Näppis: Lahti Green Capitalissa potilaat tulevat itse polkupyörillä älykkäitä pyöräteitä pitkin kaupunginsairaalaan terveyskeskuksen vastaanotoille

Terveyspalveluiden keskittäminen ei tule ongelmaksi Lahdessa, sillä liikennesuunnittelu on jo varautunut tähän. Lahti Green Capitalissa potilaat tulevat itse polkupyörillä älykkäitä pyöräteitä pitkin kaupunginsairaalaan terveyskeskuksen vastaanotoille.

Suomessa oli 1950 nautoja 1,78 miljoonaa, lehmiä 1,11 miljoonaa. Ja 2018 luvut 88 2000 ja 271 000. Eikö ilmaston olisi pitänyt rajusti puhdistua, jos naudat sen pilaa?

Totesin juuri, kun katselin kaupan lehteä, että niin tässä kävi, että olen koko elämäni syönyt väärää ruokaa. Ensin lapsuudessa oli vähän heikompaa ruokaa, sitten oli liikaa kaikkea ja nyt ei pitäisi oikeastaan syödä mitään. Siinä koko juttu.

Ei tarvita konsultteja, kun palkataan osaavia ihmisiä töihin, siis osaavia!

Herätys tuleva ympäristöpääkaupunki! Tonttilassa 4 km torilta laiton kaatopaikka, minne kuskataan lisää tavaraa. Asiasta ilmoitettu kaupungille kesällä ja syylliset tiedossa. Miksi mitään ei tapahdu?

Miksi Iitin kuvantaminen aiotaan lopettaa? Nastolan kuvantaminen yhtä kallis ja sieltä on lyhempi matka Lahden palveluihin, siis eikö sieltä olisi järkevämpää supistaa?

Älä välitä. Itselläni kynsissä kaikenlaisia mustumia ja en ole katsonut hyödylliseksi mennä valittamaan, ennen kuin jollain mittarilla saa lukeman, jonka perusteella tehdä diagnoosi.

Taas pääministeri Rinne nostaisi naisten palkkoja. Ensin lupasi vaalilupauksessaan vappusatasta. Kaikkia vielä, pitää toisia lapsellisina. Kuka uskoo tähän joulupukkiin?

Hyvin päästäisiin keskustan terveysasemalle täältäkin, vaan entäs se pysäköinti, ahdasta on nytkin. Nämä järjen jättiläiset suunnittelevat pysäköintitunnelia, voi hyvää päivää. Missä kohtaa se säästö on? Taitaa olla tarkoituksena taas järjestää kaverille kunnon urakka ja saada siivu itsellekin.

Tarvitsen melko usein uusia kunnon vahvoja suojakäsineitä. Kaupoista löytyy huonon suojan antavia, maahantuotuja ja ilmeisesti sertifioimattomia käsineitä. Poikani työpaikalla näin kotimaassa valmistettuja kunnon työsormikkaita. Milloin niitä saadaan rautakaupoista?

Onko niitä EU-direktiivejä pakko noudattaa, vaikka olisivat kuinka hölmöjä ? Miksi Suomi sitten enää viettää itsenäisyyspäivää?

Sinä, joka nimittelet kissoja ja koiria piskeiksi ja kateiksi, oletko tullut ajatelleeksi, että lemmikki on monelle ihmiselle rakkain ystävä?

ABC, lopettakaa nuo herneenvarren syöttämiset ja kuorelliset ranskalaiset. Laiskuuttako?

TTK olisi hurjan hyvä, jos Mikko ei huutais niin kauhean kovaa.

Harmi, kun Kristina Joensuu poistui Lahden päättäjistä. Ainoa nainen, jolla asiat olivat hallinnassa.

Lahden uusin ylpeys sheikki Litmanen ja Dohan MM-kisat. Uusi patsas Jarille! Kyllä sheikit maksaa!

Kyllä Gigantti kyykyttää asiakkaitaan. Eipä juuri myyjiä näy missään. On se niin tyhmää maksaa mitään tuohon taloon!

Kun koirien päästöosuus Suomessa on noin prosentin verran, niin kylläpä se ilmasto sitten pienestä nokkaansa ottaa. Koirien vihaajat, keksikää joku muu syy ilmastonmuutokselle!

Synnytystalkoot, kun maapallon ongelma on liikakansoitus? Palkkatasa-arvoon pääsee myös niin, että lasketaan miesten palkkoja. Vastaavasti hintoja alentamalla pärjättäisiin maailmanmarkkinoilla. Ei tämän pitäisi olla vaikeaa.

Ilmastonlämpenemistä vastaan pidetään kaikenlaisia mielenosoituksia. Ne eivät auttane lainkaan. Mutta koululaiset ja muut vastustajat tehkää ilmastoteko! Käykää joukolla istuttamassa metsää! Syntyy hiilinielu ja meille kaikille elämään välttämätöntä happea. Siinä on ilmastoteko, jos missä!

Kyllä tämä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on keksinyt kaikki keinot, jotta vanhukset eivät osaisi tilata aikoja laboratorioon ja hoitajille sekä varmaan lääkäriinkin. Jotta meistä päästäisiini eroon, on vaikeutettu kaikki palvelut. Päättäjien asenteen näkee selvästi.

Tilastojen mukaan ensimmäisen kerran uusien koirien rekisteröinnit ovat ylittäneet uusien ihmistaimien eli vauvojen syntymisen. Näillä on väestöliitonkin mukaan yhteys.

Tää gradu on ihana. Sain just SKS:n painaman väikkärin: Jukka Kortti. Modernisaatiomurroksen kaupalliset merkit. 60-luvun suomalainen tv-mainonta.

Vetoan teihin hyvät päättäjät: nyt jarrut pohjaan lähiklinikoiden yhdistämisessä. Eikö jo Sipilän hallituksen kiireelliset, epäonnistuneet uudistukset osoittaneet, ettei hosuen hyvää tule. Ei otettu huomioon kaikkia seikkoja ja tuli vaan sutta ja sekundaa. Ja lisäksi tulee kalliiksi.

Lahti Energian hallituksessa 3 demaria, joita ei valittu Lahden valtuustoon eli onko LE:n hallitus suojatyöpaikka?

Jumalan sanan jälkeen kun elämme, ovat lapset Jumalan lahja. Lapsia ei "tehdä", ne saadaan. Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, ja sukupuolielämä kuuluu vain avioliiton sisälle. Näin Jumalan sana meitä opettaa.

Kuittia ei tule, kun nappia painamalla, jos kone säädetään siten. Näin paperi säästyy!

Palkataan Greta ympäristöpääkaupungin nuorille "sympooliksi".

Kiitos Juhani Sand. Kaltaisesi johtajat ovat ainoita, jotka eivät osallistu arvokkaaseen potilastyöhön. Tiedät kai työkkärin osoitteen?

Siitä Karjalankadun opastetaulustahan juuri on kysymys. Kuva taululla ei vastaa viivoja kaistoilla. Näin ainakin oli 2 vkoa sitten.

Wau, mitä palvelua t-keskuksessa 30.9. Ihana hoitaja mahdollistit "muuttolinnun" matkan. Iso kiitos!

Eikös nuorten ilmastomielenosoituksessa tarjoilun olisi pitänyt olla Suomessa kasvatettuja porkkanoita ja omenoita, nyt tarjottiin banaaneja Etelä-Amerikasta! Kukaan ei boikotoinut tai puhunut hiilijalanjäljestä mitään!

Onko vanhan linja-aseman päässä oleva ruosteinen ja vinksallaan oleva kaide myös museoviraston suojelema?

Taas soopaa hautaamisesta (29.9. S. Sormunen). Hauta voi olla syvähauta, jolloin siihen voi haudata 2 vainajaa päällekkäin, vaikka 15 v ei olisi kulunutkaan. Sitten on niitä hautoja, jotka vaativat sen varoajan. Ja huom, tuhkaus yleistyy. Parempi niin.

Kuinka tulkita-verbi voi olla näin vaikea kuin 29.9. Raamatusta kirjoittaneelle? Tulkinta ei tarkoita muuttamista. Kaikki lukeminen ja kääntäminenkin on tulkintaa eli tekstin merkityksen ymmärtämistä. Ei ole mitään tulkinnasta vapaata lukemista, oli kysymys Raamatusta tai Aku Ankasta.

Käräjäoikeus hylkäsi poliisin syytteen rattijuopumuksesta. Sillä oli ajomatka vain 30 metriä eikä kukaan ollut vaarassa. Onko poliiseilla eri laki.

Lahti Energiaa ei saa missään tapauksessa myydä pois. Se on nähty, mitä tapahtuu, kun sijoittajat pääsevät siihen käsiksi. Energia on jo nyt kallista. Se on meidän lahtelaisten omaisuutta.

Kiitos te 60- ja 70-lukujen setämiehet, kun ette antaneet tuolloin periksi edistyksellisten teinien suhteen. Greta on nykypäivän Lenin.

Lahti Energialla ei ole minkäänlaista riskiä normaaliin liiketoimintaan verrattuna! Älkää nyt antako taas konsulttien huseerata kaupungin timantin kanssa!

PHHYKY:n perusterveydenhuolto näytetään ajettavan alas, jotta erikoissairaanhoito voi jatkaa entiseen malliin. Missä on sairaalan säästöt?

Oliko konsultin ehdotus Lahden seudun kuntatekniikka ja hyky? Persiilleen menivät. Nyt konsultilta "infrayhtiö" Lahti Energiasta, Aquasta ja PHJ:stä. Jos käytäntö on näyttänyt, ettei toimi, niin miksi? Johtavatko kaupunkia Mäkinen ja Mäntylä?

Sormunen ei huomioi hautojen koskemattomuusajassa sitä, että samaan hautaan voidaan haudata eri syvyyksiin. Eikä hautojen tiivistäminen ole nykypäivää. Tarkoituksellista kirkon mustamaalaamista jonkun vuosikymmenien takaisen yksittäisen tapauksen perusteella. Eikä tuonela ole kadotuksen eteinen. Kaikki vainajat ovat tuonelassa.

Lahti Energian osien myyminen tarkoittaa uutta Carunaa ja sähkön siirtohinnat karkaavat vielä enemmän käsistä!

Älä viitsi tehdä itsestäsi ihan pelleä varhaiskasvatuksen ope, joka liehut vapailla milloin missäkin kapakassa. Huhut kiertää katos nopeasti!

Lahti Energia osakeanti päijäthämäläisille kunnille, yrityksille ja yksityishenkilöille ja rahat lyhentämättöminä kunnallisveron alennukseen.

Bruneau ja kumppanit! Pitäkää kiinni Lahti Energiasta, joka on tehnyt valtavasti työtä ympäristöarvojen eteen. Mäntylä ja Mäkinen sitä jo myyvät. t. Bonus.

Hei, voisiko joku tietävä kertoa, mihin ne sairaanhoidon säästöt käytetään. Kenen pussiin ne menee?

Nyt kun politiikka on sossuilla ja yritystoiminta lessuilla, Suomi syöksyy lopulliseen rotkoon.

On tehty tutkimus, että aloilla, joilla on esim. epäsäännölliset toisin sanoen terveydelle haitalliset työajat, on huonoin työterveyshuolto. Valitettavasti näin on PHKS:ssä.

On erikoista, että luullaan teineillä olevan suurempi ymmärrys asioista kuin niillä, joilla on pidempi elämänkokemus ja -näkemys. Toisaalta, luulinhan minäkin teininä tietäväni kaikesta kaiken. T. Setämies

Sami Korkeakoski ihmetteli, ettei Greta kelpaa kaikille. Jos koko perhe poseeraa Antifan paidoissa, ja neiti "näkee" CO2 ilmassa, niin uskottavuus karisee. Ei auta asiaa, että vastaukset spontaaneihin kysymyksiin eivät onnistu. Propagandakoneisto jyllää takana.

Vai Rauhaa jouluun Lammille, kun ei ole vielä tääl Asikkalan upeas kirkoskaa ollu.

PHHYKY yrittää viedä lääkärit Padasjoelta. Seuraavaksi kai loppuvat koulut ja kaupat. Ja kunta odottaa muuttajia Padasjoelle, varsinainen vitsi.

Sunnuntain Etlarissa Milla kertoo kälynsä pojan tarinaa. Loppu ei ole amerikkalaiseen tapaan Happy End. Jaakob tuli uskonnollisesta perheestä. Äiti oli niin omistautunut lapsilleen, että piti heidät kotiopetuksessa. Onneksi Suomessa pyritään antamaan kaikki perusopetus kouluissa.

Ulkopaikkakuntalaiset katsovat liikennemerkkejä ja paikkakuntalaiset ovat heille vaaraksi.

Lahden keskustasta itään päin autoilevat, toivottavasti teillä on kääntyvät etupyörät. Tultiin sieltä joskus äidin kanssa mutkitellen, kun isä oli rintamalla.

Älyttömästi ajava mönkkärikuski onkin 13-vuotias poika.

Kyllä on hieno urheilija Ruotsin Daniel Ståhl, antaa kommentit Suomen kielellä ja laittaa terveiset Turkuun mummolle.

Kuka ääliö arvostelee liikennejärjestelyjä, valvonnan kautta tiedot ja kortti pois.

Hölmöläisten hommaa lopettaa Ahtialan ja Launeen terveysasemien toiminta. Retuperällä oleva perusterveydenhuolto ei parane terveysasemia sulkemalla, vaan niihin panostamalla. Terveysasemille kokeneita lääkäreitä ja terveysasemat auki nykyistä myöhäisempään. Terv.asemapäivystys olisi myös tervetullut lisä. Terveysasemat voisivat päivystää vuoroviikoin esim. klo 20:een. Toimimaton perusterveydenhuolto pakottaa ihmiset hakeutumaan kalliiseen erikoissairaanhoitoon.

Kannattaa myydä Lahti Energia vaikka norjalaisille, Vattenfallille, Carunalle tai jollekin muulle pörssiyhtiölle, niin Lahles saadaan halvempaa energiaa. T. Sepe

Aikoinaan oli hyvä, kun oli puhelinkioskit, sai soitettua tuntemattomana tapauksista.

Lahden kaupunginjohtaja munasi itsensä ja Lahden puheessaan jenkkiautonäyttelyssä. Piti heti ruveta politikoimaan Lahden sijainti, ja paskat.

Padasjoella upeat suunnitelmat luontomatkailukeskuksesta. Asikkalassa ajetaan alas vapaa-ajan museota, Bravo Asikkalan kehittäjät.

Muutosvastarintaa, jämähtänyttä asennetta. Minusta risteysjärjestelyjä ei edes huomaa, harvoin käyn. Ajan opasteiden mukaan, en vanhasta muistista.

Toimiva Oiva takaisin, käenpoika Bisnes Lahti ulos turhakkeineen.

Ei pelkästään nuorten karvat eli hiukset roiku keittiömyssyn alta. Kyllä löytyy kaikista ikäluokista. Hiuksia tippuu kaikilta. Hygieniapassi suoritettu ymmärtämättä asian ydintä.

Hyvä että hykyn puhelinosakkeet ehdittiin myymään ajoissa, nyt niistä olisi saanut rahaa. Lieneekö myyntikäskyn antanut Lahden porvarit? Varainsiirtoa kavereille.

Eikö Dohan aikatauluja julkaista, kun vain silloin, kun mukana suomalaiset, jotka pääsevät kotimatkalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 2. 27.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä vakaa, sairaalahoidossa ei yhtään koronapotilasta
 3. Lahti Soccer pelataan kesäkuussa, myös Masto Cupin aikataulu edelleen voimassa
 4. Lahden keskustan tuntumassa on liikkunut viime päivinä useita hirviä – "Kun vasat lähtevät emon luota, ne poukkoilevat ympäriinsä"
 5. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 6. Työttömien työntekijöiden määrä kasvoi roimasti Päijät-Hämeessä - Lahdessa korkein työttömyysaste
 7. Mika Lehto heräsi avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 8. Hyvinvointiyhtymän perusterveydenhuollon lääkärit ja hammaslääkärit ovat huolissaan valmistellusta yhteisyrityksestä – enemmistö ei usko mallin hyödyttävän palvelutuotantoa
 9. Jotain hyötyä poikkeusoloista – Järvisen perhe rakensi upean puumajan kotipihalleen Asikkalan Vääksyyn
 10. Henkilöauto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Heinolassa
 11. Kuluttajille myytävissä autonostimissa on hengenvaara, tuotteet palautettava ostopaikkaan
 12. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät"
 13. Hartolassa syttyi maastopalojen sarja
 14. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 15. Lahden Kortteliliigan Ropponen muistuttaa perinteisten tukijoiden ahdingosta – ei laskua ensimmäiseksi heille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.