Näppis: Uimahalleissa pyörii aggressiivisia vesijuoksijoita!

Uimahalleissa pyörii aggressiivisia vesijuoksijoita! Edes muiden venyttelyä tai vesijumppaa ei suvaita, hui!

Älytöntä hommaa. Miksi Lahteen rakennetaan liikaa asuntoja? Onko tarkoitus romuttaa vuokra-asuntoelinkeino ja romahduttaa asuntojen hinnat? Kuka näitä alati uusia kerrostaloja kaavoittaa? Potkut hänelle.

Onnelantien rukoushuone ja Jaakkolantalo Jalkarannassa. Sama kohtalo, annetaan tahallaan rapistua tarpeeksi monta vuotta ja sen jälkeen purettava. Eivätkö nämä olleet suojelukohteita? Sitten puututaan vanhan omakotitalon kattoon, kuuluuko tiili- vai peltikatto. Mitä väliä?

Olen nyt täällä Turkissa Alanyassa ja ei näy yhtään lahtelaista jalankulkijaa. Ne jäi heti auton alle. Hölmöt!

Ohisalon vaatimus tutkia poliisin toimintaa on outo. Joka päivä poliisi lamauttaa jonkun suomalaisen, mutta tuleeko siitä vihreille ongelma, jos kohde on riehuva maahanmuuttaja?

PHHYKY:ssä rankat yt-neuvottelut takana. Samalla Lahden valtuusto kokoontuu Helsingissä. Lasku 32 000 e. Yhden pienipalkkaisen vuosiansio. Valtuutetut eivät tiedotteen mukaan pysy Lahdessa kokouspaikalla. Puhutaanko nyt todellakin vastuuntuntoisista päättäjistä. Tunnen myötähäpeää.

Ei tunnu "kansan autoissa" takavalot syttyvän autoasennossa edes pimeällä! Jos ne toimisivat kuin pitää, niin ne syttyvät jo hämärän aikaan! Ja oma lukunsa ovat sitten nämä autoasentovalot ja peräkärryt. Ei pala valot ei!

Kaupunki muutti sairaalan puhelinnumerot 01-alkuisiksi. Näin kerätään sairailta rahaa. Me eläkeläiset maksamme herrojen töppäilyistä.

Nyt on tapahtumassa suuri virhe! Ettäkö veikkausrahat valtion budjettiin? Ne rahat on etukäteen menetetty kulttuurilta, urheilulta ja monilta muilta tarpeellisilta tahoilta poliitikkojen ahneisiin käsiin! AA

Sähköauto on edullisin vaihtoehto, kun laskut voi maksattaa muilla.

Opiskelijat pitivät tutkimuksessa Lahtea turvattomana ja ilmapiiriltään epämiellyttävänä. Sekä kaupunginjohtaja että Esalaisen toimittaja sanovat opiskelijoiden olevan väärässä. Se on mukavaa ilmapiiriä se.

Sähköverkon kunnossapitoon menee kolmannes kerätystä rahasta, loppu ulkolaisille sijoitusyhtiöille malli Caruna. Kiitos vihervassari ministeri Haavisto.

Oliko se Tarja H, joka määräsi Ylelle seta- ja mamukiintiöt joka teeveeohjelmaan? En katso enää kotimaisia ohjelmia ja mainoksia, jotain rajaa.

Jos nyt yht'äkkiä Suomen vesivarat on maapallon yhteistä, niin miksihän ei öljy ole sitä koskaan ollut?

Loistava tulos. Suomessa suomalaisella sukunimellä saa paremmin töitä. Juuri niin pitää ollakin.

Sosiaalisesti taitavan ei tarvitse kiusata. Hän tulee kaikkien kanssa toimeen ja kohtelee muita hyvin.

Kilpiäisten urheilukenttää käytetään edelleen koirapuistona ja -käymälänä. Uroskoirien vuosien ajan kostuttama hiekkakasa saatiin levityttyä, joten nyt voidaan käyttää koko aluetta tyhjennyksiin. Todella ällöä.

Älä sinä "lapsellinen" kadehdi lapsettomia. Kaikille ei lapsia anneta. Liikenisikö edes vähän empatiaa kiitos!

