Lukijalta: Visioita Kisapuistoon

Kisapuiston kehittäminen on tyssännyt osaltaan liike-elämän sijoittajiin/rahoittajiin, koska kunnon bisnestä ei saa aikaiseksi pelkillä katsomoilla. Ehdottaisinkin kapean, mutta korkean tornin rakentamista alueelle. Se voisi olla Helsingin stadionin tornin kaltainen näkötorni.

Tällainen ympärivuoden avoinnaoleva torni puuttuu Lahdesta. Hyppyrimäen näköalapaikka on avoinna vain kesäaikaan ja Mustamäen vesitorniin pääsee vain rajoitetusti. Kisapuiston tornista olisi näkymät Vesijärvelle, hiihtokeskukseen ja laajasti keskustaan.

Kisapuiston tornin maanalaiseen osaan sijoitettaisiin kauppoja, kahviloita, harjoitus- ja harrastustiloja sekä palveluja yleisesti. Itse torniosa voisi sisältää pieniä toimistotiloja tai vastaavia. Tornin sijainti voisi olla esimerkiksi nykyisten ulkotenniskenttien ja jalkapallokentän tulostaulujen välisellä nurmialueella.

Torni voisi kunnioittaa samalla Kisapuiston hienoa urheiluhistoriaa. Sitä voisi kutsua, tai sen voisi nimetä, esimerkiksi Pirskasen piikiksi, Nurmen tuomaritorniksi, Kokkosen tolpaksi, Hannulan hampaaksi tai Lampenin mastoksi. Litmasellahan on jo oma patsaansa.

Harri Kokkonen

Lahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu