Lukijalta: Hollola, vauhtia tonttien markkinointiin!

Hollolan valtuutettu, olet kohta tekemässä päätöstä Hollolan tulevaisuuden kannalta erittäin merkittävästä palveluverkkokarsinnasta.

Kunnan elinvoimaisuuden jatkossakin takaavat perheet ja heidän sijoittumisensa Hollolaan. Kunnan saama valtionosuus määräytyy myös lasten määrän mukaan.

Evoluutio on ihmisillä pariutumista, synnyttämistä ja perheen kasvattamista. Kunnalla se on jatkuvaa nuorten aikuisten ja perheiden kuntaan asettumista. Näin elinvoima ja verotulot varmistetaan. Saadaan kuntaan perheitä pitkillä pankkilainoilla.

Kunnat taistelevat perheistä. Hollolan vanha hyvä maine ei enää riitä, vaan tarvitaan oikeita tekoja perheiden kuntaan muuton elvyttämiseksi. Hollolan kunnassa on omakotitalotonttien kaavoitus-, myynti- ja markkinointityö ollut riittämätöntä. Se sattuu kipeästi nyt.

Viesti Hollolan virkamiehiltä ja kunnanjohtajalta lapsiperheille on tyrmäävä.

Suunnitelma kierrätyspuiston sijoittamisesta Salpakankaan omakotitaloalueiden ja tonttimaiden välittömään läheisyyteen karsii perheiden muuttohaluja Hollolan kuntakeskuksen läheisyyteen.

Keski-Hollolassa ovat kunnan jo ostamat ja kaavoittamat Kukonkankaan tonttialueet Kehätien uuden liittymän ja toimivan Hälvälän koulun läheisyydessä. Ne aiotaan nyt jemmata paperipinojen alle ja jättää infra rakentamatta, vaikka nyt on aika markkinoida ja myydä tontteja perheille.

Kehätien ja Kukonkankaan yritysalueethan juuri tuovat kuntaan uusia yrityksiä, sitä kautta työpaikkoja ja työntekijöitä perheineen asumaan alueelle.

Kuolinisku Kankaantaan alueen kylien tonttitarjonnalle aiheutetaan viimeistään viemällä vireä Hälvälän koulu lopetuslistalle, vieläpä harhaanjohtavasti esitettyjen säästölaskelmien perusteella. Hälvälän koulu on terveeksi korjattu ja mm. lisätilan rakentaminen voidaan toteuttaa nykyaikaisilla ideoilla lapsimäärän mukaan muuttuvilla moduulitiloilla.

Hälvälän seutu on jo nyt lapsirikasta ja perheiden suosimaa, turvallista ja luonnonläheistä asuinaluetta.

Tämä Suomen merkittävimmän vaakatielinjauksen valmistuminen Hälvälän koulun ja Kukonkankaan kaavailtujen tonttialueiden viereen on mahtava mahdollisuus Hollolassa. Mahdollisuus ei muutu kullaksi ilman myynti- ja markkinointityötä nyt heti.

Valtuutettu, tällä päätöksellä palveluverkon karsimisesta on hyvin laaja-alaiset ja pitkälle tulevaisuuteen kantavat vaikutukset koko Hollolan elinvoimaisuuteen. Toivomme, että päätöksesi tukee perheiden asumista nyt ja tulevaisuudessa Hollolassa. Toivomme myös, että päätöksesi on Hollolan väkilukua elvyttävä ja kuntaan elinvoimaa tuova eikä vie lähikoulua sadoilta oppilailta.

Ollaksemme brändimme ”Hirveän ihana Hollola” sekä kuntastrategiamme ”parhaat lapsiperhepalvelut Hollolassa” mukainen kunta, tarvitsemme valtuutettuja, jotka uskovat Hollolan elinvoimaisuuteen ja panostavat perheisiin. Koulu on lapsiperheen tärkein lähipalvelu.

Terhi Kinnari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 2. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 3. Husissa todettiin toinen koronavirustartunta – suomalaisnainen oli saapunut Pohjois-Italiasta
 4. Pelicansin A-nuoret joutuivat taipumaan – ottelun ratkaisu saatiin jatkoajalla
 5. Pelicansin kiri jäi vaiheeseen Jukureita vastaan
 6. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 7. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 8. Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon
 9. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"
 10. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 11. Pariisin keskustassa suurpalo, Gare de Lyon -rautatieasema evakuoitu
 12. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 13. Isyys tuo tasapainoa lahtelaisen urheilijan Leevi Mutrun elämään
 14. Lahtelaistaustainen dramaturgi Marko Järvikallas pääsi esikoiskirjaa tehdessään seikkailemaan vapaana teatterin raameista – novelleihin heijastui myös nuoruuden ilmapiiriä 1980-luvun Lahdesta
 15. Eeva Soivio tuo veljensä traagisen tarinan Teatteri Vanhaan Jukoon sunnuntaina

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kaksi loukkaantui lievästi ulosajossa Hollolassa, kuljettajaa epäillään vammantuottamuksesta
 2. Lahtelaisyritys Anstar sai historiansa suurimman liittopalkkitilauksen
 3. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 4. Lahtelaismiehen Teneriffan-loma ei mennyt kuin Strömsössä, ensin tuli hiekkamyrsky, sitten koronavirus: "Mitään paniikkia ihmisillä ei tunnu olevan"
 5. Pelicans päästää Jesse Ylösen Pohjois-Amerikkaan
 6. "Koko paletti on aivan sekaisin" – Helsinki-Vantaan ulosmarssi näkyi Salpausselälläkin
 7. Koronan vaikutukset päijäthämäläisiin yrityksiin vaihtelevat - Suomeen jäänyt Oilonin Kiinan-yksikön toimitusjohtaja rytmitti päivänsä uusiksi, jotta saa palaverit hoidettua aikaerosta huolimatta
 8. Kuvagalleria: Jää innoitti Etelä-Suomen Sanomien lukijoita – katso upeat kuvat
 9. Orimattila ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkoteihin – yksityinen toimija voi pyytää lisämaksua, jos tarjolla on lisäpalveluita
 10. Mikko Kuningas palaa FC Lahteen
 11. Ilmanlaatu on nyt poikkeuksellisen huono Lahdessa ja Hollolassa – voi aiheuttaa oireita astmaatikoille
 12. Pääkirjoitus: Puolustusreservi uhkaa huveta
 13. Vasemmistoliiton aluepomon epäillään syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan – poliisi aloittaa esitutkinnan
 14. Lahtelaisen kenttäpiispan Pekka Särkiön aikana uskonelämä armeijassa mullistui – sotilaan virsikirjassakin on lauluja muslimeja varten
 15. Thyssenkrupp valitsi ostajan hisseilleen – hinnaksi tulossa 17,2 miljardia euroa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.