Lukijalta: Kisapuistossa riittää kunnostus

Kirjoittajan mielestä Kisapuistoon ei kannata satsata suuria summia. Juha Peurala

Hannu Laine

Kisapuistohan on hieno ja perinteinen lahtelainen urheilupyhättö. Pitäkäämme se sellaisena, ja monipuolisena paikkana monille eri lajien harrastajille. Pieni fixaus ja päivitys katsomoon ynnä muihin puitteisiin ja sosiaalitilojen kunnostaminen riittää mainiosti harrastajille ja eri lajien harjoittelijoille.

Mutta älkäämme haaveilkokaan mitään kymmenien miljoonien satsausta ainoastaan yhtä potkupalloporukkaa varten, jonka pelejä käy kesäisin seuraamassa keskimäärin puolitoistatuhatta katsojaa. Volyymin pitäisi olla ainakin kolminkertainen ja yksityistä rahoitusta pitäisi olla vähintäänkin puolet, jottei koko touhu hoituisi yhteiskunnan pussista.

Näin asiaa ymmärtämätöntä ihmetyttää, ettei touhuun kelpaa tuo muutaman sadan metrin päässä oleva hieno stadioni. Jos ja kun siinä on jotain puutteita, voisi ne korjata ja täydentää varmaankin muutamalla miljoonalla. Siellä on valmiina paikat, vaikka kuinka isolle tapahtumalle. On infra valmiina, on monenlaista aputilaa, parkkipaikat ja monenlaiset tekniikat valmiina odottamassa käyttäjiä.

Kuinkahan paljon rahaa sinne vuosittain uppoaakaan pelkästään yllä- ja kunnossapitoon, siitä olisi kiva saada tietoa.

Nykyisin on käytössä monenlaisia tekniikoita, joilla tiloja voidaan muunnella helposti monenlaiseen käyttöön.

Stadionille uppoaa vuosittain niin paljon yhteiskunnan rahaa, että sen käyttöä pitää tehostaa ja monipuolistaa. Siis jos satsataan, niin satsataan stadioniin ja tehdään siitä edustuskelpoinen paikka ja pidetään Kisari hyvässä kunnossa monipuolisena harjoitus- ja harrastepaikkana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kysymys ja vastaus: Kysyimme neljältä hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä vastustaneelta Lahden kaupungingallituksen jäseneltä, miksi he vastustivat hanketta – näin he vastasivat
 2. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 3. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 4. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 7. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 8. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 9. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 10. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 11. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 12. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 13. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 14. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 15. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.