Nyt kun Pyrhönen lopettaa Järvelässä, niin Hämeenmaa määrää ruokakassin hinnan. Ei oo muita tarjouksia, kun punaset laput makkaroissa. Näin Oitissa jo monta vuotta.

Toriparkki rahoitettiin konsernipankin lainalla ei verorahoilla.

Lahden taloista on tullut kansojen sulatusuuni!

Lehtola tuo oman mielipiteen terveyspalveluista muistamatta, että sos.demithan sitä on johtanut!

Ottaako Kennelliitto vastuuta myös näista anti-sankarikoirista. Yli 800 rikosilmoitusta vuodessa toisten koirien tai ihmisten kimppuun käyneistä koirista.

Onnelantien asukas, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen kirjoitti mielipidepalstalle huolensa naapurustoonsa todennäköisesti nousevasta kerrostalosta. Arvosteli päättäjien tyyliä olla kuuntelematta lahtelaisia mielipiteitä. Itsekin päättäjänä hän on jättänyt vastaamatta huoneeni asuinympäristöäni koskevaan huoleen lupauksistaan huolimatta.

Pärjäsin 10 vuotta tavallisella matkapuhelimella. Nyt julk. terv.hoitoon pääsee vain kalliin mobiilipuhelimen omistajat. Omakanta toimii vain niissä.

Demarit sanoi ennen vaaleja, että talous on ihmistä varten, ihminen ei taloutta varten. Vieläkö tää ideologia pitää paikkansa? Miten se toteutuu? Nyt kun teillä on valta tehdä muutoksia, niin aletaanko tuosta?

Valtion omaisuuden myyntikielto pitää saada perustuslakiin ja vielä aivan kärkipäähän. Muutenkin kyllä pitäisi vastuuntuntoisille päättäjille olla asia selvä.

A-studio: Onpa Veikkauksen johtajien bonusehdot tosi oudot: peliautomaatteja tulee vähentää 16,7 prosenttia. Jos automaatit lisääntyvät, johtajat menettävät bonuksia. Jos eivät pääse tavoitteeseen, niin mitä? Ei sanktioita!

Mikä ihmeen uutinen se on, että vierasperäisellä nimellä olevaa työhakemusta karsastetaan. Tuskin "Kaapo Horttanaisen" nimellä Somaliassakaan heti töitä hakemalla saisi. Terveisin työnantaja.

Taas oikein hyvä kirjoitus Ratialta. Tuhannet lahtelaiset ovat samaa mieltä kanssasi, mutta eivät saa ääntään kuuluviin. Hyvä, että osaat ja uskallat tuoda epäkohdat esiin.

Mika ja Ville piilottelevat eduskunnassa, koska taitavat tuntea syyllisyyttä hykyn irtisanomista.

Löytyiskö Lahen keskustasta ravintolaa, joka ei kuulu S-ryhmälle. Tästä johonkin tieto. Kannatusta yrittäjien vetämille liikkeille. Varmasti löytyy.

Ai! Itävallassa saatu hyviä tuloksia äänestysikärajan laskemisesta. Uutisen mukaan nuori oli cool, kun äänesti äärioikeistoa! Että silleen!

Keskustan Citymarketissa liikaa peliautomaatteja, ainakin puolet pois. Hollolan Prismassa sopivasti. Karismasta joutaa muutama kone pois.

Ei Lahdella ole varaa moneen konserttitaloon, "Sibbe" riittää, consis purkuun. Tai maksakoot käyttäjät itse kulut. Museovirasto pysyköön vaiti, kun ei ole rahaa, niin ei ole.

Mitä ihmeen rallia Ahtialan koulun kohdalla. Itse ajan koulun ohi harva se päivä ja en ole nähnyt mitään ralliin viittaavaa.

Yleinen käsitys on että luomu- ja ekokosmetiikka sopii allergiselle, mutta luonnossa allergioita laukaisevia aineita onkin. Aineet apt:sta lääk määr.

Paluu normaaliaikaan! Saa taas kunnon unet eikä mene ensimmäinen tunti töissä heräilemiseen ja haukotteluun. Työturvallisuus- ja teho paranevat.

Jaa polttoaineet kortille. Eipä kannata enää töissä käydä. Itä- ja etelänaapurit kutsuu. Ihan hukassa on päättäjät. Kiusaavat omaa kansaa. Vaihtoon.

Tapanilankatua ajaa bussi monta kertaa tunnissa, sillä pääsee kauppoihin. Taksi ei ole ainoa vaihtoehto.

Kauppa on siellä, missä se kannattaa. Asiakkaat päättävät sen omilla valinnoillaan.

Jos ei näe edessään ajavaa autoa ilman takavaloja, kannattaa olla ajamatta ja käydä optikolla vaikka kävellen.

Ihanaa huomenta kaikille! Vaikka ulkona olisikin harmaata, onneksi sisäinen aurinko paistaa. Hymyillään, kun tavataan Lahen kaduilla.

Kerinkallion päiväkodin ylätalossa tehtiin menneenä kesänä piharemonttia 2,5 kuukautta. Muutamaa sorakasaa leviteltiin ja aitaa leikeltiin silloin tällöin. Taisi urakoitsijoitakin olla useampia. Nyt on rompetta jätetty pitkin Saarnipolkua, eikä huomautuksista huolimatta jätteitä korjata. No, päiväkoti lopetetaan ensi vuonna, joten ehkä sitten? On tämä kumma kaupunki. Lapsia Saksalassa on, kohta pelkkä eläkeläisten mäki. Hävetkää!

Kiitos Etlarin urheilusivujen tulospörssin laajuudesta. Erinomainen vert. Hesarin vastaavaan räpellykseen. Nimim. Viikonloppulahtelainen

Ikea parturoi hienoja metsiä ympäri maailmaa ja tekee niistä huonolaatuisia huonekaluja asiakkaiden kiusaksi.

Menneinä aikoina oli synnyttävällä ja synnyttäneellä äidillä yleensä tukena suvun ja ehkä kylänkin kokeneet naiset. Meilläkin kävi terveyssisar kotona neuvomassa ainakin 50-luvulla vielä. Enemmän nyt äidit jäävät yksin.

Kenen aloitteesta tuli päätös lopettaa Lahden Työn Paikka? Täysin järjetön päätös! Nimet esiin! Kaupunginhallitus ei ymmärrä koko asiaa!

Lahden valtuustoseminaarin pääuutinen, "Turvaton kaupunki, jonka ilmapiiri epämukava". Eipä pääotsikon nähtyä enää ollut halunnut lukea sisältöä, siinähän se oli koko juttu! Tämä viestikö oli yliopistokaupunki Lahden imagolle tarjota valtuustoseminaarista?

Milla tekee globaalisti Lahden eteen töitä lentämällä ympäri maapalloa. Olkaa veronmaksajat tyytyväisiä, vaikka rahanne palaa ja ilmasto kärsii.

Kyllä taitaa Lahden luottamushenkilöiden ns. seminaari- ja konferenssimatkat olla ryyppy- eli hupimatkoja veronmaksajien rahoilla? Sekin raha olisi tarpeen vanhusten päivätoimintaan esim. Nastolassa, ja ylipäätään vanhusten hoitoon, esim. ulkoiluttamiseen. Kuinkahan moni kotihoitajista kerkeää vanhuksia viemään ulkoilemaan?

Oliskos sivistyslautakunnassa ketään laskutaitoista? Jos Kerinkallion pk. lakkautetaan, niin mihin lapset mahtuvat? Ei ainakaan Lähteeseen. Ei Mustikkamäki niin pieni ole, että sinne Kerinkallion kokoinen päiväkoti mahtuu lisäksi.

Kiitos kirjoituksestasi Rami Lehto, seuraavien vaalien varma ääniharava!

Molempia tarvitaan, Iskua ja Ikeaa. Ikea niille, ketkä tykkää vaihtaa huonekaluja parin vuoden välein. Isku niille, jotka haluaa pitää hyvälaatuiset kalusteet useamman vuoden. Köyhän ei kannata ostaa huonoa.

Vanha sairaanhoitaja kiittää Yle1:tä oikeasta jumalanpalveluksesta ilman mitään nykysovelluksia 20.10. Turun Maarian kirkosta.

En todellakaan ymmärrä, miksi ulkomaista työvoimaa pitäisi tuoda Suomeen. Täällähän heitä jo on työttöminä tuhansittain. Menkää Kelaan katsomaan – on täynnä erilaisia etuuksia kinuavia ulkolaisia. Itse jäin eläkkeelle lähes 40 vuoden töitten jälkeen. Käteen 943 e/kk.

