Näppis: Syyslomaviikoksi Lahti laittaa kouluavustajat työttömiksi!

Syyslomaviikoksi Lahti laittaa kouluavustajat työttömiksi! Aivan kuin he eivät tekisi arvokasta työtä ja millä palkalla! Aluepäällikön vuotuinen kustannus antaisi varmasti lukuvuoteen sisältyvät lomapäivät heille palkallisiksi. Se olisi pienipalkkaisille asiallinen kädenojennus.

Nyt lopetettava heti tämä hölmöily Lahdessa. Ei missään tapauksessa mitään siltaa Sokoksen ja Seurahuoneen välille. Jos joku hotellissa yöpyjä haluaa mennä kauppaan, pitäisi jaksaa kävellä kadun yli. Nimien keräysadressi laitettava alulle. Täällähän rustaillaan näitten katujen kanssa, kun pikkulapset hiekkalaatikolla.

Lapsiako kaupunginvaltuuston jäsenet ovat, kun eivät pysy kotikaupungissaan seminaarissa, vaan lähtevät huitelemaan kesken kaiken? Pitää ihan Helsinkiin mennä. Sillä rahalla esim. hoitaja olisi tehnyt töitä vuoden. Vastuutonta. Mistä näitä tällaisia päättäjiä riittää?

Olen päässyt aina Ahtialan tk:ssa lääkäriin jopa parissa päivässä, kaikki asiat hoituneet. Tosi ikävää, jos loppuu. Ja aina ollut hyvä lääkäri.

Kun nykyisin pitää olla after work eihän siihen lapsi sovi, kun pitäisi mennä töistä suoraan päivähoidon kautta kotiin.

Päättäjät osallistukaa itsekin säästötalkoisiin. Olemme valinneet teidät puolestamme hoitamaan kaupungin asioita emme tuhlaamaan veromarkkojamme. Pitäkää seminaarinne Lahessa ja ympäristössä. Täällä on hyviä kokous- ja ruokapaikkoja ja nukkukaa kotonanne.

Joku kirjoitti Iskun parkkipaikkojen maksullisuudesta Lamkissa. Olisikohan Lahden pysäköinnille myyty juttu, kuten keskussairaalassa? Ikinä en työpaikoissani ole maksanut parkkimaksua, jotta pääsen töihin. Lahden pysäköinnin taskuun satoja tuhansia euroja vuodessa ja talvisin jäisellä parkkipaikalla muutama hippu soraa. Miksei hyky pitänyt itsellään tätäkään asiaa aikoinaan? Jos Heinola on Hönölä niin tämä on Hönölä II.

Kuka ottaa moneen kertaan pettäneen miehen takaisin saman katon alle rahan takia?

Miksi myynnissä saa olla polkupyöriä ilman valoja ja heijastimia? Tosi vaarallisia liikenteessä!

Osaahan Lahden kaupunki automatisoida rutiinitehtäviä? Ohjelmistoja varmasti on. Miksi sitten ei aluepäälliköiden kuittauksia voisi hyväksyä rehtorit tai vararehtori? He kaiketi nuo laativatkin. Epäilläänkö heidän ammattitaitoaan päätöksenteossa?

Mitä koululaiset sanoo, että pitää tehdä? Riittääkö, kun seisoo eng.kielinen kyltti kädessä?

Ajatuksiani Ylen sähkötupakkakeskustelusta ja lähinnä Pekka Puskan kommenteista. Hän sanoi, että käyttäkää hyväksyttyjä aineita tupakoinnin lopettamiseen. Mitä ne ovat? Tiedän kaksi reseptilääkettä, jotka vaikuttavat mielialaan. Sen jälkeen ei kiinnosta tupakointi, eikä mikään muukaan. Entäs nämä nikotiinivalmisteet: purkat, pastillit ja höyryt? Miten niillä voi päästä nikotiinista eroon? Hyvä asia on se, että tupakointi on vähentynyt Suomessa.

Hyvä Suomen Posti: onnistuitte hävittämään 1,5 viikkoa sitten lähettämäni ESS:n ilmaistilaus lapun.

