Lukijalta: Kidutetulle joulukinkulle on saatava loppu

Jokainen, joka on katsellut netistä sikojen hiilidioksiditainnutusta tietää, että tapahtuma on kuin suoraan kauhuelokuvasta. Hiilidioksiditainnutus aiheuttaa eläimissä äärimmäisen voimakasta ahdistusta, ja kaasu polttaa, yskittää ja saa aikaan voimakkaan tukehtumisen tunteen.

Altistuessaan hiilidioksidille siat joutuvat täydelliseen paniikkiin ja kirkuvat, tärisevät ja kiipeävät toinen toistensa päälle ja kaasukammion seiniä pitkin ennen kuin ne noin minuutin kuluttua menettävät tajuntansa.

Suomalaisilla kotitalouksilla on varaa heittää vuosittain roskiin 120–160 miljoona kiloa syömäkelpoista ruokaa, joten kyllä meillä tulee olla varaa maksaa siitä, ettei sikojen tarvitsisi viimeisinä hetkinään kokea hirvittävää kärsimystä.

Poliitikoilta on vaadittava, että käyttöön otetaan pikimmiten jokin inhimillisempi tainnutusmenetelmä, vaikka se olisikin hieman kalliimpi. Kuluttajallekin tulisi parempi mieli tietäessään, ettei joulupöydän kinkkua ole kidutettu.

Johanna Wasström

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 8. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 9. Kirja-arvio: Palkittu kirjoittajakolmikko punoo nolostumisen tunteen ympärille taidokkaan nuortenromaanin
 10. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 11. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 12. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 13. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 14. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 15. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.