Lukijalta: Vihdoinkin saatiin avantosauna Lahteen

Taisto Inervo

Kauan odotettu avantosauna avasi ovensa 12.1. Me avantosaunojat olimme odottaneet Lahteen ihmettä saapuvaksi ja taistelleet byrokratian viidakoissa vuosien ajan.

Totesimme yhdessä, ettei Lahti ole rantasauna-, saati avantosaunakaupunki, kuten Tampere, Turku, Lappeenranta ja Helsinki, joissa saunakulttuuri on korkealla tasolla.

Alasenjärven rannalla Sipurantiellä sijaitsevan näkövammaisten Lepolan lomakotiyhdistys remontoi saunan hyvään kuntoon. Ravintoloitsija innostui ja lupautui tukemaan avantosaunahanketta.

Mutta ei ollut laituria eikä pulputtajaa, jolla avanto pysyisi auki pakkasella. Eräs touhunainen alkoi kinuta kaupunkia apuun.

Ihme tapahtui! Kaupunki auttoi asiassa ja hankki tarvittavat laitteet. Suurkiitos poliitikoille ja virkamiehille. Nyt paranee saunoa ja uida Alasenjärven +2-asteisessa vedessä.

Samalla Salpausselän kisojen ulkomaiset kisavieraatkin saavat nauttia Suomen eksotiikasta. Avantoa ja saunaa kyselivät monet ulkomaiset kisavieraat viimeisimpien MM-talvikisojen aikana, kertoivat Lahden matkailuinfon virkailijat.

Parisenkymmentä koesaunojaa kävi saunomassa ensimmäisenä iltana hymyssä suin ja pistäytyi useita kertoja uimassa avannossa. Lepolan emäntä myi ravintolassa kahvia, nisua ja grillimakkaraa. Avantosauna on avoinna maanantaina, keskiviikkona ja torstaina kello 17–20.

Kyllä nyt kannattaa Lahdessa asua ja elää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 2. Suur-Hollola-ajo täyttää Lahden seudulla auki olevat hotellit – "Minilomille alkaa riittää kysyntää"
 3. Polttareitaan viettäneen kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin musiikkiesitys herätti huomiota Lahden torilla – "Mahtavaa olla Lahessa"
 4. Henkilöauto suistui tieltä Lahdessa – katkaisi valopylvään ja puun
 5. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt aiheuttavat uusia liikenteen poikkeusjärjestelyjä – lue tästä useita katuja koskevat muutokset
 6. Koronapelot laimentuivat – suomalaiset ryntäsivät ostamaan lomamatkoja Välimerelle
 7. Vastaa kyselyyn: Miten sinä vietät kesälomasi tänä kesänä? Kerro meille!
 8. Pelicansin Alex Lindroosin alkukesä ollut totutusta poikkeava: "Onhan se hieman outoa"
 9. Mansikkatilan kesätyösopimuksista syntyi riitaa, kun työn alkamispäivämäärä lykkääntyi: viljelijän mukaan maataloustyön luonne on vakioporukalle itsestäänselvyys
 10. Perinteiset Lahden Kalamarkkinat perutaan tältä vuodelta koronaviruspandemian vuoksi
 11. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä pyrkii puuttumaan alaikäisten mielenterveyden häiriöihin yhä varhaisemassa vaiheessa
 12. Lahden konserttitalon taustayhtiöiden rikostutkinta venyy syksyyn – Poliisi vaikenee täysin, mitä asiassa on selvinnyt
 13. Lukijalta: Lahti Events vastaa KymiRingistä Jorma Ratialle
 14. Mies jätti 196 euron taksikyydin maksamatta
 15. Lukijalta: Suomen mansikkasatoa pelastamassa – mikä meni pieleen?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.