Miettikääpä miten kävi, kun Heinolan Energia myytiin. Tuli rahaa kymmeniä miljoonia. Kului muutama vuosi ja kaupungissa kyseltiin, missäs ne Heinolan Energiasta saadut miljoonat. Ei ollut miljoonia, muttei Heinolan Energiaa. Ja näin tulee käymään, jos Lähti Energia myydään.

Iskun henkilöstöpolitiikasta: moni kakku päältä kaunis! Tunnettu brändi on kaikkea muuta kuin hyvä työpaikka. Kokeilkaa, jos ette usko.

Arviolta noin 20 milj. kiloa ihmisten ylipainoa on Suomessa liikkeessä päivittäin.

Minä en pieneläkeläisenä ikäihmisenä luovu käteisestä. Varautuihan Aarniokin käteisvaroilla!

Mihin ihmiset laittavat nyt kaiken harmaansa kotoaan, kun muotia ovat nyt värit? Kirppikset harmaantuvat?

Rami Lehto, muistattehan toki, että Halla-aho puolsi halpatyövoiman käyttöä, kun äänesti EU:ssa sitä rajoittavaa lakiehdotusta vastaan.

Jari Laine. Suomi tuottaa 55 miljoonaa tonnia Co2 vuodessa, Kiina 2 500 miljoonaa tonnia. Kiina saa nostaa päästöjä yhden Suomen verran joka vuosi vuoteen 2030 asti. Suomi harvoja, jotka vähentäneet jo. Suhteellisuudentaju kateissa tässä vouhotuksessa?

Mitä Pelsut tarkoittaa seuran hiilijalanjälkijutulla? Sitäkö, että vanhemmat kuskaa junioreita omilla autoillaan kymmenen auton letkassa pitkin maata ja mantuja.

Meidän talossa on mielisairas mies, anorektikko, hirveä agressio, silmät suorastaan palaa vihaa. Ennemmin tai myöhemmin tekee jotain hirveää. Kenelle kuuluu? Olen varottanut.

Sinä, joka kirjoitit huumeongelmaisesta esiintyjästä. Oletko sitä mieltä, että tukea ei saa, eikä anteeksi antaa? Oletko itse erehtymätön?

Surkeaa seurata, kuinka erään urheiluseuran toiminnanjohtajalle ei merkitse muu kuin olla mahd. suuri seura. Urheilullisuus on seurasta kadonnut jo vuosia sitten. Hämmästyttävä luku pelaajien määrä, kun monet vuodet ovat pelaajat siirtyneet toisiin seuroihin tai lopettaneet. Lieneekö luku saatu leiripelaajien avulla?

Paikallismedialla olisi tärkeä rooli purkaa osiin nämä hykyn säästöt. Lääkekustannusten, It:n ja ostopalveluiden kasvu selittää puolet kustannusten kasvusta. Toinen puoli perusterveydenhoidon vuosien laiminlyönnistä.

Sain samana päivänä ajan Ahtialan tk:sta lääkärille, ja asia hoitui hyvin. Ei valittamista.

Kylläpä se autojen takavalot joitakin stressittää. Ei uudemmissa autoissa takavalot pala kirkkaina päivinä.

Tervetuloa ilmoittautumaan, kuka näitä kirjoittelee, selataan yhdessä Näppistä!

Vegaaneilla ja lehmillä on sama ruokavalio. Mistä syntyvät päästövähennykset? 0-summapeliä?

Päivävalot ovat autossa pakolliset (EU). Automerkistä riippuen ne ovat pelkästään edessä tai edessä ja takana. Päivävaloilla saat ajaa vain valoisaan aikaan. Muulloin joudut käyttämään ajovaloja, jolloin perävalot taatusti palavat.

Helsingissä ylioppilailla hätä naudanlihan syönnistä. Eipä taida omatunto kolkutella, kun lähtevät jonnin joutaville lennoille? Se on helposti 100 000 litraa kerosiinia herkkiin ilmakehän kerroksiin.

Kärkölän päättäjät herätys! Ulkoistakaa Järvelän terveysaseman toiminta. Jo vuosia se on pyörinyt ostopalvelulääkäreiden avulla. PHHYKY ei pysty tarjoamaan jatkossa kuin hoitajavetoisen terveysaseman, koska nyt jo on ilmoitettu, että ostopalveluista ja määräaikaisista sijaisuuksista luovutaan. Ulkoistamalla saadaan juuri sitä, mitä tilataan, ja turvataan kuntalaisten hoito omalla paikkakunnalla.

Selitykset pois näistä takavalojen pitämisestä päällä! Auton käyttöohjekirjassa on selvät ohjeet. Kojetaulusta olevasta namiskasta käännetään ne takavalot päälle. Järjen käyttö joillakin jäänyt narikkaan.

Oho, 17.10. eka kerta koko kesänä, kun Sopenkorvessa ei paistanut aurinko säätoimittajan mukaan. Kesäaikahan kyllä loppuu virallisestikin 27.10.

Mukkulankadulla vois pitää tutkaa. Jatkuvasti ajavat ylinopeutta, vaikka on nopeusrajoitus.

Huono vertaus verrata Lahti Energiaa pajatsoon. Itse kyseistä aparaattia pelanneena voin kertoa, että ei ole todellakaan helppo rahastaa, tappiota tulee.

Lihankulutus ilmoitetaan aina luullisena. Myös hävikki on noin 10–30 % Todellinen kulutus ei todellakaan ole 80 kiloa.

Onko taas maksettu konsultille ideasta, että suora Karjalankatu muutettiin mutkaiseksi lehmipoluksi. Todella vaarallinen kadunpätkä ennen Möysää. Miten valkoinen katuun maalattu liikennettä ohjaava katkoviiva näkyy esimerkiksi kovassa lumisateessa. Lahdessa tehdään kummallisia asioita!

Kannattaa lukea huolella lehtiartikkelit Ruotsin valtion budjetista ja tehdä vertailuja Suomeen. Olemme kiistatta alisuorittaja yksilön ja valtion strategisen päätöksenteon tasolla. Siinä selvää myös suomalaisen ja ruotsalaisen sosialidemokratian valtavat erot.

Kannatan Ikeaa Lahteen. Pienituloisella ei ole varaa Iskun huonekaluihin.

Sinä nainen, joka pysäyttelet aamuisin työläisiä koirasi kanssa, eikö hävetä? Kiire jokaisella.

Aivan samaa mieltä Joona Alestalon kanssa. Järkevä mielipide 18.10.!

Hyvä I. Siljander. Mielipiteessäsi Padasjoen lukion säilyttämisestä perustelusi olivat kyllä väärät. Nimittäin lukiomme on niin pieni, että ilman peruskoulun tunteja lukion opettajilla ei olisi töitä. Ei täältä peruskoulu katoa!

Nastolassa rivitaloissa niin epäsopuista, naapurikateellista porukkaa, ettei aikuisiksi uskoisi! Vanhemmiten tultu kakaroiksi jälleen.

Päättäjät ovat jälleen suuressa viisaudessa tuhoamassa jotain tärkeää. Saksalasta aiotaan viedä viimeinenkin päiväkoti. Ylätalo. Saksala on ihanteellinen kaupunginosa lapsiperheille. Luonto, leikkikentät ym. Myös meille vanhuksille lasten äänet tuovat suurta iloa. 40 vuotta olen Saksalassa asunut ja aina tämä on ollut samaa taistelua. Ei ihme, että syntyvyys vähenee!

Arvoisa kaupunginjohtaja ym. päättäjät. Nuoriso ei tykkää Lahdesta eikä lahtelaisista, koska niiden vanhemmilta viedään työpaikat. Miettikää vähän, kun mm. Lahden Työpaikka lopetetaan. Ne kaikki ovat jonkun isiä ja äitejä!

Timonen, miksikö Lahti turvaton nuorisolle? Narkkareita keskustan joka kolossa ja keskellä katuja. Nuoret käy mieluummin Hesassa ostoksilla, kun oman kaupungin keskusta pelottaa. Ei hyvä. Kannattaisi panostaa oikeisiin asioihin; perheisiin, vanhemmuuteen, kouluun.

Olin lenkillä Lanupuistossa, jossa oli myös päiväkotilapsia ulkoilemassa. Puheliaat iloiset lapset juttelivat minulle ja kun pieni tyttö kysyi, että mikä sinun nimi on, niin päiväkodin täti kielsi, että ei saa kysyä nimeä. On kuulemma kasvatuksellinen asia. Kerroin lapsille nimeni ja mihin olen menossa, kun sitä kysyivät.

VR-yritys Virosta, miten kävi Handelspankin? Kenen rahoja nyt pestään ja mitä muuta Putin?

Kuntoportaita Hollolan keskustassakin jo kahdet 200 m:n päässä toisistaan. Suppaan rakennetut voisi luonnonkauneuden palauttamiseksi purkaa.

Käyttäkää autossa valoja, älkää odottako, että valot syttyvät hämärätunnisteesta, vaan kääntäkää kytkimestä tai kääntäkää varren päästä valot päälle, kun on vielä hämäräkeli, niin kun ajetaan auton perässä, jossa ei ole valoja, niin peräänajoriski on suurempi ja nopeampi.

Kaikki fiksuimmat ihmiset peruvat Turkin lomamatkat.

Nuorison tiedostava etujoukko vaatii luopumista naudanlihasta. Korvataan se rotalla: maistuu kanalta. Halpa ja kaikilla mittareilla hiilineutraali.

Olen samaa mieltä käytännön koulutuksesta ammattikoulussa! Pitkän linjan kokeneet rakennus-, putki- ja sähkömiehet parhaimpia käytännön asennustapojen opettajia! Insinöörit suunnittelevat ja hallitsevat järjestelmäkokonaisuuksia! Nim. merkki opistoinsinööri 35 v kokemuksella!

Miten on mahdollista, ettei 500 miljoonan Eta- ja EU-asukkaasta löydy yritykselle kelvollista työntekijää? Sellainen työntekijä löytyy sitten Pakistanilaisesta peräkylästä! Menikö oikein?

Hoitakaa henkilökohtaiset asianne muualla kuin Näppiksellä, kiitos!

Hallitus aikoo tulevaisuudessa tarvittavan parempia jäänmurtajia. Miten, kun ilmasto lämpenee meidän syömän lihan ja juoman maidon takia, ovatko laivat ihan tarpeellisia? Lentorahtina voi tuoda soijaa, kookosta ja pähkinöitä.

Kiusaajat ovat sosiaalisesti taitavia, elämässään menestyviä, toisia kiusaamalla itseään pönkittäviä tyyppejä. Kiusatut ovat niitä luettelemiasi.

Hälvälän koulu on säästettävä! Emme halua lapsiamme Salpakankaalle!

Onko sellainenkin ihminen köyhä, joka asuu omassa asunnossaan, käy etelän lomakohteissa 4–5 kertaa vuodessa ja itänaapurissa noin 10 kertaa vuoden aikaan? Oksettaa moinen ruikuttaminen, joka on vaan typerää puhetta. Itse en koskaan tee etelänmatkoja. Toimeen tulen omillani. Ei ole velkaa, mutta en ole miljonäärikään. Kotimaa on tärkein minulle.

Kysyn missä on vaikuttavuusarviot sairaiden, vanhustenhoidon ja osatyökykyisten säästöistä, kun kalliimmaksi tulee lyhyellä ja pitemmällä tähtäimellä. Imagoa ei näin tehdä, opiskelijoillekaan.

Ei pidä tuijottaa siihen automatiikkaan liikaa. Ei se sytytä valoja vesi- tai lumisateella eikä sumussa, jos muuten on riittävän valoisaa. Kuskin tehtävä on silloin huolehtia, että ne valot on. Mikä siinä on niin vaikeaa? Vai onko uusissa autoissa jo niin paljon tekniikkaa, että tavallisilla tallaajilla ei järki riitä?

Meitä kehotetaan ajattelemaan ja toimimana eri tavoin ilmaston hyväksi. Kaikki valuu hukkaan, kun muutaman tuhannen kilometrin päässä poltetaan mellakoidessa vaikka mitä. Paksu savu nousee taivaalle. Samoin sotijat tekevät ilmastotuhoja, ja tuhoja ihmisiä kohtaan. Eikö näihin rikkeisiin pitäisi puuttua enemmän?

Kuvitellaanpa, hyvätuloinen kaupunginjohto eräässä kaupungissa halusi, että kaupungilla olisi hyvä imago. Päätettiin, etteivät sairaat ja vanhukset ole tärkeitä. Nuoretkin hylkäsi sitten kaupungin hölmölänä.

Jos työntek. opittava ulkomaiselta työtover. englantia, työtov. oltava äidinkiel. englantilainen. Itä-Euroopassa pääkieli venäjänsukuiset kielet.

Euroopan Unioni on ehkä edistänyt rauhaa, mutta taitaa tulla "sisällissota".

No, huh huh. Ei mitenkään vakuuta tuo yhdistelmä välitysliike ja kuntotarkastaja. Kehtaavat vielä netissä elvistellä!

Hykyssä laajat irtisanomiset, jotka koskevat lähes yksinomaan suorittavia työntekijöitä. Miksi olette Mika ja Ville (kansanedustajat) aivan tekemättömiä tässä tilanteessa? SDP työväen asialla?

Eikö siellä lehdessä pitäisi mainostaa asuntoja pääosin. Toisilla oudoissa asennoissa tuputetaan ihmisiä, joutuu väkisinkin miettimään menee vissiinkin tosi huonosti.

Kävin Pelsujen pelis pitkästä aikaa. Mitä ihmettä! Peli näytti kortteliliigan peliltä. Syöttöpeli ja hyökkäyspeli tosi luokatonta. Mistä pelaajille maksetaan? Pitäisi kai treenata peruskuviot alusta alkaen uudestaan!

Suomalaisilla tv-ohjelmissa on todella huono itsetunto. Lähes joka ohjelmassa ulkomaalaiset pääsevät kertomaan, miten kantasuomalaisten pitäisi elää. Miksi?

Huomenna ostan ja syön nautaa, niin maailma pelastuu.

Se, joka säästää Hälvälän koulun, saa ääneni seuraavissa vaaleissa.

Hollolan päiväkotilasten vanhemmat: Tiedättehän, että Hälvän ja Tiilikankaan koulut aiotaan lakkauttaa?

Sokoksen eteen silta sopii! Tulee pilatulle Aleksanterinkadullekin jotain eloa: siinä on vuosikymmenet ollut Lahden keskusta!

Jos johtajat eivät pysty siihen, mistä heille maksetaan eli tekemään päätöksiä, heidän pitäisi maksaa konsulttien palkkiot omasta pussistaan. Nykyisellä systeemillä päätöksistä ei vastaa kukaan. Konsultti on ottanut rahansa ja levittelee venäläiseen tapaan käsiään. "Tässä nyt vain kävi näin". Ja johtaja nostaa palkkansa konsultin selän takana turvassa huonojen ratkaisujen seurauksilta. Mätää on ja paljon.

Oli olipa vähän 16 p sali edust. ja 17 p kyselytunnilla paljon tyhjiä tuoleja. Haloo!

Kiitos sinulle, kun veit kadottamani avaimet S-marketiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatartunta on huolettanut päijäthämäläisiä keskimääräistä enemmän – Lahdesta tehty paljon oirearvioita THL:n uudessa palvelussa
 2. Palava juna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junaliikenne poikki Lahdesta Riihimäelle
 3. Uusi tieliikennelaki tulee voimaan maanantaina – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuvat
 4. Takareisileikkauksesta toipunut FC Lahden puolustaja Timi Lahti on Suomen mestari kolmannessa sukupolvessa
 5. Kaukoliikenteen busseja lisätään vähitellen – "Perusajatus on, että tässä laajudessa mentäisiin koko kesä", toteaa Koiviston auton toimitusjohtaja Mikko Markkula
 6. FC Lahti palaa treeniviheriölle koko joukkueen voimin – harjoitusottelut käyntiin jo lauantaina Espoossa
 7. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 8. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 9. Kirkkoihin ja jumalanpalveluksiin pääsee taas yli 50 henkilöä – katso Lahden kirkkojen osallistujarajoitukset
 10. Lahdessa Uudenmaankadun alittava Kyöstilän alikulkukäytävä suljetaan korjaustöiden takia
 11. HS: Al-Holin leirin suomalaisia tulossa Suomeen tänään
 12. Bloggaaja Mika Markkanen suunnittelee retkensä tarkasti Excelissä ja toivoo, että suon tuoksun saisi vangittua dödöpurkkiin – blogista löytyy mainintoja myös Päijät-Hämeen luontoreiteistä
 13. SpaceX:n miehistöalus telakoitui kansainväliselle avaruusasemalle
 14. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 15. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.