Suomen rataverkko on suomalaisten työllä ja verovaroilla rakennettu. Miksi raiteillemme päästetään ulkomaisia, nyt virolaisia, kermankuorijoita?

Voi Lahden johtavat henkilöt! Tehkää fiksuja päätöksiä tämän viehättävän kaupungin eteen! Nyt on juuri se aika. Se kannattaa. Mahdollisuudet on olemassa ja te tiedätte sen. Nimim. "Me tykätään"

Pysyvä kesäaika olisi hyvä asia. Töistä tultua jaksaa kotonakin tehdä jotain, kun illat ovat valoisampia. Pitkät kesäillat ovat parasta. Mihin valoa tarvii aamuyöstä?

Hyvä, asiallinen kirjoitus ESS:ssä 20.10, Merja Vahter Onnelantie 2: sta. Samaa ei voi sanoa kirjoituksen alapuolella olevasta Jorma Ratian "vuodatuksesta".

Kun on kaksikaistainen tie, niin miksi ei kurveissa pysytä omalla kaistalla?

Kyllä on postilla (kiireitä) hidasta toimintaa. Laitoin kirjeen Launeella postilaatikkoon 29.9.2019 määränpäänä Ostoskatu 14 ei vieläkään perillä. Kirje tärkeä nimimerkillä Huolestunut

Politiikan lumepuheessa puhutaan potaskaa eli ns. hoitajamitoituksesta, joka onkin muutettu "henkilöstömitoitukseksi" eli kaikki laitoksen henkilöstö = mitoitus 0,7, ja tarkoittaakin pelkästään siis vanhus/palvelutalojen kaikkia työntekijöitä, eikä lainkaan muiden laitosten hoitajalisäystä!

Vein vaivalloisesti korjaamoon polkupyöräni. Siihen piti vaihtaa uusi aluskumi ja ulkorengas. Pyöräni on vieläkin epäkunnossa, se sama rengas. Miten kuljetan taas pyöräni korjaamoon, linja-autollako? Tilaanko loppumatkalle rekan?

Naurettavaa toi huoltoasemien yht´äkkinen ilmauslaitteiden "rikkimeno" usealla huoltoasemalla samaan aikaan. Tai peräti lukkojen takana? Renkaidenvaihtajat muistavat nämä "palvelut" kyllä.

Paras ympäristöteko: älä osta romua.

Esiäideillämme oli apuna lapsen saannissa ja imetyksessä yhteisön naisten tuki. Tällaista enää harvoin on nykyäideillä. Doulat ovat kulkeneet eri nimillä ja mitähän pahaa niissä on?

Se kalkatus! Ei meidän tarvitse kytätä, koska tulette koirinenne meidän ikkunoiden luo. Narun päässä kulkevien kalkatus kuuluu sisälle asti, se siitä.

Etiopiasta tullut ukko meni Oulussa teräaseen kanssa 80-vuotiasta naista seksuaalisesti hyväksikäyttämään. Sikamaista. Ei ihme, jos Suomen naiset tästä lähtien varaa p.tuvalle lähtiessäänteräaseen mukaansa.

Kirkollis-hautausmaksu kaikille. Ikäneidot, vähemmän papat, käyvät kirkon ilmaistilaisuuksissa, kahveilla yms. Hupia on myös käydä avoimilla haudoilla lukemassa surunauhoja. Säästää, voi menemällä leipäjonoon.

Jalmarin työntekijöiden parkkipaikat vähissä, eikä edes katoksellista pysäkkiä linja-autolla kulkeville. Mielestäni törkeää!

Jo toinen viikonvaihde kun ESS Asuminen-lehti jaetaan 2 kpl/asunto ainakin keskustassa. ESS on muutenkin kestotilaajalle kallis, että pienempi painos kyseisestä liitteestä riittää, ettei tarvitsisi kaksittain jakaa!

Kyllä postinjakajakin arvon ansaitsee.

Hyvä, jos esiäideilläkin olisi ollut tukea doulasta tai imetysavun kanssa. Moni jäi hyvin yksin.

Kiitos Jorma Ratia (ESS 20.10). Olemme samaa mieltä kanssasi, kaupunki tuhlaa yhteisiä verorahoja turhuuteen. Ne voisi käyttää esim. terveydenhuoltoon.

