Näppis: Finlandia-hiihdon järjestäjät elävät menneisyydessä. Eivät tajua, että entisaikojen lumi-pakkastalvia ei välttämättä enää tule säännöllisesti. Herätkää!

Finlandia-hiihdon järjestäjät elävät menneisyydessä. Eivät tajua, että entisaikojen lumi-pakkastalvia ei välttämättä enää tule säännöllisesti. Herätkää!

Eikös Finlandia-hiihdon voisi aina lauhoina talvina järjestää Kuusamossa tai Rovaniemellä. Olisi meille hollolalaisille ja lahtelaisille paljon edullisempaa, kuin verovaroin viikkokausia tykittää ja siirtää lunta ulkoilureiteille sulamaan...

Kohta voi kaikki vanhusten väheksyjät huokaista helpotuksesta, kun coronaviirus saapuu maahamme. Mutta muistakaa: teistäkin tulee vanhoja.

Mitähän tulopuolta maahanmuutosta muka olisi, ainoastaan paljon menoa.

Tehkää se juttu Sysmän rahan nykytilasta. Vai eikö saa kertoa julkisesti? On teillä rankempiakin juttuja kerrottu julki.

Kunnan on taattava asukkailleen sähkö ja vesi maksoi mitä maksoi. Näitä laitoksia ei saa myydä ulkopuolisille ihan perusturvan vuoksi.

Aikoinaan, kun Ismo Rautiainen Lahteen tuli, hänellä oli valmiiksi " ikävän ihmisen " maine. Suomi on kumminkin pieni maa, jossa asiat tiedetään.

Miksi äänestämme mielellämme oman asuinalueemme ehdokkaita kuntapäättäjiksi? Siksi, että oletamme heidän pitävän päätöksenteossa oman asuinalueensa puolia. Näin ei kuitenkaan Hollolassa tapahdu. Onneksi vaalit ovat tulossa.

Nyt kaupunkilaisjärkeä käyttöön! Energiayhtiön niinkuin vesiyhtiönkin voi myydä vain yhdesti. Ja saadut tuototkin käyttää vain kerran. Miten elettäisiin "pikavoiton" jälkeen, kun varat on syöty ja omistus jaettu? Laitetaan pitkät ajovalot päälle ja katsotaan tulevaisuuteen. Ei tarvitse olla talousammattilainen ymmärtääkseen, että näiden yhtiöiden suhteen on oltava omavaraisia, etenkin kun ne myös tuottavat. Vain hölmöläiset luopuisivat kruunun jalokivistään ja vieläpä vapaaehtoisesti. Heikäläisiä päättäjissämme ei sentään ole. Eihän?

Kenen etuja kaupunginjohto oikein ajaa pyrkiessään LE:n osien myyntiin, ei ainakaan meidän palvelujen käyttäjien! Tosiasioiden peittelyä ja parhaillaan jopa valehtelua. Tästäkö meidän pitää maksaa palkkaa virkakoneistolle?

Kauppiaat, Prismajohtajat yms. heviosastolla on hedelmiä, joiden makua ei välttämättä varsinkaan uusien lajien kohdalla asiakas tiedä tai onko siemeniä mandariinissa. Ehdotankin, että maistatatte hedelmät työntekijöillä, jotta he voisivat mausta kertoa muutenkin kun en tiedä!

Kiitos J. Ratia LE infosta, kaup.joht. tilille toinen huti valtuutettujen ja lahtelaisten sumutuksesta. Mahd sijoittaja ei jakaisi LE-tuottoja Lahden kanssa ja Lahti tuskin pienentää omaa osinkoaan. Se vaatii omansa esim 5%, sähkön ja siirron hinta nousee. Onko P. Timonen laskenut taloudellisia vaikutuksia kulutukseen, veroihin yms? Se on myös suoraan pois LE velkojen lyhennyksistä ja investoinneista jne.

Masentuneet nuoret (13-18 vuotiaat) jäävät ilman hoitoa (ESS 12.02). Heitä on 19 000. Hoidon puute johtuu rahan puutteesta. Mistähän saataisiin suomalaisille nuorille rahaa?

Istutaanko Sibelius-talossa jatkossa penkeillä? Eikö ole varaa enää tuoleihin? Penkkejä on nyt vain aulassa.

Marinin hallituksen olisi parasta hoitaa niitä asioita, jotka ovat Suomelle tärkeitä, eikä haalia tänne lisää elätettäviä, varsinkin kun luulevat että maan budjetti on tarkoitettu hallituksen omaan käyttöön.

Paimelan ainoaa jäljellä olevaa palvelua, lähikoulua ei saa lakkauttaa.

Ess:n 12.02. mielipidesivu B8; Jorma Ratian selväsanainen kirjoitus Lahti Energian myynnistä, tuo hyvin esiin miten halutaan tuhota lahtelaisten omaisuutta. Nyt päättäjät järkeä käyttämään ja myyntiaikeet Ö-mappiin.

Luuleeko joku, että monikansalliset terveysjätit tulevat Suomen markkinoille siitä syystä, että ovat huolissaan suomalaisista vanhuksista tai vammaisista? Jos joku näin luulee niin huh huh! Eikö pahoinvointikeskuksessa tiedetä sananlaskua "anna pahalle pikkusormi niin se vie ..." tiedät varmaan minkä.

Antti: oli se rehellinen hieno lupaus, se satanen pieneläkkeisiin. Saithan pääministeripallin. Mihkä palli katosi? Minunkin eläke nousi reilun 1% ja heti myös vero 0,5 %= 5,30 e/kk. Heitä Antti pieni sijoitusvinkki.

Orimattilan kaupungilla on johtakuus täysin hukassa, kun seuraa teknisen toimen poukkoiluja rakennushankkeiden käynnistymisen venymisissä. Ihmettelen suuresti jos, valtuutetut eivät puutu räväkästi ko.asiaan. Tekninen toimi käyttää ihan tolkuttomasti kaiken maailman konsultteja ja polttaa näihin kaupungin vähäiset rahat. Mitä on saatu aikaan? Johtajuus, jos sellaista on, pitäisi kaivaa näkyviin jottei Orimattila joudu täysin naurunalaiseksi. Jotain tarttis tehrä.

Sysmässä posti Palvelee. Jäin lumipenkkaan kiinni autollani. Postimies auttoi. Kiitos!

Veronmaksajina haluaisimme kuulla kaupunginjohtajamme selkokielisen vastineen Ratian Lahti Energiaa koskevaan kirjoitukseen. Kiitos ei mitään konsulttijargonia.

Kaupungin keskusta autioituu sitä mukaa kun kulku autolla sinne hankaloituu. Emme kävele sinne laidalta.

Seliseli T-P Kolu.

Enemmän pelkään sirkkaparvien tuloa. Se jos mikä tukkii kaikki tulot.

Saattaa olla paikallaan älykkyysosamäärän mittaaminen katusuunnittelijoille, että hommaan tulisi jotain järkevää.

Jos KELA-korvausta pienennetään – joka nytkin on jo olematonta – niin julkisen terveydenhuolllon täytyy silloin toimia joustavasti, eikä viikkojen odottelulla lääkäriin pääsystä!

Lähde makutuomariksi mukaan etsimään uutta eukkoa, 30-80 vuotta on ikähaarukka. Siinä totuutta.

Vesi ja sähkön tuotto on niitä toimintoja jotka myytyä lämmittävät kuin kusi housussa ja sitten tulee kylmä.

Ilmeisen tahallisesti sekoitetaan termit maahanmuutto ja (elintaso)pakolaisuus, jotka ovat täysin eri asioita. Toisella on positiivinen vaikutus valtion tuloihin, toisella ei.

Vai nykynuoria ahdistaa armeijaan meno? Hmmm... ahdistikohan meidän lannistumattomia ja taistelutahtoisia isänmaanpuolustajia, sotaveteraaneja??? Ja hoidettiinko heidän "ahdistustaan" sotarintamalta palattuaan? Mikäli palasivat...

On enemmän kuin järkevää siirtää ne lääkäreiden työt sairaanhoitajille vast. mitä lääkärit ei ehdi tekemään. Samalla saadaan peruste paremmalle palkalle, läpimenoajat lyhenee ja tehokkuus kasvaa, eli saadaan säästöjä.

Media keskittyy entisestään Sanoman ja Alman kauppojen jälkeen. Erittäin huolestuttavaa. Samat uutiset samoin äänenpainoin yksi totuus koko Suomeen?

Koululaisia hyvin vähän kiinnostavat mitkään nuorisokahvilat. Niissä pääsee hyvin vähän varastelemaan mitään.

Juha Tapio ethän enää koskaan yritä laulaa Ollin lauluja. Olli oli tulkitsija!

Voisiko Sibeliustalon pysäköinnistä vastaava laittaa suurelle pysäköintialueelle tiedon, milloin pysäköinti on maksuton. Varsinkin ulkopaikkakuntalaiset eivät tiedä eikä lahtelaiset. Se nähtiin taas lauantaina historiapäivien yhteydessä.

Hykyn Rautiainen! Tuli paha mieli, kun parhaansa yrittää. Kyllä asumispalveluiden hoitajatkin raatavat vähäisellä hoitajamäärällä. Jos kerran palvelun laatu on johtamisongelma niin eikö päälliköt osaa johtaa?

Lopettakaa hypetys sähköautojen kanssa! Eivät ole vielä valmiita liikenteeseen. Kalliita akkuja on monta sataa kiloa. Taloyhtiöiltä ollaan vaatimassa mahdottomia eikä muutenkaan lataaminen tahdo onnistua tien päällä. Täytyisi odottaa vetyautoja, niiden tankkaaminen on yksinkertaista. Onhan meillä kaasuautot ja vähäpäästöiset dieselit!

Halla-aho ei johda millään tavalla Suomen asioita, eikä Suomi ole rappiolla. Halla-aho on perussuomalaisten puolueen puheenjohtaja ja teillä kannattajilla näyttää menevän puurot ja vellit sekaisin!

Pelsut myy pelaajia vaikka johtajat ja päälliköt pitäis lomauttaa. Kumpi toisi katsojia? Pelaajat pelaamassa ja tj kotona vai tj orrella ja pelaajat pois? Hmmm...

Samaa mieltä Tuisku-kommentista. Uskovia pilkataan ja sananvapautta rajoitetaan. Satanistinen video soi samaan aikaan eetterissä ja lampaan jammaa "valitun kansan" tahtiin.

Padasjoen video: Täällä ei ole mitään, toteutuu kun kunnan saama aluekehitysindeksi on Päijät-Hämeen alhaisin.

Kuinka ne hesalaiset pärjäävät Mannerheimintiensä kanssa kun meillä poliitikkojen päähänpisto on päästä Vesijärvenkadun liikenteestä. Aleksi on jo sössitty (eikä vetovoima lisääntynyt niinkuin olisi pitänyt, sanoo Hilden) rauhoittukaa ja katsokaa miten ohitien liikenne alkaa vaikuttamaan.

Matti Eveltä taas hyvä kirjoitus ja niin asiaa. Lukekaa päättäjät Esalainen.

Hyky tarjoaa kiitokseksi lomautuksista työntekijöille ystävänpäiväkakkua. Sehän hyvittää kaiken.

Juha Tapiola ja Hannu Mäkinen. Lopettakaa harhakuvien ja valetietojen levittely. Vyk tarvitsee pikaisesti tilat. Kohta me asikkalalaiset veronmaksajat kärsitään tästä kahden änkyrän jankkaamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden kaupunki käynnistää yt-neuvottelut lomautuksista
 2. Palvelusetelisäännöt uusiksi yhden äänen erolla Lahdessa – SDP ja kokoomus täysin eri linjoilla
 3. 2.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä lisääntyi edellispäivästä kuudella
 4. Hollola lomauttamassa koulunkäyntiavustajia, lastenhoitajia ja siivoajia – yt-neuvottelut päättyvät perjantaina
 5. Piti ampua sika, ammuttiinkin vanki – venäläisten sotavankien elämä Suomessa on monilla paikkakunnilla yhä arka aihe, uusi romaani kertoo kohtaloista Päijät-Hämeessä
 6. Poliisi: Pohjoiseen kulkeva liikenne saattaa ruuhkautua illalla Nelostiellä Mäntsälässä
 7. Asukasyhdistyksen viime hetken vetoomus tehosi: Uudenmaankadun varren kuuset säästyvät sittenkin
 8. Showmies purkaa sydäntään YouTubessa – tubettajatähti Herbalisti on avautunut faneilleen elämänsä kipukohdista ja kerännyt netissä miljoonayleisön
 9. Orimattilan kaupunki varautuu yt-neuvotteluihin koronatilanteen takia
 10. Karisma jättää perimättä kahviloilta ja ravintoloilta vuokraa
 11. Lahden keskustan isot liikenneratkaisut siirtyvät kauas tulevaisuuteen – "Turha tuoda käsittelyyn tällä valtuustokaudella"
 12. Lahden Sokos supistaa ilta-aukioloaan, sunnuntaisin kokonaan kiinni
 13. Talvirenkaiden käyttö muuttuu uudessa tieliikennelaissa
 14. Korkeakoulujen harjoitteluja on peruttu ja siirretty – Tiede- ja kulttuuriministeri Kosonen: "Opintoajat voivat pidentyä poikkeusolojen vuoksi"
 15. Asikkalainen Pihamaan tila sai ruokakulttuuripalkinnon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.