Lukijalta: Sivistyksen ammattilaiset, pitäkää huolta mahdollisuuksistanne osallistua uuden johtamismallinne kehittämiseen

Nykymallin epäkohdat ovat olleet Lahdessa pitkään tiedossa.

Lahden sivistyslautakunnan päätökset koskien koulujen, päiväkotien ja nuorisotyön johtamismallia, niin sanottua aluemallia, ovat herättäneet kuluneen syksyn aikana paljon keskustelua. Hyvä niin.

Vaikka itse päätöksissä on ollut kyse paperinmakuisista hallintoasioista, on johtamismallilla kuitenkin merkittäviä vaikutuksia lahtelaisten lasten ja nuorten palveluihin, sivistysalan ammattilaisten työhön sekä mahdollisuuksiin tehdä yhteistyötä sektorirajat ylittäen.

Hyvä johtaminen on jokaisen työntekijän oikeus ja palveluiden saumaton toimivuus tulee taata jokaiselle lapselle sekä nuorelle. Lahtelaiset saavat odottaa tehokasta ja vaikuttavaa kunnallishallintoa, jolla on kyky vastata kaupunkimme haasteisiin. Siksi olemme viime keväästä asti käsitelleet sivistyslautakunnassa aluemallia – ja ennen kaikkea sen kehittämistä.

Nykyinen lasten ja nuorten palveluiden johtamismalli ei ole riittävän ketterä 2020-luvun palveluiden johtamiseen. Tiukkojen sektorirajojen ja useiden hallintotasojen sijaan tarvitsemme kokonaisvastuuta nuorten hyvinvoinnin edistämisestä, jatkuvan kehittämisen työotetta ja matalaa hierarkiaa. Tästä syystä sivistyslautakunta on useaan otteeseen antanut kaupungin virkamiehille tehtäväksi valmistella uusi johtamismalli sekä antanut selkeät reunaehdot valmistelulle. Uuden mallin valmisteluun ei kuitenkaan ole vielä ryhdytty.

Viimeisimmäksi lautakunta päätti 1.10. virkamiesten esityksestä ja äänin 7–5 jatkaa nykyistä mallia kesäkuuhun 2021 saakka.

Esitykseni mallin nopeammasta valmistelusta hävisi äänestyksen. Samoin kuin esitykseni mahdollisuudeksi käyttää valmistelussa ulkopuolista osaamista ja lautakunnan edustajien ottamisesta mukaan valmistelun ohjausryhmään.

Liki kahden vuoden valmisteluaika kuntavaalikauden loppuun asti on liian pitkä aika niin palveluiden käyttäjille kuin niitä tuottaville ammattilaisille. Nykymallin epäkohdat ovat olleet jo pitkään kentän toimijoiden tiedossa, eikä niiden korjaamisessa olisi tullut aikailla.

Uusi malli olisi pitänyt saada toimintaan jo nykyisen vaalikauden aikana: vielä, kun nykyiset päättäjät ovat perehtyneitä tilanteeseen ennen vaalikauden ja tehtävien vaihtumista.

Sivistyksen ammattilaiset, pitäkää huolta mahdollisuuksistanne osallistua uuden johtamismallinne kehittämiseen. Vanhemmat, edellyttäkää sujuvia palvelu- ja päätösprosesseja lastenne asioissa. Ja lahtelaiset, vaatikaa uudenaikaista ja tehokasta hallintokoneistoa. Itse aion jatkaa niiden puolesta vaikuttamista.

Kimi Uosukainen

Aiheeseen liittyvää

  1. Erno Laisin näkökulma: Lahden sivistyslautakunnan tulee näyttää, mikä on viranhaltijoiden rooli poliitikkojen alaisina 5.10.2019 18:09
  2. Lahden sivistyslautakunta antoi kolmelle aluepäällikölle puolentoista vuoden jatkoajan – uusi malli käyttöön vasta kesällä 2021 2.10.2019 6:30
  3. Sivistyslautakunta tyrmäsi kuuden uuden päällikköviran perustamisen – "Uutta mallia ei pidä kehittää virat tai tittelit edellä, vaan koulujen tarpeet edellä" 28.8.2019 17:59
  4. Miksi Lahden sivistystoimi palkkasi uusia päälliköitä? 25.5.2016 18:34

Kommentoi