Kun Pelicansin kausi loppui, alkoi hallintoshow

Suosikkiseurani Lahden Pelicans on kasvanut ympärivuotiseksi viihdekoneeksi. Kun kausi keväällä päättyi, alkoi hallinnollinen show.

Turkoosin yhteisön henkinen johtaja Pasi Nurminen osoitti olevansa isäntä talossa hankkimalla omistukseensa enemmistön seuran osakkeista. Uutinen tuntui kuumottavan heitäkin, joiden mielestä lätkä on tylsää. Seuraavaksi jännitettiin seuran hallituksen uutta kokoonpanoa ja toimitusjohtajavalintaa.

Sydänkesällä kuohunta laantui toviksi. Mätäkuun koittaessa polemiikki Pelicans-hallinnon ympärillä sai saa uusia kierroksia, kun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari (sd.) kyseenalaisti kansanedustajakollegansa Ville Skinnarin (sd.) kaksoisroolin Pelicansin ja seuran pääsponsoreihin lukeutuvan Lahti Energian hallituksissa.

Pelicans-fanille kaukalon ulkopuolinen valtapeli ja sellaisella spekulointi on ollut hämmentävää seurattavaa. Itse arvelen kuvion menneen osapuilleen seuraavasti.

Pasi Nurmisen tekemä ”vallankaappaus” on loogista jatkumoa sille, että pitkälti hänen johdollaan Pelicans pelastui konkurssilta vuonna 2005. Entinen huippumaalivahti ja nykyinen valmentaja Nurminen tunnetaan lätkäjätkänä henkeen ja vereen. ”Nupe” panee itse kaiken likoon ja odottaa samaa muilta.

Nurmisen lausunnoista on ollut pääteltävissä, ettei hän ollut lainkaan tyytyväinen seurajohdon työpanokseen. Ilmassa saattoi olla mukavoitumista keskikastin suorittajaksi, mikä ei Nurmiselle riittänyt.

Nyt Nurmisella on itsellään ”pallit pöydällä”, kuten hän itse asian ilmaisi Pelicans TV:n haastattelussa juhannuksen alla.

Nurminen omisti Pelicansista aiemmin 24 prosenttia ja nyt 52 prosenttia. Osakepääoman perusteella laskettuna omistusosuuden kasvattaminen olisi maksanut 144 000 euroa, mutta tämä on pelkkää arvailua. Osakekaupan arvo voi olla enemmän tai vähemmän riippuen siitä, mitä osapuolet ovat keskenään sopineet.

Huhujen mukaan osakejärjestelyn taustalla olisi ulkopuolista rahoitusta, mutta tästä ei ole minkäänlaista näyttöä. Esille nostettu Salpausselän Rakentajat sponsoroi kautta 55 000 eurolla, mutta taustalla voi olla muutakin.

SSR:n taustavaikuttamisen puolesta puhuu se, että yhtiön yhteistyökumppanin ja merkittävän rakennuttajan Nuorisosäätiön puheenjohtaja istuu Pelicansin hallituksessa.

Kiekkofanien katseet ovat jo alkavassa kaudessa. Nurminen on antanut ymmärtää, että nyt alkaa tapahtua, mikä ei tosin ole vielä näkynyt isoina pelaajahankintoina. Toisaalta joukkueen runko on niin hyvä, että mitään puolivaloilla hiihteleviä nimimiehiä ei kannatakaan hankkia.

Lue lisää aiheesta