Lukijalta: Suuruudenhullu Lahti kiitää eteenpäin

Rantakartano, matkakeskus, toriparkki, taide- ja muotoilukeskus LAD, Lahden ammattikorkeakoulun siirto Iskun tehtaalle, Paavolan ns. kampus, kaupunginsairaalan rakennuksen uusituissa tiloissa juuri alkaneen käytön tuhoaminen – eikö voisi vähäksi aikaa pysähtyä ja katsoa, mitä on saatu aikaan ja yrittää sopeutua siihen kaikkeen?

Onko todellakin pakko koko ajan suunnitella jotain niin suurta, että asukkaita pelottaa?

Nyt ei koskaan tiedä, mitä seuraavaksi keksitään.

Kuitenkaan jo keksityille projekteille ei edes ole tilaa. Projekteja pitää tietenkin olla, että saadaan projektipäälliköitä. Nytkin näkyy olevan uusi Kestävän kehityksen projektipäällikkö.

Aleksanterinkadun autokaistat kavennettiin ja osin poistettiin, koska tarvittiin jalankulkijoille ja pyöräilijöille lisää tilaa.

Mutta tila ei kuitenkaan tullut tarkoitettuun käyttöön, sen valtasivat kesäterassit, joiden ohi ei kukaan mahdu kulkemaan.

Päijänteenkadulle rakennetaan pari bussipysäkkiä ja levennys uuden Malskin rakennuksen kohdalle – sinne ja sieltä pois ei kuitenkaan bussilla mahdu ajamaan.

Vuoksenkadun varrella on vielä toistaiseksi monen sadan oppilaan alakoulu, leikkipuistokin on saanut olla paikoillaan, vaikka pienennettynä. Oikokadun kulmaan ollaan rakentamassa suurta kerrostaloa.

Hyvin siihen vielä kehäliikenne mahtuu. Ja aina voidaan rakentaa yhtä kauniita kulkuesteitä kuin Laaksokadun suljettuun päätyyn.

Etelä-Suomen Sanomien viime sunnuntain kuvasta näki, että bussiterminaali Trion edustalle onkin tulossa Vesijärvenkadun puolelle. Toivon, että joku asiantuntija kertoo, minkälainen rakennelma tämä terminaali on, kun Vesijärvenkatu kuitenkin jatkossakin säilyy ajoneuvoliikenteen käytössä.

Voisiko siitä laittaa vaikka kuvan julkisuuteen?

Ehdotan, että suunnittelijat ja päättäjät ottaisivat aikalisän ja sen aikana korjaisivat ja huoltaisivat jo olemassa olevia kohteita ja epäkohtia.

Pirjo Virtanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti haluaa selvittää hyvinvointiyhtymän yhteisyrityspäätöksen juridisen pohjan – "On vaikeaa ajatella, että vastuullinen kaupunki heittelisi kapuloita rattaisiin"
 2. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 3. Teerenpelin uutuusviski nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa kilpailussa
 4. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 5. Koulu käyntiin liikenneturvallisuustempauksella Lahden Launeella – tapahtuma on myös tärkeä muistutus tielläliikkujille
 6. Päivystysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 7. Spedemäinen keksintö yritykseltä, joka toimi myös Nastolassa - suojavisiiri ja lippalakki samassa
 8. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 9. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 10. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 11. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 12. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 13. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 14. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 15. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.