska neuvotteluja hoiti hänen varainhankkijansa.

Suosittelen hänelle kahden pankkitilin taktiikkaa.

Jutussa ei mainittu, onko kyseinen varainhankkija erotettu tehtävästään.

Omituisia on rahojen liikkeet Kokoomus-liikkeessä!

Tällä Hämeen vaalipiirin kokoomuksen kansanedustajalla on mitä ilmeisemmin pankkitilejä niin runsaasti, että rahojen määrästä on mahdoton olla selvillä.

Suosittelen hänelle kahden pankkitilin taktiikkaa, jota itse käytän. Tällä järjestelmällä olen koko ajan tietoinen rahojeni tarkasta kokonaismäärästä.

Uutisen kaltaiset menettelyt osaltaan rapauttavat kansalaisten luottamusta virkavaltaan ja erityisesti poliisiin.

Tuoreessa muistissa on taannoiset poliisien toimintaan liittyneet tutkinnat.

Raastuvan penkkejä ovat kuluttaneet laiminlyönneistä syytetyt Helsingin ex-poliisikomentaja, KRP:n päällikkö, poliisipäällikkö, ex-poliisipäällikkö, ex-poliisiylijohtaja, poliisiylitarkastaja, rikostarkastaja, rikosylikonstaapeli.

Oliko vielä muitakin, unohtuiko joku?

Niin ja tietysti: Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö on tietääkseni edelleen pidätettynä.

Tämä huumepoliisia koskeva tutkinta varmaankin kiinnostaa erityisen paljon mainitsemaani kansanedustajaa. Torstain 20.2. eduskunnan kyselytunnilla huumeisiin liittyvät asiat olivat erityisen lähellä hänen sydäntään.

Suomi on oikeusvaltio ja on erinomaisen tärkeää, että epäselvyydet tutkitaan tasapuolisesti ja että lain ulkopuolelle ei kovin helposti voi luikerrella.

Kuitenkin lain katveessa on aina vaan liian paljon harmaita alueita, joita on lähes mahdoton päästä tutkimaan.

Kuten tarinassa mainittu kansanedustaja lähes hirtehisesti toteaa: ”Kukapa meistä tänään tietää, mitä vuoden tai viiden vuoden päästä on.”

SK: Kalle Jokinen ilmoitti SSR:n vaalituen vuosia myöhässä – "Tässä on tosi harmittava erehdys"

Kokoomuslaista kokomustaa huumoria!

Niinpä. Kannattaa poliisinkin mukaan kokeilla kepillä jäätä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu