Lukijalta: Vihdoinkin saatiin avantosauna Lahteen

Taisto Inervo

Kauan odotettu avantosauna avasi ovensa 12.1. Me avantosaunojat olimme odottaneet Lahteen ihmettä saapuvaksi ja taistelleet byrokratian viidakoissa vuosien ajan.

Totesimme yhdessä, ettei Lahti ole rantasauna-, saati avantosaunakaupunki, kuten Tampere, Turku, Lappeenranta ja Helsinki, joissa saunakulttuuri on korkealla tasolla.

Alasenjärven rannalla Sipurantiellä sijaitsevan näkövammaisten Lepolan lomakotiyhdistys remontoi saunan hyvään kuntoon. Ravintoloitsija innostui ja lupautui tukemaan avantosaunahanketta.

Mutta ei ollut laituria eikä pulputtajaa, jolla avanto pysyisi auki pakkasella. Eräs touhunainen alkoi kinuta kaupunkia apuun.

Ihme tapahtui! Kaupunki auttoi asiassa ja hankki tarvittavat laitteet. Suurkiitos poliitikoille ja virkamiehille. Nyt paranee saunoa ja uida Alasenjärven +2-asteisessa vedessä.

Samalla Salpausselän kisojen ulkomaiset kisavieraatkin saavat nauttia Suomen eksotiikasta. Avantoa ja saunaa kyselivät monet ulkomaiset kisavieraat viimeisimpien MM-talvikisojen aikana, kertoivat Lahden matkailuinfon virkailijat.

Parisenkymmentä koesaunojaa kävi saunomassa ensimmäisenä iltana hymyssä suin ja pistäytyi useita kertoja uimassa avannossa. Lepolan emäntä myi ravintolassa kahvia, nisua ja grillimakkaraa. Avantosauna on avoinna maanantaina, keskiviikkona ja torstaina kello 17–20.

Kyllä nyt kannattaa Lahdessa asua ja elää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Aluetaksi vei hävityn tarjouskilvan käräjille – hyvinvointiyhtymä saa haukut löysästä toiminnasta ja tasapuolisuuden puutteesta
 2. ESS ei saa syytteitä kunnianloukkauksesta: "Uutinen vastaa sisällöltään niitä tietoja, joita kaupungintalon tapahtumista on saatu"
 3. Voice of Finland -kilpailun valmentajia itkettänyt orimattilalainen Henry Friman haluaa olla sinivalkoinen ääni ja tunteiden tulkki
 4. 7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää
 5. Lahtelainen ratsastuskoulu on valittu vuoden laatutalliksi
 6. Kevätaurinko helli tiistaina- alkuvuoden lämpöennätys meni rikki Päijät-Hämeessä
 7. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 8. Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen neljän ryhmäperhepäiväkodin toiminnan keskeyttämisestä: "Kevein perustein tällaista päätöstä ei ole tehty"
 9. Lahden Kujalaan nousee raskaan liikenteen palvelukeskus – pitkät ajoneuvoyhdistelmät otettu erityisesti huomioon
 10. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"
 11. Hoivakotien koronaviruskuolemat muualla maassa eivät johda uusiin varotoimiin Päijät-Hämeessä – "Ei toistaiseksi, koska epidemiaa ei ole"
 12. Humalaiset huitoivat toisiaan Lahden yössä, molemmille sakkoa
 13. Varmuusvarastot avattiin jo kaksi viikkoa sitten, mutta kaikki eivät vieläkään ole saaneet hengityssuojaimia
 14. Laulaja Eero Aven on kuollut
 15. Onko golf superkesän vai katastrofin kynnyksellä?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.