Lukijalta: Kisapuistossa on tilaa monille lajeille

FC Lahden hallitus vetosi ansiokkaasti ESS:n mielipidepalstalla Kisapuistoon sijoitettavan jalkapallon puolesta. Tokihan se on jo siellä, stadion kalliine kenttäpintoineen, valoineen ja katsomoineen siis, mutta se nykyaikainen stadionrakennus antaa edelleen odottaa itseään.

Kirjoitelman hiukan ahdas jalkapallonäkökulma jätti huomioimatta sen tosiasian, että Kisapuisto on ollut ja on, nyt vielä uudistuneena, tuhansien liikunta-aktivistien ja kuntoliikkujien keidas keskellä kaupunkia. <symbol>29</symbol>Kirjoituksen jalkapalloon liitetyt yhteiskunnalliset, taloudelliset, terveydelliset ja sosiaalisetkin perustelut pätevät yhtä hyvin muidenkin lajien kohdalla. Jopa ilman kallista stadionrakennusta!

Levittelin pari viikkoa sitten ESS:n mielipidesivuilla niitä mainioita uudistuksia, joista Kisapuiston laaja käyttäjäkunta pääsi jo menneenä ulkokautena nauttimaan.

Siellähän on nyt, kiitos monien, mainiot baanat jalkapalloilijoille, pesäpalloilijoille, tenniksen, padelin, beachin, lentopallon ja koriksen pelaajille sekä mölkyn, petanquen ja kyykänkin heittäjille.

Kisapuiston ympärivuotisen käytön ilmentymiä ovat tennis-, sulkapallo- ja squashhalli kuntosaleineen Kariniemenkadun varressa ja tietenkin kunnon talven tultua ulkojäät kaukaloineen, joita kansalaiset ja lähikoulujen oppilaat liikuntatunneillaan pääsevät käyttämään.

Kisapuisto ei siis todellakaan ole vain FC Lahdelle ja jalkapallolle. Toivottavasti FC Lahden hallituksen vetoomus ESS:ssa ja toivottavasti muuallakin esitettynä toimii ja ne tuhannet jalkapalloaktivistit ja sadat yhteistyökumppanit aktivoituvat myös taloudellisessa mielessä. Lahti-kaupunkihan on jo taannoin päätöksillään luvannut sijoittaa jalkapallostadionrakennukseen, kunhan paikallinen, laaja jalkapalloperhe(!) hoitaa edellytetyn ulkopuolisen rahoituksen osuuden. Sitä odotellessa!

Pertti Vartiainen

LitM, liikunnanopettaja, Kisapuisto-aktivisti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.