Lahtikin loisti Urheilugaalassa

Lahden Suunnistajien Kauko Suhonen ja Kirsi Kovuniemi vastaanottivat riemuiten Vuoden urheiluseura -palkinnon. Jussi Nukari / Lehtikuva

Tämänkertainen Urheilugaala oli jalkapallon juhlaa, mutta myös Lahti nousi mukavasti esille Helsingissä torstai-iltana järjestetyssä vuosittaisessa tilaisuudessa.

Vuoden urheiluseuran komeaa pokaalia pääsivät ehkä omaksikin yllätyksekseen nostelemaan Lahden Suunnistajat -37:n puheenjohtaja Kauko Suhonen ja Kirsi Koivuniemi, mutta eivät suinkaan aiheetta. Kyseisessä kategoriassa painotettiin tällä kerralla erityisesti yhteisöllisyyttä, ja sen edistämisessä perinteikäs lahtelaisseura on aivan viime vuosinakin antanut vakuuttavia näyttöjä.

Toissavuotinen voimanponnistus Jukolan Viesti oli Lahden Suunnistajilta osoitus siitä, että seura kykenee – toki hyvässä yhteistyössä kumppaneidensa kanssa – viemään kunnialla lävitse valtakunnallisen suurtapahtuman tuhansine osallistujineen.

Yhteisöllisyyden vahvistamista parhaimmillaan edustavat myös, ja ennen kaikkea, seuran säännöllisesti järjestämät pienemmät kilpailut ja tapahtumat, hyvänä esimerkkinä suositut iltarastit. Ne houkuttelevat sankoin joukoin kaikenikäisiä ihmisiä matalalla kynnyksellä liikkumaan luonnossa.

Suhonen ehti juhlahumun keskeltä ennakoida, että seura käyttää pokaalin ohella palkinnoksi saamansa 10 000 euroa nuorisotoimintaan. Osoite on aivan oikea. Nuorisotyö on yhteiskunnallisesti arvokkainta seuratoimintaa, mutta tuskin on olemassa urheiluseuraa, jolla olisi käyttää siihen niin paljon resursseja kuin ihannemaailmassa olisi tarpeen.

Urheilugaalan kirkkaimmat palkinnot keräsi ansaitusti jalkapallo. Vuoden urheilijaksi valittiin maalinsylkijä Teemu Pukki ja valmentajaksi Markku Kanerva. Huuhkajina tunnettu miesten jalkapallomaajoukkue oli vuoden joukkue.

Varmimmaksi vakuudeksi yleisökin äänesti vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi Huuhkajien selviytymisen ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen. Kauan odotetun läpimurron takana oli osaltaan myös lahtelainen Jasse Tuominen, joka teki voittomaalin ratkaisevassa ottelussa.

Jalkapallon ylivoimaa palkintojenjaossa selittää osaltaan suomalaisten vaisu menestys yksilölajeissa viime vuonna. Kovin haastaja oli jääkiekko kahdella maailmanmestaruudellaan.

MM-kullan luulisi olevan joukkuelajeissakin kovempi saavutus kuin pääsy arvokisoihin. Nyt palkitsijat arvioivat vähemmänkin riittäneen, kun kyse oli historiallisista suorituksista maailman harrastetuimmassa ja seuratuimmassa lajissa. Sama ajattelutapa selittänee, että vain jalkapalloilijat ovat meillä yltäneet vuoden urheilijaksi joukkuelajien puolelta. Pukki on heistä jo kolmas Jari Litmasen ja Sami Hyypiän jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustartunnan saanut nainen on ollut kontaktissa kahteen ihmiseen Suomessa, molemmat tavoitettu
 2. Ilmanlaatu on nyt poikkeuksellisen huono Lahdessa ja Hollolassa – voi aiheuttaa oireita astmaatikoille
 3. Kisatapahtumien välissä voi nauttia teatterista tai osallistua tiedetyöpajaan – näin Salpausselän kisat uudisti oheisohjelmaansa
 4. LASB pääsee aloittamaan uuden kauden puhtaalta pöydältä
 5. Joka kuntaan tulossa sähköauton pikalatauspiste – hallitus sopimassa lakiesityksestä, joka on EU-vaatimuksia tiukempi
 6. Dartsin vakava ammattivaiva säikäytti, mutta ei pysäyttänyt vääksyläistä Marko Kanteletta
 7. Riitapukariaan Orimattilassa puukottaneen tuomio aleni, hovioikeus ei pitänyt tekoa tapon yrityksenä
 8. Vaihtopenkki: Palloliiton KuPS-vyyhti on likainen, mutta tuskin tahraa Lahden mainetta
 9. Onko tässä Lahden tämän hetken lumisin maisema? Katso kuvat Salppurin kisoihin koristautuneista näyteikkunoista
 10. Orimattila ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkoteihin – yksityinen toimija voi pyytää lisämaksua, jos tarjolla on lisäpalveluita
 11. Pääseekö lahtelainen Teatteri Vanha Juko vihdoin nauttimaan valtionosuuksista?
 12. Helsinki-Vantaalla ulosmarssi – merkittäviä vaikutuksia lentoliikenteeseen
 13. Uudenkylän asevarikon räjähdyksen syy jäi mysteeriksi – heinolalaisnaisen digitoima kaitafilmi paljastaa karut tuhot, jotka monet muistavat
 14. Uudella Temptation Island -kaudella mukana lahtelainen pariskunta
 15. Lahden kaupunginorkesterin soittaja voitti KKO:ssa riidan vakuutusyhtiötä vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.