Vaalikuumetta Asikkalassa

Asikkalassa on syntynyt poliittista liikehdintää kunnallisvaalien lähestyessä. Runsas puolet, 18 valtuutettua, on jättänyt aloitteen kunnanviraston remontin keskeyttämisestä välittömästi. Aloitteen tekijöiden mielestä remontti tulee kohtuuttoman kalliiksi.

Aloitteessa ovat mukana kokoomuksen ryhmä valtuuston puheenjohtajaa Jari Laaksosta lukuun ottamatta, vihreät, kristillisdemokraatit ja sosiaalidemokraatit. Joukossa on pari takinkääntäjää, jotka keväällä olivat remontin kannalla, mutta nyt vaativat sen keskeyttämistä.

Keskusta, sitoutumattomat ja vasemmistoliitto eivät ole aloitetta allekirjoittaneet.

Nouseeko kunnanviraston remontti vaalien teemaksi Asikkalassa? Saadaanko sen avulla vahvan keskustapuolueen asemaa heikennettyä kunnassa?

Toki kunnanviraston remonttirahoille olisi monta reikää Asikkalassa, jossa talous on yhtä tiukoilla kuin missä tahansa Lahden seudun kunnista.

Totuus vain on se, että vuosikymmeniä huonosti hoidettu kunnanviraston kiinteistö on jossain vaiheessa pakko korjata. Korjausten lykkäykset ovat johtaneet kosteusvaurioihin, minkä vuoksi osa talosta on käyttökiellossa.

Kymmenkunta kertaa vuodessa kokoontuva valtuusto voi tehdä päätöksensä ja kunnanjohtaja alaisineen voi työskennellä muuallakin. Vääksystä vain ei tahdo löytyä tiloja tähän tarkoitukseen. Ja niidenkin korjaus tai rakentaminen maksaisi.

Kunnanviraston korjausta vastustavat valtuutetut saattavat kerätä kampanjallaan ääniä.

Vaikka valtuusto nyt panisikin remontin jäihin, on talon korjaus uuden valtuuston edessä.

Mitä kunnanvirastolle ja sen entiselle asunto-osalle pitäisi sitten tehdä? Ehkä uusi valtuusto on tässä asiassa nykyistä viisaampi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

 1. Henkilöauton kuljettaja ajoi kahteen otteeseen läpi poliisin tiesulusta - poliisiauto suistui takaa-ajossa tieltä katolleen Orimattilassa
 2. Kotona leivotaan nyt paljon pullaa ja muutakin – katso ESS:n lukijoiden kuvat ihanista leipomuksista
 3. Maakuntarajan sulkeminen sai joidenkin hulluuden kukkimaan - ensimmäinen päivä Levannon tarkastuspaikalla Nelostiellä sujui pääosin rauhallisesti
 4. Vesilinnut pääsevät syksyllä omaan kotiin – Heinolan Lintutarhalle rakennettavassa talossa on 450 neliötä ja erikoinen viherkatto
 5. Lahden taloyhtiöiden siivoussopimukset on pidetty korona-aikana ennallaan, "siivousta kohdennettu kriittisiin kohtiin"
 6. "Söin väkisin, vaikka ei ollut nälkä eikä tehnyt mieli" – Henriikka Pitkänen, 33, opetteli personal trainerin avulla uudet ruokailutottumukset, laihtui ja rakastui amerikkalaiseen jalkapalloon
 7. Ikivihreät iskelmätähdet eivät suostu sammumaan – koronavirus katkaisi yli 70-vuotiaiden tähtien keikkaputken, mutta usean ura jatkuu edelleen
 8. Kisajärjestäjiä koetellaan kovin autourheilussa Lahden seudulla – ensin leuto talvi, nyt korona
 9. Ira Blomberg-Kantsilan kolumni: Uimahalliuskovainen väijytti minut – ja vieläpä lähes alastomana
 10. Portit auki – kummankin puolen Kimolan sulkua pannaan paikkoja kuntoon matkailijoita varten
 11. "Se oli taistelua joka vaiheessa" – Naisten asepalvelus täyttää huhtikuun alussa 25 vuotta, ja siitä on kiittäminen Kaarina Buure-Hägglundia
 12. Pääkirjoitus: Pormestarin valinnassa on olennaista avoimuus ja läpinäkyvyys
 13. Markus Pirttijoen Esalainen: Megatrendi, joka alkoi järkkyä vain viikoissa
 14. Museot tarjoavat taide-elämyksiä nyt verkossa – nettipalvelut ovat houkutelleet hyvin kävijöitä: "Kasvua on ollut 1 144 prosenttia"
 15. Korona kiusaa matkailun ystäviä – viisi vinkkiä matkakuumeen lievitykseen

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.