Näppis: Ei Suomessa ole mitään vapaamatkustajaruumiita, kyllä seurakunta veloittaa muun muassa kappelinvuokrasta väestörekisterissä olevaa

Ei Suomessa ole mitään vapaamatkustajaruumiita, kyllä seurakunta veloittaa muun muassa kappelinvuokrasta väestörekisterissä olevaa. Harmi, etteivät huoli teurastamolle, kun kuolee. Ei syntisen tuhka saastuttaisi pyhää maata.

Kyllä elämä on ollut ihanaa vuoden ajan, ilman sukulaisia. Vain lapset tuovat ilon.

Ammattikoulutus alkoi mennä pieleen, kun työnopettajilta vaadittiin AMK-insinöörin tutkinto, eikä heiltä löytynytkään käden taitoja. Kaikkea ei voi opettaa tietokoneen näytöltä!

Oikein sydäntä lämmittää tietää, että pimeänä olevat takavalot kismittää niin paljon, että kirjoitella pitää. Ei ole haitannut, kun harvemmin pitää ajella niin kovaa, että autojen perät tulisivat yhtäkkiä eteen. Ehkäpä käynti optikolla olisi paikallaan. Ja lopettakaa jo asian vatvominen.

Tehdään ilmastoteko, jätetään joulukuusi ostamatta.

Ei Sammonkatu ole vain 8-sali. Rakennuksessa on kansanopisto, hykyn tiloja, Taika jne. Mitä näille toimille tapahtuu? Museon näkemys on tärkeä. Häklin talo on osa Lahden rakennus- ja kulttuurihistoriaa.

Jäimmekö me lahtelaiset jotain velkaa Pipatille, kun tuli myymään vetemme Kiinaan? Niillä rahoilla olisi korjattu kiky. Ja koulut. T. konsultti

Ei ruotsalaista Ikeaa Lahteen, kiitos! Sehän kurjistaisi perinteistä lahtelaista huonekaluteollisuus itsekoottavilla kammotuksillaan.

Taas älytön kuvateksti (ESS 14.10 / A12): "...eivät ole löytäneet yhteistä linjaa hallitusta vastaan". Pojat, pojat. Nyt lusikka kauniisti käteen ja yhdessä yhteisten asioiden ja ongelmien kimppuun!

Poliisille hommia, kun todella paljon "takseja" ja ohimenevää "tontille" ajoa Kauppakadulla Trion työmaan kohdalla. Bussit seisoo ruuhkassa.

Nyt eivät tunnu ihmiset tajuavan autojen takavalokäytäntöä. EU on aivan oikein asentanut niihin hämärätunnistukset eli ei autoilijan tarvitse tehdä mitään. Takavalot syttyy kyllä, kun luxsit täyttyy. Sokeat autoilijat pois liikenteestä. Nyt täyttyy hiilinielut.

Kuvottaa setämiesten mollaaminen. He ovat rakentaneet hyvinvointiyhteiskuntaa lapsillemme. Kunnioitan heitä. Mistä tämä miesviha kumpuaa?

Mikä ihmeen uhka lestadiolaisuus on meidän yhteiskunnassamme? Ahkeria ja kunnon ihmisiä. Hoitavat hyvin työnsä ja perheensä. Pitäisi ottaa asioista enemmän selvää! Nimim. ei lestadiolainen.

Tämän lehden levikkialueen asukkaiden korkea koulutustaso näkyy tällä palstalla esimerkiksi ilmastonmuutoksessa. Suomalaisten tekemisellä ei ole mitään merkitystä.

Silloin, kun Suomessa ei vielä ollut mitään tukia ja lisiä, niin 10 lasta perheessä ei ollut kovinkaan harvinaista. Kukaan ei silti ehtinyt ahdistua tai masentua.

Olin koulukiusattu hiljaisen luonteeni ja pienen kokoni vuoksi. Luin paljon, mikä myös ärsytti kiusaajiani. Nämä aiheuttivat minulle monenlaista ikävää. Nyt kiusaajani ovat kaikki poissa. Kaksi oman käden kautta, kaksi kuollut viinaan ja korvikkeihin, ja kaksi kuoli ennenaikaisesti yksinäisiä sairaina. Heillä taisi sittenkin olla pahempi olo jo silloin, kun minua kiusasivat, en vain sitä silloin ymmärtänyt.

Puhutaan hoitajapulasta. Miksi kukaan ei kerro kansalle, että palkka esimerkiksi lähihoitajalla vaativissa mielenterveyskuntoutujien yksikössä, jossa työ henkisesti ja myös fyysisesti todella raskasta, 1960 e. Järkyttävää. Puhutte hoitajapulasta, maksakaa edes kohtuullista palkkaa, niin voitte odottaa, että työntekijöitä löytyy.

Autoissa on automaattivalot. Palavat tarvittaessa, ei huomioi näkövammaisia.

Journalistiikan proffan mukaan median tehtävä muuttaa maailmaa? Millä mandaatilla? Mielestäni median pitäisi kertoa asioista neutraalisti, ja antaa kansan tehdä päätökset. Muuten ollaan kuin diktatuurissa.

Miksi Sibeliustalolle päästetään huumeongelmainen esiintymään? Lahdessa muutenkin vaikea tilanne.

Hyvä antaa vähästään, paha ei paljostakaan. Köyhä ei välttämättä ole aina se hyvä, eikä rikas paha. Vaarallinen asenne, kaikuja sadan vuoden takaa.

Terran tilalle tulee Bauhaus! Sitä Pelicans-junnujen kausarista kannattaa kysyä toimistolta mikä oli syy!

Nyt pimeiden tultua näkyy selvästi, kuinka vastenmielistä valosaastetta nuo isot valomainostaulut ovat.

Kurdeihin kohdistuu lähes etnistä puhdistusta vastaavat toimet. Nyt ihmisoikeusaktivistit herätkää. Kyseessä on sentään kokoluokkaa suurempi asia kuin muutaman Suomesta lähteneen muslimin itseaiheutettu ongelma.

Eihän täällä ole edes perheasuntoja, missä vois lasten kanssa asua. Kaksiot on 40 neliötä. Ei kunnon keittiötä, ei eteistä, ei vaatehuonetta. Iso parveke ja keraaminen liesi ei riitä. Talossa 24 asuntoa ja pihalla 20 neliötä leikkialuetta.

Kahvimukit koristavat tienvarsia. En ole koskaan heittänyt pienintäkään roskaa luontoon. En ole tarvinnut mitään lakipykäliä. Järki on sanonut, kunnioitus luontoa kohtaan on ollut itsestäänselvyys. Käsittämätöntä tyhmyyttä.

Ihanaa, kun alkaa syysloma, lennetään etelän lämpöön täältä harmaudesta.

Sunnuntain 13.10. Etlarin Esalainen-palstalla Markus Pirttijoki kirjoitti tosi hauskasti Vuolenkosken kylän talkoista, yhdessä tekemisen ilosta. Markus, on ilo lukea kannanottojasi!

Pelsuille kelpaa kyllä vanhempien tekemät lähes ilmaiset junnutalkoot ja kiitoksena evätään junnuilta seisomapaikkakausareiden pois jättämisellä.

Isku on korkeakoulun oppilaille kirosana. Ensin kiristettiin koulu Mukkulaan sen varjolla, että muuten lähtevät työpaikat tyyliin Intiaan. Nyt yritys "ryöstää" oppilaat maksullisiksi muutetuilla parkkipaikoilla. Monelle tuhannelle opiskelijalle tästä on jo tullut periaatekysymys. Mitä tekevät kaupunki ja koulu? Nähtävästi yritys ei nakkaa paskaakaan oppilaista saati koulusta. Mun puolesta painukoon vaan Intiaan, huonekalut jää vastedes kauppaan.

Tyyppi ajaa samaa tienpätkää päivittäin ja ei osaa noudattaa nopeusrajoitusta. Onko syntymätyhmä vai muuten vaan tyhmä. Kakarat usein ja kyydissä.

Downshiftaajat Lahden Talojen vuokramarkkinointivideo?

Jos Osuuskauppa ei pysty pyörittämään hotellia kaupungin parhaalla paikalla turmelematta Aleksia, Sokoksen tilat kannattaisi luovuttaa osaavalle hotellioperaattorille.

Suomalaiset lapsiperheet polskuttelevat Turkin auringossa, kun samaan aikaa Turkki jahtaa kurdiperheitä panssarivaunuilla kodeistaan aavikolle!

Onko Lahdessa marionettinukkia tekemässä päätöksiä?

Henkilöstöpääll. tuttava kertoi, että kun tarv. uutta työvoimaa, kysellään henkilövuokrausfirmoista. Pysyviä työsuhteita ei ole enää.

Miten on mahdollista, että strategiajohtaja Louna saa jatkaa hykyssä, kun rahaa on säästettävä?

Ei niin voi ajatella, että "ensin täällä asiat kuntoon". Absurdi mielipide, joka ei kerro muusta kuin sanojastaan. Ihmisellä on oikeuksia hakea turvapaikkaa sieltä, missä rauha on pysyvä asiantila. Siellä missä sota, ei rauhaa.

Kun valitsette isännöitsijää, miettikää tarkkaan kenet valitsette. Yhdestä isännöinnistä ei saa ketään puhelimella ainakaan kiinni. Olisin ollut kiinnostunut asunnosta ja kysynyt lisätietoa, mutta en enää, kun ei vaivauduta vastaamaan edes puhelimeen.

Suurin virhe, mitä paikallisen kihon uusi naisystävä voi tehdä, on tuudittautua kaikkivoivan tunteeseen ja alkaa monottaa muita uskoen olevansa turvassa.

Se on nääs silleen, että vanhempien akkojen ei tartte kattella nuorempansa hyppimistä silmille. Lähellä eläkeikää ei ole enää pelko perseessä.

Ja minkäs sille totuudelle mahtaa? Sitä paitsi, siinä vaiheessa, kun erehdyt toistuvasti mulle häiriköimään, olet jo liikaa rähjännyt. Kurinpalautus.

Hämeenmaa pilaa ja slummiuttaa sillallaan Lahden pääkadun, ettei hotellivieraiden nappaskengät kastu ja siltojen miehilläkin on alla sit viihtyisämpää.

Erdogan on pelimies. Naton jäsenenä tietää, ettei sieltä suunnalta uhkailla. Viides artikla suojelee, ettei ulkopuolisetkaan sotkeennu. Ja EU:ta voi rauhassa pelotella rajojen avaamisella pakolaisille, jos puuttuvat. Nyt saa kaikessa rauhassa tappaa kurdeja toisen valtion alueella.

Eipä sureta, jos Ahtialan tk. lakkautetaan. Apua sieltä saa hyvin harvoin. Aikoja lääkäriin ei useinkaan järjesty, hoitajan vastaanotolle saattaa päästä. Tietotaito ei kovin kummoista. Puheluihin ei vastata ja labroista saa vastauksen kirjeitse kuukausien päästä. Tämäkö tasokasta hoitoa?

Turkin offensiivin pelätään auttava 15 000 ISIS-taistelijan pääsyä vapaalle jalalle. Entä jos se onkin koko operaation tarkoitus?

Luulin, että Isku myy huonekaluja. Ei, se vuokraakin ylihintaisia parkkipaikkoja ammattikorkeakoulun opiskelijoille, opettajille ja vieraille.

Sivistysjohtaja Granqvist nostaa itseään ja oman klaaninsa erinomaisuutta. Hän moittii työtä tekevien halventamisesta Laisia. Tosin putoaa jälleen omaan kuoppaansa: työtään Laisikin tekee. Erinomaista työtä Erno Laisi, kiitos.

Olisi mukava tietää, mitä aluepäälliköt oikeasti tekevät. Valmiiden asiakirjojen allekirjoitus ei kuulosta kovin isolta työltä.

Kohta vaihdetaan liikennemerkkien henkilöhahmot ja kunnille tulee lisälasku. Voisiko silläkin rahalla parantaa teiden valaistusta? Järjen käyttö olisi tarpeen.

Kirjan opetukset hukassa. Ei syntisen ruumis mitään pilaa, kun kuollut on vapautunut synneistään.

Hollolassa mainostetaan uusia luontoreittejä opasteineen. Reitit ja polut ovat vanhoja tuttuja. Nyt on opasteet laitettu, hyvä niin. Muutettuani Hollolaan soitin kunnan miehille, että miksi ei ole minkäänlaisia opasteita. Luvattiin hoitaa asia. Vierähtihän siinä viisi vuotta. Onko siellä työntekijä vaihtunu?

