Lukijalta: Vääriä väittämiä luottamusmiehistä

Heini Moisio

Kaupunginvaltuutettu Jorma Ratia kyseenalaistaa mielipidekirjoituksessaan (ESS 21.2.2020) kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaoston kokoonpanon sekä jaoston puheenjohtajan Aleksi Mäntylän toiminnan.

Lahden kaupunginhallituksen jaostojen jäsenet ovat kaupunginhallituksen jäseniä. Heidät on valittu edustuksellisen demokratian sääntöjen mukaisesti.

Konserni- ja tilajaoston ja elinvoima- ja työllisyysjaoston puheenjohtajina toimivat kaupunginhallituksen varapuheenjohtajat, jotka saavat tehtävästään kuukausikorvauksena 2 500 euroa. Palkkiopohjaisille puheenjohtajille ei makseta kokouspalkkioita.

Valtuutettu Ratian käsitys puheenjohtajien palkkioista on virheellinen, kuten hänen tietonsa varapuheenjohtaja Mäntylän koulutuksesta ja yritystaustastakin. Mäntylä on luonnontieteiden kandidaatti. Hän on siis suorittanut korkeakoulututkinnon ja hänellä on yhteisyritys puolisonsa kanssa.

Mäntylä on tehnyt HHJ-tutkinnon (Hyväksytty Hallituksen Jäsen), joka on usealla muullakin lahtelaisella luottamushenkilöllä, jotka toimivat konserniyhtiöiden hallituksissa.

Tiedot voi tarkistaa valtuutettujen tekemästä sidonnaisuusilmoituksesta, joka on julkinen asiakirja.

Kirjoittaja on Lahden kaupungin viestintäjohtaja

Lahden omistajaohjaus on heikoissa kantimissa

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut