Lukijalta: Koulukiusaamiseen pitäisi puuttua tehokkaasti

Eetu Koskinen

Mielestäni koulukiusaamiseen ei puututa tarpeeksi vakavasti. Kiusaamistapauksia on paljon piilossa.

Kiusaamisen uhri ei välttämättä voi kertoa kiusaamisesta opettajille, koska kiusaajat voivat sen jälkeen kiusata vielä enemmän, eikä asiaan lopulta puututa tarpeeksi vakavasti.

Koulussa on jo muodostunut tavaksi, että toisia voidaan töniä niin välitunneilla kuin käytävillä ennen tuntien alkua. Asiaa ei pidetä vakavana, vaikka pahojakin loukkaantumisia voisi tapahtua.

Kokemukset kiusaamisesta ja oppimisvaikeuksista haittana perusopetuksen ja toisen asteen nivelvaiheessa

Uskoisin, että henkilökunnan on vaikeaa erottaa, onko kyseessä leikkimielinen painiottelu vai aito kiusaamistilanne. Minkäänlaista väkivaltaa ei mielestäni silti tulisi hyväksyä. Kaikkien oppilaiden tulisi ymmärtää tönimisen riskit.

Kun kiusaamistapaus tulee koulun henkilökunnan tietoon, pitäisi välittömästi selvittää, mitä todellisuudessa on tapahtunut.

Kun kiusaajat on ensimmäisen kerran puhuteltu, kiusaamisen täytyy loppua heti. Ei saa käydä niin, että kiusaaminen jatkuu kuukaudesta toiseen, eikä sitä saada loppumaan. Kiusaajat puhutellaan lievemmissä tapauksissa vain uudelleen, mutta sillä ei ole pitemmän päälle mitään vaikutusta.

Tällä hetkellä rangaistukset, mitä tönimisestä ja toisten lyömisestä saa, ovat aivan liian heppoisia. Koulun velvollisuus on kuitenkin taata kaikille turvallinen oppimisympäristö.

Kirjoittaja on Iitin yläkoulun oppilas

Lukijalta: Vaikka kiusaaminen loppuu, tuska jatkuu

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut