Häpeäksi Lahdelle

Toisille haistatteleminen on aina vähintäänkin huonoa käytöstä. Pari piirua vakavammaksi haistattelu muuttuu, jos se tapahtuu julkisesti. Ja vielä vakavampaa on, jos julkiseen haistatteluun sortuu äänestäjien valitsema kaupunginvaltuutettu, jolta kansanedustajien tavoin sopii edellyttää arvokasta ja toisia kunnioittavaa käytöstä paitsi luottamustehtävässään, myös vapaa-ajallaan.

Lahtelainen ensimmäisen kauden valtuutettu Kalle Aaltonen (ps.) on herättänyt aiemminkin kielteistä huomiota alatyylisellä kielenkäytöllään niin valtuuston kokouksissa kuin varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Tähänastisten törkeyksiensä huipun Aaltonen saavutti haistateltuaan Facebookissa Suomen Punaiselle Ristille sukupuolielämään viittaavin ilmauksin, jotka eivät sovi julkaistavaksi pääkirjoituksessa.

Erityisen paheksuttavaksi Aaltosen haistattelun teki tällä kertaa sen kohdistuminen yhteen suurimmista kansalaisjärjestöistämme, joka jo yli sadan vuoden ajan on pitkälti vapaaehtoisvoimin tarjonnut humanitaarista apua sodista, kriiseistä ja luonnonkatastrofeista kärsiville ihmisille niin kotimaassa kuin ulkomailla.

On vaikea kuvitella, miten Suomi pystyisi hoitamaan nykyistä pakolaiskriisiäkään ilman SPR:n pyyteetöntä apua, joka tosin jostain ihmeellisestä syystä näyttää raivostuttavan muitakin kuin vain valtuutettu Aaltosta.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riitta Slunga-Poutsalo on luonnehtinut Aaltosen käytöstä idioottimaiseksi. Siihen ei ole paljonkaan lisättävää. Aaltosen haistattelu ei ole häpeäksi vain hänelle itselleen ja perussuomalaisille, vaan koko kaupunginvaltuustolle ja sen myötä Lahden kaupungille. Jos Aaltonen ei itse kykene tekemään tapahtuneesta oikeita johtopäätöksiä, muiden on tehtävä ne hänen puolestaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.