Näppis: Mikä ihmeen Maisa Torppa? Mikä ihmeen Saara Sieppi?

Kuntoportaiden leveys noin 2,5 metriä? Ei ihme, että pitää etsiä paikkaa ja raivata tilaa, eikä olemassa olevan polku käy pohjaksi.

Mikä ihmeen Maisa Torppa? Mikä ihmeen Saara Sieppi?

Onkohan koskaan tutkittu miten moni vähävarainen joutuu pihistämään lääkkeissä sen vuoksi, että vuoden ensimmäisen lääkeoston päälle apteekissa lätkäistään viidenkympin mikä lie lisä. Kenen ahneutta sekin?

Uusia kerrostaloja tulee kun sieniä sateella, joka tapauksessa vanhat hyvin tehdyt ja hoidetut asunnot pitävät aina arvonsa, sijainti tietysti vaikuttaa.

Koskahan Hollola ym. kunnat palkkaa vanhuskoordinaattorin hoitamaan vanhusten asioita. Olis meinaan niissäkin tekemistä.

Lahti ostaa jobbarilta tuolit Sibeliustaloon. Eikö järki sano että vetävät välistä vähintään tuplat. Pitäiskö palkata avustaja neuvomaan.

Jälleen yksi ilmastov. satuilu Etlarissa 22.2 sivu 6. Jutussa ihmisten esittämät lukemat tuskin perustuvat mihinkään konkretiaan, vaan ovat täyttä kuvitteellista satua eli ns. ilmastovouhotusta. Nainen mm. vaatesääst. pienentää hiiliosuuttaan. Miten tämmöinen on muka laskettavissa. Taskulaskimellako.

Kun Lahteen saatiin oikorata 2006, tuli kaupunkiin paljon pääkaupunkiin pendelöiviä, hyvin veroja maksavia asukkaita. Heidät on jatkuvasti petetty pienillä tonteilla ja mitättömillä parkkialueilla asemalla. Nyt rakennetaan aseman seutu täyteen ja parkit ovat vähäiset. VR on laskenut lippujen hintoja, mutta parkkimaksut ovat kohtuuttomat. Robottiparkki piti purkaa, koska se ei toiminut - pendelöijiä ei kuunneltu!

Lahti pystyy maksamaan miljardin velkansa 2800 vuodessa pullottamon tuotoilla. Jos hinta olisi markkinahinta, niin velka olis maksettu kolmeen vuoteen

Mikä ihmeen "tekniikan kandidaatti"? Teknillisessä Korkeakoulussa oli aikoinaan "pikkudiplomi", joka kattoi tekniikan perusasiat. Vasta DI eli diplomi-insinöörin tutkinto osoittaa, että on suorittanut vaaditut kurssit. Mitä virkaa on ylioppilastutkinnolla, jos ei ole pystynyt suorittamaan mitään loppututkintoa??

Pysäköinnin pitäisi olla palvelu eikä budjetoitu rangaistus asioimisesta kaupungin keskustassa tai Sibeliustalon tilaisuudessa! Matkakeskus on liikennöinnin irvikuva, jolla tyrmätään kaikkien Lahteen tulevien mielikuva hyvän ympäristön kaupungista.

Miten yhdet kuntoportaatkin on kaupunki suunnitellut niin väärin? Olisiko asukkaat pitänyt ottaa mukaan jo ennen ensimmäisenkään viivan vetämistä? Ja miksi portaiden pitäisi olla niin leveät? Tai jos vaan korjataan Radiomäen portaat ja Lanun puistossa kuntoillaan ylämäkikävelyä?

Kyllä rupee koulunkäynti sujumaan, ja maittamaan kun rupeaa saamaan koulun automaateista kannapista.

Oikea paikka Matkakeskukselle olis ollut vanhan postin tontille. Siinä olis ollut tilaa suunnitella lähdöt ja tulot sekä radan varteen parkkipaikat saattajille. Hävetköön ne henkilöt jotka tämän sumpun teitte. Tv. Mummu 76 v.

Todella erikoinen ulostulo kaupungin viestintäjohtajalta. Eikö Aleksi Mäntylä osaa itse vastata vai onko tällaisia varten palkattu oikein viestintäjohtaja. Ei muutaman sadan euron HHJ kirjekurssi tai kandidaatin tasolle jääneet luonnontieteen tutkinnot anna mitään valmiuksi energialaitoksen asiassa. Nimim. Candyman.

