Näppis: Siinä mitkään kuraattorit auta, jos kodeista lähetetään täysin kasvattamattomia kakaroita koulutielle

Älkää kaatako kiusaamista ja muuta häiriköintiä koulun niskaan. Siinä mitkään kuraattorit auta, jos kodeista lähetetään täysin kasvattamattomia kakaroita koulutielle. Opettajien tehtävä on opettaa ja kodin osaksi lankeaa kunnollisten ihmisalkujen tuottaminen.

Kyllä minä ihmettelen teinien huonoa käyttäytymistä julkisilla paikoilla erityisesti Orimattilassa. Hankkikaa apua, jos elämäntilanne on huono. Kyllä kiusaaminen pitää saada kuriin, oli se sitten hiljaista tai näkyvää.

Iitissä röntgenhoitaja voisi tehdä lisäksi muutakin terveyskeskustyötä, jos kuvattavia vähän. Moniosaaminen kunniaan niin, ettei liittojen ahtaat rajat saa estää muiden töiden teettämistä. Siinä sote-lääke!

Tämän hallituksen ministerit ja heidän kalliit avustajansa elävät todellisuuden ulkopuolella. Samanaikaisesti kansalaisten todellisuus muuttuu yhä ankarammaksi. Kunnat irtisanovat hoitohenkilökuntaa ja samalla ministerit puhuvat 4 400 hoitajan lisäämisestä. Kuka voisi tarjota järkeä ministereille.

Toivottavasti lomautukset hyvinvointiyhtymässä kohdistuvat niihin, keillä on varaa olla palkattomalla eikä pienipalkkaisiin, ketkä jo nyt rämpivät toimeentulon rajamailla.

Turkki vie Eurooppaa, USA:ta ja monia muita maita kuin pässiä narussa juonikkaalla kiristyspolitiikallaan. Miten käy kurdien?

Teet töitä 110 lasissa, annat panoksesi yhteisiin talkoisiin. Palkkioksi lomautus, kun käytävillä kävelee kansiot kainalossa tyyppejä miettien minne menisi seuraavan tauon ja kahvihetken viettämään. Huoli, että johtajat joutuvat koville. Eivät joudu, jos on tehtäviensä tasalla. Johtajat saavat myös johtajien palkan ja silloin myös otetaan vastuu, kuuluu työn kuvaan. Jostain syystä siellä hyvä veli -kabineteissa asiat hoidetaan niin, että se pienipalkkaisin joutuu koko homman maksumieheksi.

Mikä etu oikeus Helsingissä asuvilla on ilmaisiin terveyskeskusmaksuihin. Ihan hullua Veroja maksetaan maaseudullakin. Ei ole tasapuolista!

EU on vienyt myös roiskeläpät ja niitä ei saa nupista kääntämällä päälle. Oma syy, mitäs läksit.

Toyotassani on EU:n hyväksymät valot ja katsastettu. Pysy kotona, jos olet sokea.

Ymmärtämättömälle tiedoksi, vanhat työsuhteet sanotaan irti, sitten otetaan halpatyövoimaa maahanmuuttajista. Näin jää johtokunnille ja johtajille enemmän rahaa ja muita etuja jaettavaksi. Ei siinä sen kummempaa politiikkaa ole.

Teimme mökille kalliin jätevesiremontin uuden lain mukaisesti, mutta missä on valvonta? Kukaan muu naapureista ei ole tehnyt mitään vielä? Hölmöläisten touhuja taisi olla.

Eipä ole näkynyt ESS:ssa sanaakaan IS:n jo kolmena päivänä uutisoimasta kotimaisen karjatalouden ympäristökuormituksesta, joka on ihan muuta kuin mitä virallisena totuutena on valtamedioissa ilmastofanaatikkojen ideologian mukaisesti vuodesta toiseen julistettu.

RKP ja keskusta estivät rikkaiden veroetuun puuttumisen. Siis ainakin kolme puoluetta ajaa heidän etuja!

Soitti poika, teki gallup-tyyppistä kyselyä hiustenhoitotuotteista ym. Uteli siinä syntymävuodenkin. Perään totesi: "Saankin sitten lähettää kiitokseksi ravintolisän. "Stoppia", sanoin. "Onko tämä oikea lahja vai markkinointia". Vastauksen perusteella kielsin lähettämästä yhtään mitään. Siis jälleen uusin markkinointikieltoni. Varokaa näitä.

Siedettävä alijäämä kelpaisi, Mäkinen ja Timonen pitävät mahdollisena, Lahti saattaa olla voittajien leirissä, ympäristötekniikan harjoittelupaikkojen luomiseen on mahdollisuuksia jne. Melkoisen ehdollista ja tyhjää sisältöä.

