Lukijalta: Lahden keskustaa ei saa taas sumputtaa

Ahti Keronen

Uskoisin, että huomattava osa kaupunkilaisista on samaa mieltä Rami Lehdon kirjoituksen kanssa. Hän kirjoitti Lahden keskustan liikennesuunnitelmista.

Monesti vaikuttaa siltä, että Lahdessa ei kokonaisuus ole kenenkään hallinnassa. Tehdään päätöksiä, joiden seurauksia ei ajatella pidemmälle.

Hyvänä esimerkkinä on toriparkin rakentaminen. Kun näin suuri työmaa pantiin alulle, se aiheutti luonnollisesti joitakin liikennejärjestelyjä. Tuolloin jouduttiin osittain sulkemaan sekä Vapaudenkatu että Aleksi.

Samanaikaisesti kuitenkin YIT aloitti suuren saneerauksen Aleksanterinkatu 11:ssa ja omalta osaltaan osittain sulki Aleksin.

Keskustan länsiosa lähes tapettiin ja useat yrittäjät joutuivat joko lopettamaan tai muuttamaan muualle.

YIT:n työmaa oli niin suuri, että se aika-ajoin sulki Hämeenkadun kokonaan. Kun lisäksi alkoi työmaa Rautatienkadun ja Hämeenkadun kulmassa, olikin Hämeenkadun liikenne erittäin vaikea.

Kun sitten yhtä aikaa aloitettiin Vuorikadulla Tammi Heikin rakennuksen työmaa ja katkaistiin osittain Vuorikatu, olivatkin yhteydet läntiseen keskustaan lähes kokonaan poikki.

Rami Lehto: Liikennesuunnitelma hiljentäisi Lahden keskustan

Onkin omituista, että kaikki joilla on rakennuslupa voivat yhtä aikaa aloittaa suuren työmaan ja katkaista liikenteen. Keskustan länsiosa lähes tapettiin ja useat yrittäjät joutuivat joko lopettamaan tai muuttamaan muualle.

Kaupungissa on edelleen tyhjiä huoneistoja tämän seurauksena.

McCarronin olisikin syytä enemmän pohtia Lahden liikennejärjestelyjä. Esimerkiksi niin sanottu Lahden Matkakeskus ei ole mikään matkakeskus. Se on iso linja-autokatos, jossa matkustajat pakkasessa ja tuulessa viluisina odottavat busseja.

Samaan aikaan rautatieaseman vieressä oleva taksiasema sumputettiin niin, että sieltä ei pääse ulos kuin jonottamalla. Liikenteen sujuvuus on siinä kaukana. Rami Lehdon kirjoitukseen kannattaisikin suhtautua vakavasti eikä vähätellen.

Lukijalta Rami Lehto vääristelee tahallaan, kirjoittaa Francis McCarron

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 2. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 3. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina
 4. United Brotherhoodin kerhotilaan asennettiin kamerat kotietsinnän yhteydessä – syyttäjän mukaan näin saatiin merkittävää tietoa ryhmästä, joka pyrkii viimeiseen asti suojaamaan johtajaansa
 5. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 6. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 7. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 8. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 9. Näin erotat haitallisen espanjansiruetanan harmittomasta ukkoetanasta
 10. Lukijalta: Museo tiesi tarkasti, mitä torin alta löytyisi
 11. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 12. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 13. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 14. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 15. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.