Moisio hehkutti Mäntylän HHJ- tutkintoa. Onko kaupunki maksanut päättäjille tämän kauppakamarin järjestämän kurssin vai kaikki päättäjät omasta pussista? Tuskin.

Voisiko olla meilläkin pikaoikeus jossa rattijuopot ja huumeiden vaikutuksen alaisena ajavat saisivat rangaistuksen heti seuraavana aamuna. Auto valtiolle ja sakko tai vankila oitis. Nyt tutkinnat kestää ennen oikeutta.

Lahti Hiihtokeskus la klo 10.30 ja iso järkkäri: jos et kerran tunne, älä väitä minua muille huoritellen t 56-v puolustusvoimien virkanainen ja DI

Saas nähdä saako "Patomäen asemies" kovan tuomion, uhkasihan hän poliisia välillisesti niin että poliisin täytyi laittaa kaikki resurssinsa liikkeelle, panssariautoa ja Karhuryhmää myöten. Jos ei laittomasta aseesta niin aseesta, kumminkin jotenkin. Tiedä vaikka hässäkän aikana otetuista päiväunistakin saisi jotakin.

ESS:n sudokut lauantaina 22.2. vaikeustasoa 1 ja 2. Oikea tähtimerkintä olisi ollut * ja **. Jatkuvasti samat virheet. Jättäkää oikeat vastaukset pois, saatte tilaa useammalle.

Miksi yhtymäkokoukseen tarvitaan seitsemän edustajaa, kun kaikkien pitää äänestää samalla tavalla niinkuin on käsketty? Tai tulee potkut. Rahaa säästyisi, jos yksi edustaja/kunta käyttäisi koko äänimäärää.

Kyllä näyttää siltä, että nettilehden uudistus on toiminut, oikeuttaa toimituksen kaikkien lehden linjan vastaisten kommenttien hylkäämiseen.

Lahtelaiset turvassa. Valtuustoa johtaa armeijan mies evp.ja hallitusta sairaanhoitaja.

2015 tuli Ouluun parta "lapsia"! Seurauksista on lehdestä lukea!

Olemme tässä maassa jo niin ADHD kansantaudin riepomia -somen takia, että kannattais jättää lähettämättä kans.väl.urh.kilpailuihin osallistujia kunnes kansallisepidemia on voitettu! Hiihtojen seuraaminen syventää kaamosmasennusta!

Salppurin kisat Rukalle Lanki ja Saarinen joutavat samaan kuormaan!

Mielestäni Lahden virkamiehet ja poliitikot tulee laittaa taloudelliseen vastuuseen, jos keskustan epärelevantit suunnitelmat toteutuvat ja aiheuttavat yrittäjille haittaa tai taloudellista menetystä.

Sovitaanko et seuraavan kerran kun aattelet paniikissa et miten pystyt välttämään tutulle puhumisen niin oot vaan normaalisti? Enhän mäkään puhu sulle!

Tuumin tässä kuinka typerää on puolitutun miehen hätääntyä kaupassa "eihän tuo vain tervehdi". Hah: mies tervehtii, etenkin vanhempaa tätiä.

Kaikkein hölmöimpiä ovat just nää 'työstä puolitutut' miehet, jotka toljottavat ja luulevat mun tervehtivän heitä. Ei mitään tapoja! Mies tervehtii.

Persujen saavutukset hallituksessa. Pakolaisia Suomeen yli 32 000. Hallintarekisteri, Kiky, leikkaukset koulutuksesta, perustulosta, opiskelijoilta, kaikkein köyhimmiltä peruspäivärahasta, lääkekorvauksista, vammaisilta, kansaneläkkeistä. Päättivät myös aktiivimallista. Mietipä mitä puoluetta sinä kannatat!

Kun Korona saavuttaa Suomen, ei siihen kahvilan lehteen halua koskea, köyhä eikä rikas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 2. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 3. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 4. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 5. Kuinka etäkoulu sujuu teidän perheessänne? Etlari tekee juttua koulunkäynnistä juuri nyt ja pyytää oppilaiden ja vanhempien tarinoita
 6. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 7. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 8. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 9. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 10. Chiméne Bavardin Esalainen: Etäkoululaisten äitinä ei ole aina helppoa, varsinkin jos pitää askarrella
 11. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 12. Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"
 13. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 14. Pääkirjoitus: Lahtikin huutaa valtiolta apua selviytyäkseen koronakriisistä
 15. Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.