Lukijalta: Lahden keskustaa ei saa taas sumputtaa

Ahti Keronen

Uskoisin, että huomattava osa kaupunkilaisista on samaa mieltä Rami Lehdon kirjoituksen kanssa. Hän kirjoitti Lahden keskustan liikennesuunnitelmista.

Monesti vaikuttaa siltä, että Lahdessa ei kokonaisuus ole kenenkään hallinnassa. Tehdään päätöksiä, joiden seurauksia ei ajatella pidemmälle.

Hyvänä esimerkkinä on toriparkin rakentaminen. Kun näin suuri työmaa pantiin alulle, se aiheutti luonnollisesti joitakin liikennejärjestelyjä. Tuolloin jouduttiin osittain sulkemaan sekä Vapaudenkatu että Aleksi.

Samanaikaisesti kuitenkin YIT aloitti suuren saneerauksen Aleksanterinkatu 11:ssa ja omalta osaltaan osittain sulki Aleksin.

Keskustan länsiosa lähes tapettiin ja useat yrittäjät joutuivat joko lopettamaan tai muuttamaan muualle.

YIT:n työmaa oli niin suuri, että se aika-ajoin sulki Hämeenkadun kokonaan. Kun lisäksi alkoi työmaa Rautatienkadun ja Hämeenkadun kulmassa, olikin Hämeenkadun liikenne erittäin vaikea.

Kun sitten yhtä aikaa aloitettiin Vuorikadulla Tammi Heikin rakennuksen työmaa ja katkaistiin osittain Vuorikatu, olivatkin yhteydet läntiseen keskustaan lähes kokonaan poikki.

Rami Lehto: Liikennesuunnitelma hiljentäisi Lahden keskustan

Onkin omituista, että kaikki joilla on rakennuslupa voivat yhtä aikaa aloittaa suuren työmaan ja katkaista liikenteen. Keskustan länsiosa lähes tapettiin ja useat yrittäjät joutuivat joko lopettamaan tai muuttamaan muualle.

Kaupungissa on edelleen tyhjiä huoneistoja tämän seurauksena.

McCarronin olisikin syytä enemmän pohtia Lahden liikennejärjestelyjä. Esimerkiksi niin sanottu Lahden Matkakeskus ei ole mikään matkakeskus. Se on iso linja-autokatos, jossa matkustajat pakkasessa ja tuulessa viluisina odottavat busseja.

Samaan aikaan rautatieaseman vieressä oleva taksiasema sumputettiin niin, että sieltä ei pääse ulos kuin jonottamalla. Liikenteen sujuvuus on siinä kaukana. Rami Lehdon kirjoitukseen kannattaisikin suhtautua vakavasti eikä vähätellen.

Rami Lehto vääristelee tahallaan, kirjoittaa Francis McCarron

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut