Lukijalta: Tarpeita on erilaisia

Antti Sillanpää

Kansanedustaja Lulu Ranne kirjoitti taannoin ( 23.11.) varmaan puolueensakin kannattajien mielipiteistä rahankäyttöön. Kannatuslukujen perusteella aika moni on saamaa mieltä, että tärkeimmät asiat ovat toisarvoisia, kun esimerkiksi vihertävät pääsevät ääneen.

Sen verran yhteistyökyvyttömiä perussuomalaiset kuitenkin ovat, ja edeltäjät aina epäonnistuneet, kuten Vennamo ja Soini, etten kyllä vielä puoluetta äänestäisi.

Ministeri Ville Skinnari (sd.) etunenässä ja osa kuntapäättäjistä haluavat Kisapuistoon hintavan katsomorakennuksen (ESS 6.12.). Aina vedotaan siihen, ettei pidä verrata kulttuuria ja urheilua esimerkiksi terveyspalveluihin. Kyllä olisi syytä.

Varmaan enemmistö lahtelaisista on urheiluhenkisiä, mutta uskon, että meitä välinpitämättömästi suhtautuviakin löytyy melko paljon. Itse en ole kuluttanut urheilupaikkoja yli 50 vuoteen sen paremmin käyttäjänä kuin katsojanakaan, ja reippaasti kävelen vielä lähes 70-kymppisenä.

Jotakin toivoa järjenkäytöstä kajastaa. Sentään ihan heti ei nappulaa katsomoon ole löytynyt, ja käyttökulujakin tuodaan esille.

Asioista on aina monta mielipidettä, ja jos päättäjät katsovat enemmistön äänestäjistään haluavan hintavan kisakatsomon, se varmaan pykätään.

Vierumäkeläinen Marjatta ja Eino Kollin säätiö (ESS 6.12.) lahjoittaa LUT-yliopistolle professuureihin ison summan.

Minäkin voin ylpeillä, että 24 vuotta kävin varoja Vierumäellä osaltani kartuttamassa. Joku voi taas sanoa, että ihmeen paljon on rahaa kertynyt, vaikka sinäkin siellä olit sohlaamassa.

Kuten sanottu, mielipiteitä on monenlaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu