Lukijalta: Kisapuistossa riittää kunnostus

Kirjoittajan mielestä Kisapuistoon ei kannata satsata suuria summia. Juha Peurala

Hannu Laine

Kisapuistohan on hieno ja perinteinen lahtelainen urheilupyhättö. Pitäkäämme se sellaisena, ja monipuolisena paikkana monille eri lajien harrastajille. Pieni fixaus ja päivitys katsomoon ynnä muihin puitteisiin ja sosiaalitilojen kunnostaminen riittää mainiosti harrastajille ja eri lajien harjoittelijoille.

Mutta älkäämme haaveilkokaan mitään kymmenien miljoonien satsausta ainoastaan yhtä potkupalloporukkaa varten, jonka pelejä käy kesäisin seuraamassa keskimäärin puolitoistatuhatta katsojaa. Volyymin pitäisi olla ainakin kolminkertainen ja yksityistä rahoitusta pitäisi olla vähintäänkin puolet, jottei koko touhu hoituisi yhteiskunnan pussista.

Näin asiaa ymmärtämätöntä ihmetyttää, ettei touhuun kelpaa tuo muutaman sadan metrin päässä oleva hieno stadioni. Jos ja kun siinä on jotain puutteita, voisi ne korjata ja täydentää varmaankin muutamalla miljoonalla. Siellä on valmiina paikat, vaikka kuinka isolle tapahtumalle. On infra valmiina, on monenlaista aputilaa, parkkipaikat ja monenlaiset tekniikat valmiina odottamassa käyttäjiä.

Kuinkahan paljon rahaa sinne vuosittain uppoaakaan pelkästään yllä- ja kunnossapitoon, siitä olisi kiva saada tietoa.

Nykyisin on käytössä monenlaisia tekniikoita, joilla tiloja voidaan muunnella helposti monenlaiseen käyttöön.

Stadionille uppoaa vuosittain niin paljon yhteiskunnan rahaa, että sen käyttöä pitää tehostaa ja monipuolistaa. Siis jos satsataan, niin satsataan stadioniin ja tehdään siitä edustuskelpoinen paikka ja pidetään Kisari hyvässä kunnossa monipuolisena harjoitus- ja harrastepaikkana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu