Lukijalta: Wanha Mestari ei ole huumekaupan osallinen

Hanna Naumanen

Toimittaja Vili Uuskallion näkökulma 3.2. julkaistussa lehdessä on tärkeä. Lahdessa on pitkään puhuttu siitä, kuinka esimerkiksi Triossa pyörii epämääräistä porukkaa ja huumekauppaa käydään verrattain avoimesti. On totta, että kaupungissa tapaa jos jonkinlaista vipeltäjää. On hyvä, että asia tiedostetaan.

Tekstistä sai käsityksen, että ravintola Wanha Mestari olisi jotenkin osallinen kaupungin huumeongelmaan ja katukuvassa seikkailevien yksittäisten sankareiden kohtaamispaikka.

Näin ei mielestäni ole. Kyseisen ravintolan ottaminen mukaan uutiseen oli turhaa.

Alkon siirtyminen Sokoksen alakertaan teki mainitusta pääkadun pätkästä myös rikkaamman. Ravintola Martinan sulkemista ei voi edes osasyyllisenä pitää siihen, että kohdalla pyörii laitapuolen kulkijaa.

Lahden kaupungin keskusta on pieni ja ihmiset sekä liikeyritykset ovat hyvin keskittyneesti samalla alueella.

Yksittäisen ravintolan vetäminen kirjoitukseen mukaan oli täysin tarpeetonta. Puhuttaessa kaupungin huumeongelmasta on minusta typerää ottaa kuvaan Wanha Mestari yksittäisenä ravintolana, aivan kuin sillä olisi asian kanssa jotain tekemistä.

Uutisessa olisi aivan hyvin voinut käyttää mitä tahansa muutakin ravintolaa kuvituksena. Toki olisi ollut parempi, ettei yhtään yksittäistä ravintolaa tähän esimerkiksi oteta.

Ikävää, että kirjoittajan lapsuusmuistoihin kuuluu kuvattu tilanne, jossa humalainen henkilö on poistettu ravintolasta rivakasti. Huomionarvoista on kuitenkin se, että tuohon aikaan Aleksin pub on ollut Lahden harvoja isoja ravintoloita. Ei siis ihme, jos paikka on ollut tapahtumarikas.

Päihdeongelmat ovat Lahdessa ongelma kuten monissa muissakin kaupungeissa. Uutisointia tästä aiheesta tehtäessä olisi silti tärkeää pysyä aiheessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut