Näppis: Ihanaa, valoa aamuun, illalla saakin olla pimeää, ei se liikkumista estä

Tervetuloa normaali aika. Ihanaa, valoa aamuun, illalla saakin olla pimeää, ei se liikkumista estä.

Ihanaa, kun siirryttiin talviaikaan. Jaksan aamulla herätä ja lähteä töihin reippaasti, kun on valoisaa. Iltalenkillä heijastimet heilumaan. Talviaika on oikea aika.

Lahden Paikka ei ole pelkkä Patina. Myös muilla osastoilla työskentelee hyviä ja osaavia ihmisiä auttamassa työttömiä takaisin työhön ja parempaan elämään. Eivät ilmeisesti ole tarpeeksi mediaseksikkäitä, kun niissä opetellaan tekemään oikeita töitä oikeille asiakkaille.

Hollolan kunnan suunnitelma lakkauttaa kouluja edistää lasten oppimista julkisen liikenteen käyttäjäksi. Koulukyyti on osa julkista liikennettä. Haitallista on yksityisautojen pyöriminen koulujen läheisyydessä!

Mihin on kadonnut hyvä Lahti-henki. Ennen oli upeaa olla lahtelainen.

Ei Lahden Paikkaa olisi tarvinnut lopettaa. Tappiokierre olisi katkennut johtajan ja hallituksen vaihtamisella. Virkamiehiä ja päättäjiä ei kiinnosta kuulla asioiden oikeaa laitaa. Ei ennen, eikä vieläkään.

Älä vertaile Suomea ja Ruotsia. Etkö arvosta isänmaatasi? Meillä on täysin eri historia (Näppis 25.10.)

Patinaa/ Työn Paikkaa ei saa lopettaa! Tarpeellinen työpaikka monelle, joka ei sitä muualta saa! Mutta ns. Green City yms. johtajien palkat voisi puolittaa. Millä perusteella niin suuria?

Sinä, joka nikkaroit kerrostalossa kello 20.30. Poraat asuntosi seiniä ja paukutat vasaralla. Mihin on kadonnut järjenääni? Sinä olet "asukasterroristi".

Minulla on Ikean huonekaluja käytössä jo ties kuinka monetta vuotta. Ikean tavara ei välttämättä ole kertakäyttöinen. Iskun huonekaluihin ei ole varaa.

Jo 50 000 narkkaria ja diileriä allekirjoittanut kannabisaloitteen. Saadaan iso porukka kerralla vankilaan! Loppuu huumebisnes Suomessa!

Hyvä persut ja Rami Lehto! Ainoa järkipuolue tällä hetkellä. T. Tuleva persu maalaisneito

Ihanaa, kun taas siirrytään normaaliaikaan. Aamulla valoisampaa lähteä kouluun ja töihin. Ja unirytmitkin taas kohdalleen. Jess!

Lahteen muuttaa paljon ulkomaalaisia (mm. Eritrea), koska täältä saa asunnon. Töitä ei saa, mutta kyllä veronmaksajat elättää. Mitä muuten maksavat meille inkerinsuomalaiset mummot? Venäjän kieltä kuulee paljon.

Ankkurin S-market. Alueella on paljon koirienomistajia. Meistä iso osa koirienomistajista toivoisi koirahäkkejä koirille asioinnin ajaksi. Tulisi lenkki ja kaupassakäynti samalla kertaa. Ilman valvontaa koiraa ei ulos uskalla jättää.

Miksi Metsämaalla on huono asfaltti?

Samaan aikaan, kun suurin osa maailmasta viis veisaa ilmastonmuutoksesta, täällä ollaan silmät tuuman ulkona päästä ja suhteellisuudentaju täysin kateissa. Miksi haluamme ampua itseämme jalkaan? Osallistun talkoisiin heti, kun muukin maailma sen tekee.

Kyllä SuPerin Silja Paavola on oikeassa. Pitäkää puolenne!

Kun Sirkku Hildénin mielestä Patinan toiminta ei "lukujen valossa" kannata, niin koskahan annatte julkisuuteen euromäärät, jotka ovat menneet esimerkiksi koulujen korjauksiin, jotka kuitenkin on sitten purettu ja kuka on ollut vastuussa valvonnasta? Kyllä on päätöksenteko Lahdessa onnetonta, hävetkää!

Masentunut, laita aamulla ulkovaatteet ja heijastinliivi, kävele 2 km. Tee päivän hommat ja illalla 3 km kävelyä. Masennus katoaa. Mummo 77 tekee.

Moi lahtelaista! Vihreä palaa ja jarrulla seistään.

Työn Paikan toimitusjohtajan on turha itkeä tässä vaiheessa. Voisi miettiä, mitä on tullut tehtyä! Oliko järkevää myydä hiljaisesti Mölkky-pelin liiketoiminta ja tehdyn kaupan jälkeen syyttää vielä päijäthämäläisiä yrittäjiä, ettei kiinnostanut. Kun osaavat ihmiset olisivat hoitaneet liiketoiminnan, niin yritys olisi lennossa.

Eikö kaikilla EU-mailla voisi olla sama aika? Suomi pääsisi aidosti läntiseksi, pois Itä-Euroopan ajasta, joka tuli 1800-luvulla Venäjän vallan aikana.

Suomalainen voi olla vain suomalaisista vanhemmista syntynyt, ja ainakin kahden isovanhemmista pitää olla suomalaisia. Kaikki muut ovat ulkomaalaisia.

