Lahtikin loisti Urheilugaalassa

Lahden Suunnistajien Kauko Suhonen ja Kirsi Kovuniemi vastaanottivat riemuiten Vuoden urheiluseura -palkinnon. Jussi Nukari / Lehtikuva

Tämänkertainen Urheilugaala oli jalkapallon juhlaa, mutta myös Lahti nousi mukavasti esille Helsingissä torstai-iltana järjestetyssä vuosittaisessa tilaisuudessa.

Vuoden urheiluseuran komeaa pokaalia pääsivät ehkä omaksikin yllätyksekseen nostelemaan Lahden Suunnistajat -37:n puheenjohtaja Kauko Suhonen ja Kirsi Koivuniemi, mutta eivät suinkaan aiheetta. Kyseisessä kategoriassa painotettiin tällä kerralla erityisesti yhteisöllisyyttä, ja sen edistämisessä perinteikäs lahtelaisseura on aivan viime vuosinakin antanut vakuuttavia näyttöjä.

Toissavuotinen voimanponnistus Jukolan Viesti oli Lahden Suunnistajilta osoitus siitä, että seura kykenee – toki hyvässä yhteistyössä kumppaneidensa kanssa – viemään kunnialla lävitse valtakunnallisen suurtapahtuman tuhansine osallistujineen.

Yhteisöllisyyden vahvistamista parhaimmillaan edustavat myös, ja ennen kaikkea, seuran säännöllisesti järjestämät pienemmät kilpailut ja tapahtumat, hyvänä esimerkkinä suositut iltarastit. Ne houkuttelevat sankoin joukoin kaikenikäisiä ihmisiä matalalla kynnyksellä liikkumaan luonnossa.

Suhonen ehti juhlahumun keskeltä ennakoida, että seura käyttää pokaalin ohella palkinnoksi saamansa 10 000 euroa nuorisotoimintaan. Osoite on aivan oikea. Nuorisotyö on yhteiskunnallisesti arvokkainta seuratoimintaa, mutta tuskin on olemassa urheiluseuraa, jolla olisi käyttää siihen niin paljon resursseja kuin ihannemaailmassa olisi tarpeen.

Urheilugaalan kirkkaimmat palkinnot keräsi ansaitusti jalkapallo. Vuoden urheilijaksi valittiin maalinsylkijä Teemu Pukki ja valmentajaksi Markku Kanerva. Huuhkajina tunnettu miesten jalkapallomaajoukkue oli vuoden joukkue.

Varmimmaksi vakuudeksi yleisökin äänesti vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi Huuhkajien selviytymisen ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen. Kauan odotetun läpimurron takana oli osaltaan myös lahtelainen Jasse Tuominen, joka teki voittomaalin ratkaisevassa ottelussa.

Jalkapallon ylivoimaa palkintojenjaossa selittää osaltaan suomalaisten vaisu menestys yksilölajeissa viime vuonna. Kovin haastaja oli jääkiekko kahdella maailmanmestaruudellaan.

MM-kullan luulisi olevan joukkuelajeissakin kovempi saavutus kuin pääsy arvokisoihin. Nyt palkitsijat arvioivat vähemmänkin riittäneen, kun kyse oli historiallisista suorituksista maailman harrastetuimmassa ja seuratuimmassa lajissa. Sama ajattelutapa selittänee, että vain jalkapalloilijat ovat meillä yltäneet vuoden urheilijaksi joukkuelajien puolelta. Pukki on heistä jo kolmas Jari Litmasen ja Sami Hyypiän jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yksinyrittäjille tukea jaossa Lahdessa ensi vaiheessa noin 1,9 miljoonaa euroa
 2. Lahden moottoritiellä jonoa rajatarkastuspisteelle – autoilijoita jouduttu käännyttämään aiempaa enemmän
 3. Päijät-Hämeen keskussairaalassa 32 työntekijää asetettu karanteeniin - potilaissakin altistuneita
 4. Miten selviät, kun tulot romahtavat? Kerro kokemuksistasi ja jaa vinkkisi
 5. Heinolalaisfirma voitti sitkeän patenttiriidan – asian käsittely kesti yli kymmenen vuotta
 6. Pehmonallejen varastamisesta Lahdessa ja kovien huumeitten hallussapidosta yli vuosi linnaa
 7. Lahtelaiseen Koivistoisen Mansikkapaikkaan tulvii työhakemuksia – yritys rekrytoi tälle kaudelle ensisijaisesti kotimaista työvoimaa, mutta monilla marjatiloilla jännitetään, kuinka sadon käy
 8. Henkirikos Kärkölässä, nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä
 9. Päivähoitoyrittäjät tivaavat Lahden kaupungilta tarkkoja syitä toiminnan keskeyttämiselle – "Olen kysynyt, jopa anellut"
 10. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 11. Halton, Merivaara ja Hermetel valmiina kumppaninsa kanssa tehohoitotilojen tuotantoon koronapotilaille – tilapäisiä tiloja voisi tarvittaessa rakentaa esimerkiksi messu- ja urheiluhalleihin
 12. Entisen kaatopaikan ympäristövaikutuksia tutkitaan Lahdessa
 13. Poikkeustila poikinut lähes sata kantelua oikeusasiamiehelle – "Voi olla, että niitä tulee lisää"
 14. Finnairin lomautetut työntekijät auttavat Päijät-Hämeen koululaisia läksyjen teossa, chat auki kahdesti viikossa
 15. Yhteys Lahden Myllysaareen on nyt poikki, silloista huonokuntoisin saa uudet puupalkit

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.