Lukijalta: Mika Kari näki kolme isoa haastetta, mutta tärkein puuttuu taas!

Kansanedustaja Mika Kari julisti kirjoituksessaan Päijät-Hämeen kolme tärkeää tulevaisuuden haastetta ja niihin liittyvänä tärkeimpänä toimenpiteenä henkilöstön mukaan ottamisen sote-ratkaisuihin. Huima ja rohkea ulostulo?

Ei voi kuin tuskastuneena ihmetellä päijäthämäläisen kansanedustajamme ajatuksenjuoksua. Ei sanaakaan, ei edes sivulauseessa elinkeinotoiminnasta, elinvoimaisuudesta, uusista toimenpiteistä saada tänne lisää työtä ja niitä verotulojakin.

Kansanedustajamme ei näe mainitsemisen arvoisena yritysten edellytyksistä pysyä nimenomaan Päijät-Hämeessä ja lisätä työmahdollisuuksia maakunnassamme, vaikka Lahden työttömyysaste kaupunkiemme vertailussa on Suomen toiseksi huonoin. Julkishallinnon johtamisjärjestelmän kehittäminen sen sijaan kuuluu Karin agendaan!

Ne tulot näihin Karin kolmeen ”pääasiaankin” kerätään pääosin verorahoista tai veronmaksajien kukkaroista. Kun ensi kerran luin Karin kirjoituksen Johannes Koskisen kirjoituksena, niin ihmettelin sitä. Kun se sitten korjattiin Mika Karin kirjoitukseksi, en enää ihmetellyt.

Kun politiikko elää tällä tavoin omassa julkisen vallan kuplassaan, jossa yritysten – pienten ja isompien – arvostus heijastuu tällaisina ulostuloina, ei voi toivoa kuin että mahdollisimman pian saamme toisenlaisia päättäjiä hoitamaan asioitamme ja luomaan uskoa tulevaisuuteemme.

Emme voi tuudittautua siihenkään, että valtiovalta työllisyystoimenpiteineen ja sote-linjauksineen nostaa erityisesti Päijät-Hämeen elinvoimaiseksi maakunnaksi. Tarvitsemme Päijät-Hämeeseen uutta virtaa, jotta tulevat polvet perustavat tänne uusia yrityksiä ja olemassaolevat yrityksen sitoutuvat jäämään tänne ja varmistamaan hyvinvoinnille perustan.

Jari Pajala

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 2. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 3. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 4. Orimattilalainen ikonimaalari Pasi-Mikael Huovinen ei uskonut opinto-ohjaajaa, vaan teki ikoneista itselleen ammatin
 5. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 6. Kalle Veirron kolumni: Lätkäjätkät ovat kansallisia eheyttäjiä
 7. Eläkkeelle jäävä mäkihypyn kilpailujohtaja Walter Hofer odottaa Suomen mäkihypyn uutta tulemista ja lupaa, ettei paljastuskirjaa ole luvassa
 8. USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"
 9. Kimmo Kankaan Esalainen: Lahdessa on huippuluokan hiihtostadion, mutta mitä sillä tekisi ilman lunta?
 10. Pääkirjoitus: Vuokra-asuntojen ylitarjonta ei ole kaikille hyvä uutinen
 11. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 12. Ranskan "Oscareissa" osa gaalayleisöstä marssi ulos Roman Polanskin voitettua parhaan ohjaajan palkinnon
 13. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 14. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 15. Peliitat haki pisteet Imatralta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.