Millään ei mahdu kaaliin. Suomalaisia, joiden koulutus tai taidot eivät riitä avoinna oleviin työpaikkoihin, on työttöminä pilvin pimein. Toisaalta meille halutaan maahanmuuttajia tekemään töitä, jotka eivät vaadi juuri koulutusta. Kuka tässä hölmöilee? Vai onko päättäjiksi päässyt sellaisia ihmisiä, joiden järki ei riitä näin yksinkertaiseen laskutehtävään?

Ylestä on tullut täysin Kennelkanava. Koiria hyysätään lähes uskonnollisin riitein. Riekkoja metsästetään koirien avulla, vaikka ne ovat muutenkin katoamassa.

Poliisit Renkomäenväylälle, edes sunnuntaisin ei ajeta rajoitusten mukaan. Kilpa-ajo alkaa arkisin klo 15. Nopeudet jopa yli 100 km/h.

Albania EU-jäseneksi? Rosvokulttuurista tunnettu maa pyrkii yhteiselle lompakolle. Mitä antaa unionille? Onneksi Turkki ei nyt pyri aktiivisesti. Kiristäjävaltio luulee itsestään liikoja. Tollo presidenttinä. Ei euroakaan Turkin matkailuun, ei tulis mieleenkään matkustaa sinne. Mutta mielenosoitukseen ois nyt syytä.

Uusi Lahti 16.10. Mukkulankatu. Tekstissä ei kerrottu kustannuksista, eli voitko Mika Lastikka kertoa kaikki katutöihin liittyvät kustannukset.

Mikä Aleksin ylittävässä sillassa olisi niin kauhistuttavaa? Vanhassa Lahdessa oli silta korttelin verran idempänä nyt harkinnassa olevaa.

Kun poliisiviranomainen soittaa suutaan sisäministerille sähköiskuasiassa, niin minun mielestäni poliisi pitäisi palkita seuraavalla tavalla: potkut.

Asiaa joka sana Matti Siirola! Tällaisia päättäjiä tarvitsemme, jotta Hälvälän koulu säilyy ja asuinalue kasvaa!

Rami Lehto hyvä kirjoitus hallituksen pakolaisasiasta. Suurin osa suomalaista samaa mieltä. Ei pienellä maalla ole varaa elättää. Nyt jo haetaan Kelasta toimeentuloa.

Turvapaikanhakijoille lääkärintarkastus 2015–2016, paljonko rasitti terveydenhuoltoa? Entä nyt kun suomalainen hoito retuperällä!

Eikö muiden maiden lehmät piereskele? Amerikassa suuria nautatiloja, onko siellä sama vouhotus naudanlihan syönnistä?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatartunta on huolettanut päijäthämäläisiä keskimääräistä enemmän – Lahdesta tehty paljon oirearvioita THL:n uudessa palvelussa
 2. Palava juna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junaliikenne poikki Lahdesta Riihimäelle
 3. Uusi tieliikennelaki tulee voimaan maanantaina – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuvat
 4. Takareisileikkauksesta toipunut FC Lahden puolustaja Timi Lahti on Suomen mestari kolmannessa sukupolvessa
 5. Kaukoliikenteen busseja lisätään vähitellen – "Perusajatus on, että tässä laajudessa mentäisiin koko kesä", toteaa Koiviston auton toimitusjohtaja Mikko Markkula
 6. FC Lahti palaa treeniviheriölle koko joukkueen voimin – harjoitusottelut käyntiin jo lauantaina Espoossa
 7. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 8. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 9. Kirkkoihin ja jumalanpalveluksiin pääsee taas yli 50 henkilöä – katso Lahden kirkkojen osallistujarajoitukset
 10. Lahdessa Uudenmaankadun alittava Kyöstilän alikulkukäytävä suljetaan korjaustöiden takia
 11. HS: Al-Holin leirin suomalaisia tulossa Suomeen tänään
 12. Bloggaaja Mika Markkanen suunnittelee retkensä tarkasti Excelissä ja toivoo, että suon tuoksun saisi vangittua dödöpurkkiin – blogista löytyy mainintoja myös Päijät-Hämeen luontoreiteistä
 13. SpaceX:n miehistöalus telakoitui kansainväliselle avaruusasemalle
 14. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 15. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.