Näppis: VR on laskenut lippujen hintoja, mutta parkkimaksut ovat kohtuuttomat

Lahden kaupungin maankäytön johtaja on tyystin unohtanut, että kun Lahteen saatiin oikorata 2006, tuli kaupunkiin paljon pääkaupunkiin pendelöiviä hyvin veroja maksavia asukkaita. Heidät on jatkuvasti petetty pienillä tonteilla ja mitättömillä parkkialueilla asemalla. Nyt rakennetaan aseman seutu täyteen, ja parkit ovat vähäiset. VR on laskenut lippujen hintoja, mutta parkkimaksut ovat kohtuuttomat. Robottiparkki piti purkaa, koska se ei toiminut. Pendelöijiä ei kuunneltu!

Sähköautojen latauspistettä ei kannata vielä tehdä taloyhtiöön. Nykyisillä latauslaitteella auto lataus 10 h, ensi vuonna uusimmilla laitteilla 2 h.

Emme vastusta sähköautoa. Maaseudun eläkkeensaajalla ei välttämättä ole varaa ostaa sitä. Kun joukkoliikennettä ei ole, niin biodiesel mahdollistaa elintärkeän liikkumisen jopa päästöttömästi ja kohtuullisin kustannuksin.

Englannissa kansa äänesti konservatiivit ja oikeiston selvään vaalivoittoon. Näinhän on käynyt muissakin Euroopan maissa. Meillä vallassa on sosialistinen Barbie-hallitus. Voimme odottaa, että taloutemme on pahasti kuralla muutamassa vuodessa.

Ministeri Skinnarille tärkeä tehtävä. Nyt kun ei saa puhua koulussa tytöistä tai pojista, ei saisi olla miesten tai naisten vessoja. Tasa-arvoa? Voisitko lähteä ajamaan asiaa, että Suomen perustuslaista poistettaisiin vain sana mies. Asevelvollisuus kuuluu kaikille!

Niemisen potkut Pelsujen pahin moka vuosiin, hävetkää! Laukkaselle potkut ainoa oikea ratkaisu. Tämä kausi on menetetty. Ja ketään nimekästä valmentajaa tuskin tulee Lahteen enää ikinä. Kohta kaapattava HV Giantsin valmentaja.

Vai on se emeritus Mikko sitä mieltä, että kun al Holin leiriläisiä yritettiin tuoda salaa Suomeen, niin siinä ei ole mitään laitonta.

Pekka Haavisto on myrskyn silmässä johtamistapojensa suhteen. Voisiko tutkiva journalismi palauttaa mieliin, miten Haavisto pärjäsi YK:n tehtävissä Afrikassa. Muistelen, että kansainvälinen yhteisö siirsi hänet niistä syrjään.

Joko on ministerien aihetta lopettaa lapsellinen somettaminen ja pureutua oikeisiin ongelmiin maamme asioiden hoitamiseksi, ettei uskottavuus täysin katoa.

Jos sinne Helsinkiin suunnitellaan uutta design- ja arkkitehtuurimuseota, niin eikö sinne voisi ottaa valokuvamuseonkin mukaan, kun meiltä puuttuu Fotografiska.

Sinä, joka arvostelit pääministerin työkokemusta kassaneitinä, opettele itse ensin yhdyssanat. On todella hyvä, että poliitikko on tehnyt myös ns. normaalia työtä.

Usein kuulee sanonnan "raha ei riitä mihinkään ylimääräiseen". Miksi pitäisi?

Työnantajat haluavat maksaa ajasta, koska eivät halua edes neuvotella 6 tunnin työpäivistä. Kiky on mennyttä aikaa.

Suomen valtion talous hyvässä hoidossa, kun saimme Väyrysen monivuotisen avustajan valtiovarainministeriksi.

Jos nainen lähtee kotoa kauas ja liittyy joukkoon, joka katkoo päitä, niin miksi pitäisi veronmaksajien kustantaa paluu ja elämä perheenäitinä Suomessa?

Korjauksena 14.12 näppikseen. Pääministerimme ei ole kaupan kassaneiti, vaan opiskellut yliopistossa ja suorittanut valtiotieteen maisterin tutkinnon.

Nyt olisi aika kääntää eduskunnan istuntosalin naispatsas oikein päin. Ne ajat ovat jo ohi, jolloin nainen seisoi nurkassa miesten päättäessä asioista. On häpeä, että sitä ei ole jo käännetty.

Äänestämättä jättäminen on suurin piirtein hölmöintä, mitä voi tehdä, jos ei ole tyytyväinen. Se sataa suoraan vallanpitäjien pussiin. Pitää vaan katsoa ketä äänestää. Se protestiääni muille (vaikka ei olisikaan ns. omalle puolueelle) kuin hallituspuolueille on parempi kuin ei mitään. Monta sataatuhatta nukkuvaa voisi tehdä halutessaan muutoksia.

Miksi irvailit (Näppis 14.12.)? Hienoa, että nuori hankkii omaa rahaa, vaikka kaupankassana. Lisäksi menestyy opinnoissaan. PM on hallintotieteiden maisteri, ei kassahenkilö.

Ei kannattaisi kadehtia ihmisiä, joista ei tiedä juuri mitään.

Voisiko ESS:n asuntoliitteen jakaja jatkossa olla työntämättä kättään postiluukusta sisään? Laukaisit jo toistamiseen varashälytyksen keskellä yötä.

Kiitokset upea Ainonpuiston teatteri Lahden Joulusadusta! Lapsinäyttelijät loistivat. Teitte minulle aidon joulumielen!

TV-liite takaisin, kiitos! Tv. köyhä ja vanha

Lopettakaa ylipsykolointi. Jos ei ole kiusaamista, ei ole ongelmiakaan. 70-luvulla tappelin kaikki välitunnit, vaikken halunnut, koska olin P-Karjalasta. Otetta media ja vanhemmat.

Äidit ja lapset leirillä, isät jo täällä.

Kyllä on asiat hyvin, kun huolenaiheena ovat vain pistoshuoneet ja al-Holin leirit.

Tulevaisuuden varalle kannattais eduskunnan säätää laki: Mikäli lähdet Suomesta maahan, jossa osallistut terrorismiin, niin menetät Suomen kansalaisuuden.

Viisikon punavihreät harkinnevat al-Holin Isis-vaimoille Kelan rintamalisää, 50,19 e/kk.

Hinnat kun nousee, niin eläkeläisten verotus kaksinkertaistuu alvilla.

Kehitysvammaisten hoitoa varten rakennetut tilat Ahtialassa kelpaavat Ahtialan keskuskiinteistön toimitusjohtajan mukaan oikein hyvin tulevaan käyttöönsä vastaanottokeskukseksi. Hän kuittaa "urbaaniksi legendaksi" väitteet kosteusvaurioista. Näin Etelä-Suomen Sanomissa vuonna 2017. Nyt kun henkilökunnan jatkuvien oireilujen vuoksi tilat tutkittu homekoirien kanssa, niin yllätys yllätys mitä löytyikään? Kaikki ulkoseinät homeessa rakennusvian vuoksi. Mutta mitäs väliä turvapaikanhakijoilla on, kun SPR sai tilat halvalla. Nyt etsitään uusia tiloja kuumeisesti halvalla.

Kerätään porukka ja matkustetaan Epsanjaan. Sitten kun ei ole enää kivaa, palataan yhteiskunnan varoin takaisin Suomeen.

Kyllä on järkyttävää, jos näitä naisia ei rangaista, vaikka saattoivat lapsensa vaaraan viemällä heidät terroristiseen liikkeeseen. Voi lapsiparkoja.

Pitäiskö aatella kolmas ja vielä neljäskin kerta kenen kanssa lyö hynttyyt yhteen? Tosta al-Holista vain tuli mieleen. Ne orpolapset kotiuttaisin, en muita.

Siitä vaan Pirttijoki (ESS 15.12.), firma pystyyn. Vuokraat latupohjan tunnelista, hoidat lumetuksen ja ladut ihan oman firman piikkiin. Business se on, joka kannattaa. Popcornit esiin!

On aika erikoista, kun vuosikymmeniin ei sisaret pidä mitään yhteyksiä, ja nyt sataa kutsuja, joulukortteja ja jopa soittoja. Aika omituista.

Tavalliset jalkakäytävät pitäisi hiekoittaa mahdollisimman terävällä murskeella, jotta edes talveksi loppuisi laiton pyöräily.

Kenttätyötä tekevien poliisien virkapuvusta pitäisi ehdottomasti poistaa tämä nimilappu, vähentäisi maalittamista ainakin isoimmissa kaupungeissa.

Miksi Isis-äitien kaksoiskansalaisuuksista ei puhuta mitään, kahdeksalla heistä on esim. Somalian, Syyrian, Afganistanin, Irakin jne. kansalaisuus. Paluu omaan kulttuuriin sopisi heille varmaan hyvin ?

Miksi ei ole tullut ilmoitusta etukäteen diabetestarvikkeiden hakupaikan muutoksesta Salpakankaalta Lahden kaupunginsairaalaan?

Nastolan Rakokiven kaikki kauniit metsiköt hakkautetaan. Hyvästi melu- ja pölysuojat. Terveiset ahneelle Lahden kaupungille.

Viisikon uuden punamullan ns. liima on gallupien pelko, yhteinen vastustaja, perussuomalaiset.

Hienoa Suomi! Meillä on upeat nuoret naiset johdossa! Ollaan ylpeitä heistä!

Ei missään nimessä al-Holin leiriltä mahdollisia terroristeja Suomeen!

Päättäjät jahkailevat ovatko al-Holin leirillä olevat äidit Suomeen tuotuina turvallisuusuhka. Minun mielestä varmuudella ovat ainakin silloin, jos heiltä lapset ryöstetään tänne.

Nämä "tyttöset" hakkaavat enimmät "äijäset" mennen tullen! Pertti

Kyllä on erikoista, että nykyään lapset ovat etusijalla kaikessa. Joskus tuntuu, että kirkkoonkaan ei enää keski-ikäiset ole tervetulleita. Kaipaamme rauhaa ja hiljentymistä ihan perinteisin menoin!

Hienoa Britannia! Tuleva Brexit mahdollistaa monia asioita ja kauppoja, joita EU rajoittaa!

Mikä mättää Orimattilan terveyskeskuksessa, kun ei oteta tikkiä pois, vaan käsketään mennä päivystykseen. Hei haloo, mistä me maksetaan?

Olen nainen ja kauhuissani tästä nukkehallituksesta, joiden ministereillä niin vähän kokemusta ja näkemystä mistään! Voi Suomi-parkaa!

Mikä ihme vaivaa ammattiautoilijoita, jotka ajavat tukkirekkoja ym. Ajavat takapuskurissa kiinni. Ovatko 30–40-vuotiaat edesvastuuttomia, ylimielisiä ja kaiken taitavia?

Kiitos sinulle ystävä hyvä, joka palautit unohtuneen joululahjan kassalle keskiviikkona, Sokos.

Täysin samaa mieltä Hannu Laine Kisapuisto-kannanottosi kanssa. Kyllä yksi iso stadion potkupallolle riittää.

Eikö kaikkein yksinkertaisin ratkaisu olisi tuoda al-Holin leiriltä orpolapset sekä ne lapset, joiden äidit haluavat lähettää lapsensa Suomeen? Ei muita.

Etkö sinä tiedä? Nyt hypitään kaikkien vähemmistöryhmien pillin mukaan, kun pitää olla oikeuksia. Milloin muistetaan, että sillä suurella tavallisten ihmisten joukollakin on oikeuksia? Oikeus elää ihan tavallista elämää ilman, että pitäisi alkaa ajatella jonkun muun mielen mukaan.

Miksi ihmiset hajustavat itsensä bussiin, junaan, kauppaan ja jopa sairaalalle mennessään niin, että koko tilan ilma maistuu hajustekemikaaleiltaan?

Ylimieliseltä vaikuttava ministeri rahakirstun vartijana. Kohta ollaan allikossa näiden helmojen kanssa. Anteeksi pitää jo pyydellä tekosiaan.

Koska ja missä pukki kohtaa muorinsa?

Juu juu, sitä saat, mitä tilaat niin hyvässä kuin pahassa. Näin on aina ollut, ja on nyt.

On hienoa, että tuleva älypyörätie pidetään upeassa kunnossa sulana ja ilman renkaita rikkovia hiekoituksia. Miksiköhän muita pyöräteitä ei hoideta yhtä hyvin?

Kävin Lähteen ala-koulua, mentiin Lähteenkatua pitkin. Launeen uuden koulun nimi: Lähteen koulu, samoin siinä Lähteen päiväkoti. Mistä nimiraati koostui, vaihtoehdotko vähissä?

Vai ei meistä kolmekymppisistä naisista ole tekemään oikeita töitä, kun hallituskin ollaan pilattu jo ennakkoon? Kiitos epäluottamuksestanne, hävetkää.

Ollaan me Suomen naiset ylpeitä, kun meillä on näin tyylikäs ja osaava pääministeri. Eikä silmänruokaakaan ole missään piireissä liikaa.

Kiitos Alpo Raulahti hyvästä kirjoituksesta pattereiden eräpäivistä.

Ennen lapsia kasvatettiin kunnioittamaan vanhempia ihmisiä. Nykyään lapset huutelevat, mitä sattuu ja "opettavat" vanhempia. Häpeän Gretan puolesta!

Miten sopii demariministerin, Sanna Marinin, esimerkki lentää yksityiskoneella Brysseliin ilmaston hätätilan neuvotteluun. Myös huomioiden matkan hinta.

Joskus voisi olla keräys vanhusten ja yksinelävien köyhien avuksi. Miksi aina kerätään vain lapsiperheille, joilla tukea enemmän kuin yksinelävillä!

Hienoa, että Lucia-kulkueessa saa olla vielä aidot kynttilät. Monissa kouluissa kynttilät on kielletty, kun opettajat eivät kai osaa käsitellä tulta?

Kyllä on kaavittu tynnyrin pohjaa, että on tällainen hallitus maahamme keploteltu! Ei vastaa kansan tahtoa. Pätevyys on kyseenalainen?

Voi raukat rikkurit, ei voi muuta sanoa.

Mikä lahtelaisia autokuskeja vaivaa, kun vihreän palaessa jarrutetaan ja punaisen palaessa painetaan kaasua?

Ahmiiko verokarhu sinunkin jouluruokasi? Uusi verotus pääsi yllättämään. Ennestäänkin pienestä palkasta puolet veroa joulukuussa. Kiitos, Suomi!

Kyllä vaihtuu vakuutusyhtiö, kun joskus päästään takaisin kotiimme Luhtikadulle. Nykyinen kohtelee törkeästi kotinsa menettäneitä.

Samaa mieltä aurauksesta, pientä hötöä tulee taivaalta, kymmeniä aura-autoa jyrää keskustassa. Ihan ruuhkaa pukkaa aamuyöstä.

Eduskunta on päättänyt vihatun aktiivimallin päätöksen lopullisesti 11.12., eli aktiivimallia ei enää ole vuoden 202 alusta.

Pelicansin Laukkaselle kenkää. Jos valmentajille ei anneta työkaluja, joilla pelata, mitä tehdä. Laukkanen lymyilee pimennossa eikä ota vastuuta tekemistään. Vaikea on tehdä high techiä, jos käytettävissä on vain vasara ja vastarauta.

Pelicans-kysymys! Mites luulette, että kausikorttikauppa käy kaudelle 2020–2021?

Murjaanien kuninkaan kasvoja ei maalata koulun joulujuhlassa mustaksi, ettei kukaan pahoita mieltään. Siksi myös esityksen nimi tulisi ehdottomasti muuttaa Tiernahenkilöiksi, jotta jokainen saa itse määritellä onko esittäjät poikia, tyttöjä tai muunsukupuolisia henkilöitä.

Pääministeri se näytti mallia ilmaston puolesta, kun matkusti oikein yksityiskoneella lentäen ilmastokokoukseen Brysseliin paljonkaan päästöjä ajattelematta.

Voiko nolompaa mainosta valtionyhtiö Posti tehdä, kun laittaa postiluukusta valmiiksi painettua joulukorttia, mihin on painettu kömpelösti lähettäjän nimeksi postinkantajasi? Saako muuten saman kortin kotiinsa poispotkitut postinkantajat? Millä mandaatilla Posti lähettää näitä mainoksia? Kaikkien postinkantajien, vai omallaan?

Omituista naureskelua Kaiken Kansan joulujuhlien järjestäjillä, että köyhiä ei ollut tarpeeksi, kun ruokakasseja jäi. Eikö se juhla ollut aivan kaikille? Ja eikö hyvä, että kaikille riitti! Vai oliko tarkoitus jättää jotkut ilman? Meni maku juhlasta. Kävin, kun luulin, että myös pienituloiset tervetulleita.

Saanhan olla huolissani nykyisestä huulipunahallituksesta, koska se kiristää veroja ja ottaa lisää velkaa. Nimimerkillä annetaan vahingon kiertää.

Ateriapalvelut jättämässä Tapanilan hiihtomajan. Samoin Salpakankaan terveysaseman keittiö suljetaan. Varmaan pahat sisäilmaongelmat?

Miten ihmeessä te lukijat jaksattekin arvostella tuota hallitusta, ensin Rinteen ulosajoa pääministerin pestistä, nyt on arvostelun kohteena Marinin hallitus ja Haavisto. Antaisitte työrauhan, ettekä kalvaisi viesteillänne maata heidän jalkojensa alta. Onko niin, että aina, kun on itsellä paha mieli/hankala elämäntilanne, niin syynä on hallitus. Joulurauhaa toivon kaikille, vaikka itsekin olen työstäni irtisanottu. Yritän kuitenkin jatkaa elämääni katkeroitumatta.

Isis tappoi perheistä isät ja äidit, tyttöjä ja nuoria naisia otettiin seksiorjiksi siirreltäviksi mieheltä miehelle. Tyttöjä hoitanut lääkäri pitää näitä Isis-äitejä ihmishirviöinä. Rikostutkinta mahdotonta ja hirveän kallista Suomesta käsin. Järkyttävää luettavaa Farida Khalaf, Olin Isisin vanki. Ei mitään tavallisia äitejä.

Me eläkeläiset olemme aiemmin tottuneet siihen, että painettu sana on totta. Nyt kun näin ei taida olla, se hämmentää. Kenellä on tästä vastuu, että tähän on ajauduttu?

Kummallinen tapa monissa haastatteluissa tv:ssä, esim. 14.12. Ylen aamussa toimittaja huitoo käsillään ilmaa kuin helppoheikki. Ei pysty puhumaan mitään ilman hermostunutta huitomista.

Kiitos Launeen Suurkirppis hyvästä palvelusta. t: 177

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 3. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 4. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 5. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 6. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 7. Lukijalta: Keskustan linja on hukassa ja hajaantuminen uhkaa – Nopeat käännökset karkottivat äänestäjät
 8. Suomalaiset valloittivat jo Hollywoodin – kaikki elokuvat eivät vain valmistuneet
 9. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa
 10. Sibeliustalon pääsalin katsomo on valmis ja uutta lavaa tehdään parhaillaan – perusparannuksen jälkeisiä avajaisia kaavaillaan turvallisempiin aikoihin
 11. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 12. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 13. Esikoiskirjailija Elina Jokinen julkaisee poikkeuksellisesti samaan aikaan romaanin ja tietokirjan – "Olen aivan varma siitä että en olisi parempaan pystynyt"
 14. Otteluennakko: Reipas hakee revanssia mikkeliläisistä – katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 15. Sotakirjallisuudesta tuli naisten laji – Petra Rautiaisen pian ilmestyvässä romaanissa perataan Lapin sotaa ja vankileirien tapahtumia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.