Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lukijalta | Kaavoituksen hitauteen on monta syytä

Matti Arvinen on huolissaan kaavoituksen hitaudesta ja resursseista kaupungin kehityksen kannalta (ESS 10.2.2020). Kiitos oikeaan osuneesta huomiosta ja huolesta. Kaavoituksen tehtävä on mahdollistaa kaupungin kehitys, ja kunkin vuoden kaavoituksen työohjelma laaditaan tämän tavoitteen täyttämiseksi.

Viime vuonna edistettiin useita merkittäviä kaavoitustöitä. Ranta-Kartanon asemakaavat valmistuivat, ja ne mahdollistavat muun muassa hotellin ja vesiliikuntakeskuksen rakentamisen alueelle.

Paavolan asemakaavalla voidaan toteuttaa uusi koulukampus, ja Rakokiven liikekeskuksen asemakaavassa on esitetty jo rakenteilla olevan monitoimitalon lisäksi paikka uudelle terveyskeskukselle.

Kaupunkiamme kehitetään aina yhteistyössä asukkaiden ja toimijoiden kanssa. Tästä osoituksena vuonna 2019 laadituista asemakaavoista ei valitettu.

Kaupunkisuunnittelun resurssit ovat hyvät, kun avoimena olleisiin kaavoitusarkkitehtien paikkoihin on löydetty uudet tekijät.

Yleiskaavoituksen nykyinen sijainti maankäyttö- ja aluehankkeiden vastuualueella on erityisen tärkeää kaavoituksen joustavan etenemisen kannalta.

Asemakaavoituksen ja yleiskaavoituksen yhteistyö näkyy etenkin Rälssin ja Pippon alueella.

Kahden kaavoitusarkkitehdin vajaus ei voi olla vaikuttamatta tämän kokoisen yksikön työskentelyyn, joten etenkin vaativia keskustan kaavatöitä oli priorisoitava.

Mielipiteessä on tuotu esille erityisesti Aleksanterinkadun ylikulkusillan kaavoituksen viipyminen.

Kyse on hotellitoimintaa palvelevasta ylikulkusillasta, ei yleiseen käyttöön tarkoitetusta kulkuyhteydestä. Siltaa haetaan Aleksanterinkadun erittäin arvokkaaseen ympäristöön, joten hankkeen läpivieminen kilpailuineen vaatii kaavoitusarkkitehdin panosta.

Kilpailun valmistelu ja kaavatyö on käynnistetty tammikuussa uuden kaavoitusarkkitehdin aloitettua työnsä.

Kaupunkisuunnittelussa tunnistetaan vastuumme kaupungin kehittymisestä ja teemme yhteistyötä tämän tavoitteen mahdollistamiseksi.

Kirjoittaja on Lahden kaupunginarkkitehti.