Lukijalta: Peti palaa, sammutus puuttuu...

“How can we sleep when our beds are burning...” eli Kuinka voimme nukkua kun petimme palaa..., lauloi australialainen Midnight Oil 1980-luvulla kappaleessaan Beds are burning.

Kappaleen sanomaa voisi käyttää metaforana Australian biodiversiteetin sekä eläinkunnan hävitykseen suurissa metsäpaloissa.

Euroopan unionin parlamentti joutui ottamaan kantaa Australian metsäpaloihin 13.1. Strasbourgissa pidetyssä täysistunnossa.

Suomalaisista Ville Niinistö, Nils Torvalds sekä Teuvo Hakkarainen pitivät oman linjapuheensa.

"Ilmastohysteria! Fanaattinen uskonto!" Siinä Teuvo Hakkaraisen linjapuhe. Tällä on kuitattu kuumuuden lisääntyminen, kotien sekä eläinlajiston hävitys, Australian hallituksen välinpitämättömyys hiilidioksidipäästöistä ja ilmansaasteista

Pääosa Australian kaivannaistuotannosta koostuu kivihiilestä. Myös maakaasuesiintymiä löytyy. Australia on asettanut poikkiteloin Pariisin ilmastosopimusta vastaan. Perusteluksi Australia on sanonut sen, että se haluaa asettaa talouskasvun ilmaston edelle.

On EU-parlamentin asia miettiä, millaisia painostuskeinoja se käyttää suunnan muuttumiseen Australian suhteen, koska Australia ei näemmä halua sitä tehdä. Vaikeuskerrointa lisää se, että Australia on tiiviissä kauppasuhteessa mm. Kiinan ja Intian kanssa, joten globaalin ympäristöpolitiikan luominen on hankalaa.

Sami Korkiakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.