Lukijalta: Tarpeita on erilaisia

Antti Sillanpää

Kansanedustaja Lulu Ranne kirjoitti taannoin ( 23.11.) varmaan puolueensakin kannattajien mielipiteistä rahankäyttöön. Kannatuslukujen perusteella aika moni on saamaa mieltä, että tärkeimmät asiat ovat toisarvoisia, kun esimerkiksi vihertävät pääsevät ääneen.

Sen verran yhteistyökyvyttömiä perussuomalaiset kuitenkin ovat, ja edeltäjät aina epäonnistuneet, kuten Vennamo ja Soini, etten kyllä vielä puoluetta äänestäisi.

Ministeri Ville Skinnari (sd.) etunenässä ja osa kuntapäättäjistä haluavat Kisapuistoon hintavan katsomorakennuksen (ESS 6.12.). Aina vedotaan siihen, ettei pidä verrata kulttuuria ja urheilua esimerkiksi terveyspalveluihin. Kyllä olisi syytä.

Varmaan enemmistö lahtelaisista on urheiluhenkisiä, mutta uskon, että meitä välinpitämättömästi suhtautuviakin löytyy melko paljon. Itse en ole kuluttanut urheilupaikkoja yli 50 vuoteen sen paremmin käyttäjänä kuin katsojanakaan, ja reippaasti kävelen vielä lähes 70-kymppisenä.

Jotakin toivoa järjenkäytöstä kajastaa. Sentään ihan heti ei nappulaa katsomoon ole löytynyt, ja käyttökulujakin tuodaan esille.

Asioista on aina monta mielipidettä, ja jos päättäjät katsovat enemmistön äänestäjistään haluavan hintavan kisakatsomon, se varmaan pykätään.

Vierumäkeläinen Marjatta ja Eino Kollin säätiö (ESS 6.12.) lahjoittaa LUT-yliopistolle professuureihin ison summan.

Minäkin voin ylpeillä, että 24 vuotta kävin varoja Vierumäellä osaltani kartuttamassa. Joku voi taas sanoa, että ihmeen paljon on rahaa kertynyt, vaikka sinäkin siellä olit sohlaamassa.

Kuten sanottu, mielipiteitä on monenlaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kysymys ja vastaus: Kysyimme neljältä hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä vastustaneelta Lahden kaupungingallituksen jäseneltä, miksi he vastustivat hanketta – näin he vastasivat
 2. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 3. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 4. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 7. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 8. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 9. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 10. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 11. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 12. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 13. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 14. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 15. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.