Se olisi ympäristöteko, jos Telia luovuttaisi Saksasta ostamansa käyttämättömän ilman ympäristöaktivisteille.

Nyt ei mennä sienimehtään tai puurreta tappiin asti, nyt ollaan luvalla eli lomalla vain pötköllään, hoidetaan kytevä flunssa. Pumppu ei enää oireile.

Järvelän-Mäntsäläntien radan alikulku; käykää nyt joku lakaisemassa monen vuoden purut ym. tahmat pois. Siivotonta!

Päijänteen taimenkannasta ollaan syystä huolissaan. Tainionvirran Virtalan pienvoimalapato pitää purkaa heti!

Miksi Lahdessa ja muuallakin Suomessa sallitaan mustakaapuisten henkilöiden naamioituminen, tuskin silmiä näkyy? Pitäisikö olla maassa maan tavalla?

Kenen älypään idea on toi Päijänteenkadun tapahtuma-aukio. Montako tapahtumaa siinä on ollut?

Mahdottomaksi on mennyt päiväkotienkin holhoaminen! Syy päiväkodin sulkemiseen: lapselta on otettu puhelin pois! Henkilöresurssit vajaat ja järjestystä on jotenkin voitava pitää yllä! Puhelimen käyttö yksityisasioissa työajallakaan ei voi olla oikein? On karannut hallinnasta!

Lahdessa ja hykyssä mennään sitten siihen, miten kokoomus olisi halunnut sotessa. Vanhusten hoitomitoitukset alle minimin. Kunnat turvautuvat yksityisiin. Demarit söivät kaikki vaalilupaukset!

Kuinkas moni tämän päivän autoilijoista on unohtanut, että taajamamerkki on samalla nopeusrajoitus 50 km/h, ellei sen jälkeen ole muuta nopeusrajoitusmerkkiä? Vauhti ei ainakaan hiljene yhtään.

Oikeasti Lahti on vajaan kymmenen vuoden aikana korjannut, tehnyt uutta, maksanut vuokrafirmalle väistötiloista. Eli kouluihin puoli miljardia. Kuvitelkaa! Joka kymmenes on keskimäärin allerginen. Jatkossakin. Kotona ja koulussa.

Kaupunginjohtaja sanoi, että vaikka vanhukset lisääntyvät, niin sote-rahaa ei ole. Me vanhukset saamme odottaa, että huonompaa hoitoa on tulossa.

Lahden talous on ensi vuonna tasapainossa, kun verottajan rästit on maksettu ja konsernipalvelujohtaja maksaa aikaisemmatkin johdannaistappiot nyt omasta pussistaan.

Tiistaina Lintilä sanoi, että maahanmuuton kustannukset 2020 noin 480 milj. Kuitenkin Kelan mukaan pelkästään asumis-, toimeentulo- ja työmarkkinatuet ulkomaalaistaustaisille vuonna 2018 noin 690 milj. Mikä mahtaa muuttua kahdessa vuodessa?

Nyt kaikki kettu- ja ilmastotytöt koululakkoon, kun Turkki hyökkää. Muotivaatteet ja kännykkä mukaan, niin maailma ja ilmasto pelastuu!

Lastenkodeissa tulijat on riisuttu, hoitajat tietävät, puukkoja, piikkejä ym. Sitten hiljaisuus ruokaillessa. Jokainen kokenut tietää, että lapset kokeilevat rajojaan, etenkin syrjäytyneet. Kaipaavat rajoja ja vastuuta.

Pitäkää ne koiranne kiinni, ettei ne pure jalankulkijoiden muovipusseja.

Alan uskoa, että Donald Trump ja Boris Johnson ovat harvoja rehellisiä politiikkoja. He näyttävät avoimesti poliitikon itsekkyyden, korruptoituneisuuden ja röyhkeyden, joka tavalliselle kansalaiselle paljastuu vasta monien hämäysten jälkeen.

Hoitajatko ovat Päksin rahavaikeudet tehneet? Eiköhän se koko johtoporras joutaisi pitkälle lomautukselle miettimään tyhmästi ja itsekeskeisesti tekemiään päätöksiä. Oma etu, vieras kukkaro ja hyvä veli -järjestelmä se kukkii julkisissa laitoksissa. Kalliita herroi ja narrei pilvin pimein ja konsultit sun muut lisäks. Älkää rankaisko syyttömiä pienpalkkasii, jotka jo venyneet mahdottomuuksiin!

Kuinka moni muu kaupunkilainen on budjetin suhteen yhtä luottavainen kuin kaupunginjohtajamme? Asuuko hän ylipäätään Lahdessa ja maksaako veronsa Lahteen?

Toivottavasti poliitikot viimein ymmärtävät miten epäluotettava kumppani USA nykyään on.

Käsi pystyyn kunnallisveron korotuksen puolesta. Sillä me saadaan muun muassa Lahden osuus hyvinvointiyhtymän budjetista katettua, eihän se ole kuin noin 400 milj. euroa. Vaikka kuinka halutaan savustaa työssä käyvät ja veroa maksavat Lahdesta pois, niin ei tuo budjetti tuosta ainakaan pienene.

Välihuuto kokoomus. Missä hyvä käytös eduskunnassa?

Just oli juttu Etlarissa, EU:n ulkopuolelta tulevat opiskelijat maksavat lukukausi maksua 5 400 euroa. Opinnot kestävät yleensä muutaman vuoden. Laske siitä, mitä maksaa. Suomalaiset opiskelevat ilmaiseksi, jos sattuu huvittamaan.

Mukkulankadun ilme varmaan paranee kuristamalla kaistat kapeiksi korkeiden reunakivien väliin, mutta jos joku auto sammuu kaistalle, siitä ei pääse kukaan ohi, ei edes hälytysajoneuvo, ja koko katu on tukossa. Pientä riskikartoitusta toivoisi!

2015 turvapaikanhakijoiden käsittelyyn 3 milliä! On tosi kummallista touhuu ja hidasta. Ja lisää halutaan. Eihän hallituksella ole väliä, kun hyvä palkka ja voi tarpeen tullen sitä korottaa. Suomessakin voi sanoa, että on köyhä, mitä ei uskois hyvinvointivaltiossa.

Sähköinen tietojärjestelmä on hoitajan työväline ja hoitotyön dokumentointipaikka. "Mitä ei ole kirjattu, sitä ei ole tehty". Kaikki potilasta koskeva tieto on käsitellään tietokoneella. Lääkärin kiertomääräys tulee käsittelyyn sähköisesti. Verikokeet, kuvantamiset, kotiutusasiat yms. Papereita ei ole. Kaikki kirjaus on sähköistä.

Voi, voi vanhukset. Oletteko miettineet miksi lapset ja lapsenlapset eivät pidä yhteyttä.

10.10 Näppis; olisikohan sairaalavierailija käynnillään nähnyt hoitajan/ hoitajat tauolla? Kun sairaanhoitajatkaan eivät ole koneita, vaan syötäväkin on välillä. Huone, jossa istuvat, saattaa olla taukohuone. On se sitten kumma tuo asenne! Itse työelämässä ollessasi teitkö tauotta koko työpäivän?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti on varautunut suositukseen hankkimalla yli 100 000 maskia – "Erittäin pieni määrä, jos tulee laajoja suosituksia"
 2. Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan
 3. Spedemäinen keksintö yritykseltä, joka toimi myös Nastolassa - suojavisiiri ja lippalakki samassa
 4. Lahti haluaa selvittää hyvinvointiyhtymän yhteisyrityspäätöksen juridisen pohjan – "On vaikeaa ajatella, että vastuullinen kaupunki heittelisi kapuloita rattaisiin"
 5. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterin kyydissä oli kolme henkilöä
 6. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 7. Hämeen poliisilaitos linjaa, että lapsen vieraannuttaminen vanhemmasta voi olla rikos – tutkittavana poikkeuksellinen epäilty pahoinpitely
 8. THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen
 9. Päivystysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 10. TS: Orimattilan kaupunginjohtaja Osmo Pieski hakee Raision johtoon
 11. "Tämä tulee näyttämään hakkuuaukealta" – Lahden kaupunginteatterin syksy alkaa alle puolikkaalla katsomokapasiteetilla
 12. Kylkikolari risteyksessä Kärkölässä, toinen autoista päätyi ojaan
 13. Menestys helpottaa maailmanvalloitusta - Teerenpelin uutuusviski nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa kilpailussa
 14. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 15. Koulu käyntiin liikenneturvallisuustempauksella Lahden Launeella – tapahtuma on myös tärkeä muistutus tielläliikkujille

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 2. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 3. Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin
 4. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 5. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 6. Fingerpori 10.8.2020
 7. Hämeen poliisilaitos linjaa, että lapsen vieraannuttaminen vanhemmasta voi olla rikos – tutkittavana poikkeuksellinen epäilty pahoinpitely
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Päivystysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 10. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 11. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 12. Päijät-Hämeen keskussairaalassa koronatartunta – lähes 30 työntekijää ja useita potilaita karanteeniin
 13. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterin kyydissä oli kolme henkilöä
 14. Menestys helpottaa maailmanvalloitusta - Teerenpelin uutuusviski nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa kilpailussa
 15. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.