Ei ole kovin vaihteleva Blombergin (ESS 14.10.) perheen ruokalista. Mihin munat laitettiin, joita haettiin kahden viikon välein?

Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi.

Petäjäveden suurin vedenottamo piti sulkea, kun pintavettä sekaantui pohjaveteen. Vesi ei ollut muuten vähissä. Oma moka.

Lahdessa ei saatu aikaan veden myyntiä muualle. Kun ulkomailta tuli osaaja, niin alkoi valitus. Ryöstö, ryöstö. 1 % myydystä vedestä panee lahtelaiset kai pissamaan luontoon. Siitähän kasvu vain paranee. Tosin vuosittaiset sademäärät ovat lisääntymässä ilmastonmuutoksen takia, mutta muutos on liian hidasta.

Lahden Talojen huonohko isännöinti, ja huoltoyhtiöiden jatkuva kilpailutus tulevat aikaa myöden firmalle kalliiksi.

Joka kymmenes koululainen allerginen, totta! Ei se homehuuhaalla korjaudu. 20 prosentilla lapsista lievä astma. Hulluus alkoi Kiveriön kellarista 2000-luvulla.

Juuri näin. Taajamassa ajetaan yleisesti 50 km/h ja keskustan 40 km/h aluerajoitusalueella 40 km/h. Esim. Mukkulankadulla ei ajeta viidenkympin alueella alle viittäkymppiä tien tukkona.

Sami Korkiakoski pysyy hiljaa siitä, paljonko väkivallanteot ovat lisääntyneet suhteessa eri ihmisryhmien väkimäärään. Joillakin se on noin 140-kertainen kantaväestöön verrattuna. Virallinen tilasto löytyy. Siitä sitten vaan takaamaan rauhallisia oloja.

Demokratiaan kuuluu oikeus olla eri mieltä. Tätä asiaa vihervasemmisto ei näytä ymmärtävän, vaan pyrkii rajoittamaan "vääriä" mielipiteitä keinolla millä hyvänsä. Tiedoksi. NL kaatui aikoinaan, jos ette ole huomanneet?

Toyota-kuskille: autosi ei näe kelivaihtelua, sinä olet vastuussa valojen oikeasta käytöstä. Toivottavasti käytät itsenäisesti myös vinkkaria, autosi ei sitäkään osaa. Älä ulkoista vastuutasi kuljettajana EU:lle tai Toyotalle.

Jos tämä toistuva ärhentely on meidän yhteisen lapsen mielestä ihan sallittavaa ailahtelua, en viitsi edes ajatella, millainen hän on tosi hankalana. Yleensä tämä lapsonen on saanut kiusata yhtä kenenkään todellisuudessa puuttumatta asiaan ja rohkaistuttuaan tästä, alkaa räyhätä toistuvasti minulle.

Nuoriso ja viheraktivistit, lopettakaa nettitilaaminen Kiinasta ja lomalennot etelän lämpöön, ilmasto kiittää.

Lanupuistosta rantatielle suunnitellaan kuntoportaita, joilta varten puita kaadetaan ja muutenkin luonnon ja kaupungin varoja tuhlataan aivan turhaan, koska siellä on jo valmis polku, joka laskeutuu rantatielle. Siihen kun laittaa portaita entisten lisäksi, säästyy kustannuksia ja luontoa. Ahkerana liikkujana toivoisin päättäjien ajattelevan luontonakin.

Lahti sai rahaa EU:n Urban innovative Actions-ohjelmasta asukkaiden päästökauppaa varten, joka piti aloittaa 2019. Vuosi on melkein loppu ja mitään ei kuulu, mihin rahat menivät?

Hälvälän koulu säästettävä! Paljon oppilaita ja lisää tulee Tiilikangasta myöten. Avi myönsi rahat liikuntasaliin.

1950-luvulla perhe teki automatkoja Eurooppaan. 1970-luvulla töissä ulkomailla. Myöhemmin matkoja ulkomaille. Passilla onnistui, ilman Schengeniä.

Peruin Turkin matkan, Turkki on tekemässä "kansanmurhaa".

Opettakaa lapsillenne, missä ja mikä on naapurin piha, ja ettei sinne saa mennä. Tonttien viheralueina olevat edustat eivät myöskään ole leikkipaikkoja. Niitä ei tarvitse tuhota.

Ehdotan perustuslakia muutettavan niin, että oppositiopuolueet lomautetaan, säästyy yhteiskunnan varoja ja loppuu älämölö eduskunnassa. Annetaan hallitukseen valittujen puolueiden hallita rauhassa vaalikauden ajan.

Koiratalouksien hiilijalanjälki on oikeampi ja kattavampi kuin hiilitassunjälki, jolla selitetään vain liharuuan osuutta. Koirataloudet kiertävät näyttelyissä lentäen ja autolla. Kotien kulutus ym. on vaiettu aihe.

Konsta Hietanen loisti Sibeliustalon Kevyttä klassista -konsertissa oopperatähtien joukossa! Lisää esiintymisiä taitavalle Konstalle.

Arvoisa Toyota-autoilija, EU hyväksytyillä valoilla. Kyllä minä ja kanssa-autoilijat (kuten myös laki) toivomme, että käytät autosi takavaloja silloin, kun se on tarpeen. EU ei tosiaankaan kiellä sitä.

Lahdessa on ainakin kaksi firmaa, missä tehdään työntekijöille alkometriin puhallutuksia aamuisin, koska on paljon firmoja, joilla autot lähtevät liikkeelle jo aikaisin aamusta. Olisi hyvä ottaa huomioon kuskien ajokunto viikonlopun jälkeen, kun on taas syksy – pimeät aamut ja useita ihmisiä myös ilman heijastimia. Olisi turvallisempaa liikenteessä.

Hommaa naapuri oma elämä, ettei tarvitse jatkuvasti ikkunasta toljottaa naapurin tekemisiä. Ulko-ovi kun aukeaa, niin jo on naama lasissa ja seuranta alkaa.

Nuoret miehet – niin suomalaiset kuin ulkolaisetkaan – eivät huorittele täti-ihmisiä. Sitä vastoin möhömahaiset setämiehet syyllistyvät siihen usein. Tosi ikävää kuunnella, näiden kersat on sitten niitä vihoviimeisiä koulukiusaajia.

Kristinuskon ja uskovien mollaaminen myös on kiihottamista kansanryhmää vastaan. Varokaa rikkomasta lakia!

Milläs sä saat ne takavalot sitten yöllä palamaan vai ajeletko vaan päivällä?

Rinne sanoi, että nyt köyhyys poistuu Suomesta, kun vappusatasella retosteli. Todellisuus: leipäjonot pitenevät ja apua tarvitsee yhä useampi! T. jonottaja

Sen lisäksi, että Padasjoella saa ilmaisessa lukiossa ajokortin, siellä saa lääkäripalveluja jatkossakin joka päivä. Ei mielestäni mitenkään epätoivoista.

Hykyn juttu ESS 13.10. hyvin Lahti-keskeinen. Kysykää ymp.kuntienkin näkökantoja tässä rahapulassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 2. Lahden Renkomäessä hurjasteltiin huomattavia ylinopeuksia lauantaina
 3. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä
 4. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 5. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 6. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 7. THL: Suomessa todettu 33 uutta koronavirustartuntaa, kuolleiden määrä kasvoi neljällä
 8. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 9. Lukijalta: Lahden kuninkaalliset Branta Von Leucopsikset
 10. Sunnuntaina on Katja Melkon mahdollisuus kirjoittaa historiaa – suomalaiset naisravivalmentajat ovat nousseet kohti Ruotsin kärkeä
 11. Koronamaskihuijauksista mustan pörssin kauppaan – Rikollisten kekseliäisyys on ennenkin kukkinut kriisiaikoina
 12. "Haluan, että leipomukseni maistuvat parhailta ikinä" – Koronakriisi sai kotileipurit villeiksi, ja nyt leivonnan asiantuntija kertoo syyn
 13. Biojätekokeiluun tullut satoja hakemuksia Päijät-Hämeessä – "Paljon positiivista kaikua"
 14. "Riskinä ovat rasitusvammat" – Salmelan kesässä esittäytyvä Eliya Zweygberg luo tavallisista metalliverkoista ainutlaatuista eläintaidetta
 15. Pyhä-Häkki vie kulkijan suomaisemiin ja vanhan metsän keskelle – metsäsopulikin viihtyy kansallispuistossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.