Lahti Energia mainostaa: Edelläkävelijä. No, ensin tehtiin vähän epäonnistunut jätteenpolttolaitos, jonka EU direktiivit kohta kieltää. Uusi puunpoltto niin ikään kohta tiensä päässä.

Hälvälän koulun uusien seinien hintalappu voi nostaa veroja ja lopettaa muita kyläkouluja. Hälvälästä lyhyt matka Salpakankaan uusiin kouluihin.

Lahden seudun kuntatekniikalle tehtiin temppeli ja meni heti konkkaan. Nyt Patina muutti uusiin tiloihin ja Lahti lopettaa sen. Ja kehtaa vähentää työllisyyden hoidon rahoitusta 1,5 miljoonaa euroa! Ja voisiko ESS avata, mitä 14–15 miljoonan sakkomaksu on? Paljonko Lahti maksaa sakkoja yhteensä? Ja herrat käy seminaarissa Hesassa. Hyvä Lahti!

Hienoa, että Ruotsi on saanut yhden naisen pois kadulta kahdenkymmenen vuoden aikana. Uutiset 24.10. kuvien perusteella.

Luulisi Ville Niemisen housun lahkeiden jo tutisevat. Pelsujen ei ole enää varaa hävitä kotonaan. Katsomot jo nyt autioina.

Olipa mukavaa lukea Marja Räsäsen mielipidekirjoitus 25.10. Minustakin Lahti on hieno kaupunki, enkä ymmärrä jatkuvaa valittamista. Oman pesän likaajat eivät saa mitään hyvää aikaiseksi. Järkevä epäkohtien pohtiminen on eri asia kuin perusnegatiivisuus.

Näppiksistä ei tule hullua hurskaammaksi.

Koko syysloman ajan on lapsi itkenyt Hälvälän koulun lakkautusesityksen vuoksi. Miten meni noin niin kun omasta mielestä Matti Ruotsalainen?

Pelicans. Totuus esiin. Sanotaan, että kapteeni, seuran pääomistaja jättää uppoavan laivan valmennuksen omasta halustaan. Kyllähän siellä täytyy olla sisäisiä valmennukseen liittyviä jännitteitä.

Ei voi olla totta! Ketä me ollaan äänestetty päättämään Lahen asioista? Äly hoi, älä jätä. Vihreään rahaa heitetään, mutta vanhukset jätetään hoitamatta ja lapsilta koulutus ja päivähoito hunningolla!

Ei päättäjien tarvitse hyväksyä kaikkia vihreiden päättäjien hulluja ideoita. Järki mukaan ja nimenomaan terve järki! Terveydenhuolto kuntoon ennen älyteitä, -pyöriä ja älyvihreää.

Toimittaja huom! Klapi ei ole halko! Ihan sama, kun penkkaripäivänä yleensä uutisoitte abeja kuskattavan rekoilla. Todellisuudessa kuorma-autoilla.

Renkomäen ABC, laittakaa ilmauslaitteet asiakkaille, muuten en tankkaa, enkä ruokaile teillä missään päin Suomea. T. Autoilija

Lahti kaavoittaa uusia asuntoja tietysti työperäistä maahanmuuttoa varten. Saadaan hyvin kaupungin maksamia asukkaita Lahteen.

On se vaan ihmeellistä joittenkin mielistä, vaihdat asuntoa muutaman vuoden välein ja aina on nyt paras asunto, mutta menee muutama kuukausi jo alkaa valituskierre, kun on niin outoa porukka. Älä puutu naapureitten asioihin, elä omaa elämää ja katso välillä peiliin. Ehkä syy löytyy sieltä?

Kuvaa hyvin nykytilannetta, kun Tynkkynen sai rangaistuksen "vihapuheesta", Rinne haukkui Halla-Ahon, Suomen suosituimman puolueen muuten, johtajan "mieleltään sairaaksi". Sairasta, touhua. Ruotsin tapahtumia odotellessa..

Ehdotus ympäristöteoksi Lahdessa: siivotaan hakkuujätteet, ajelehtivat risukot, maassa lojuvat puunrungot jne. pois puistikko-/meluvallialueilta. Eikä tuoteta niitä lisää, kuten virallinen taho lupaa. Asukkaat kiittäisivät.

Kyllähän lapsi antaa vanhemmille sellasen hoidon ja tuen vanhuuteen, mitä lapsi on itse pienenä saanut ja kuinka paljon häntä on lapsena ja nuorena tuettu ja hoidettu ja onko tuettu koulussa ja oltu läsnä. Tästä kaikesta se side rakentuu. Jokainen voi itse miettiä, onko elämässä kasvattanut kaikki lapset vai vaan yhden iltatähden, mitä ylistetään joka paikassa ja muut ei ole yhtään mitään.

Ihana lukea vanhankin kulttuurisivujen Milasta, Kallesta ja Jannesta! Eri tavoin ovat mukana nuorten elämässä. Ja tällaisia Janneja tarvittaisiin enemmän! Rajat ja välittäminen nuorista.

Mahtavaa! Kun Lahden Talojen uudiskohteet vuoden kuluttua valmistuvat, Lahden vuokra-asuntojen vuokrien taso laskee väh. 20 % ylitarjonnan takia.

Että suomenkielisellä sukunimellä kuuluu saada paremmin työtä, mikä aivopieru!

Rahalla saa ja hevosella pääsee. Niinpä. Miten moni erinomainen, mutta ikääntyvä työntekijä pääsee tahdonvastaisesti kortistoon hyvän hevosen hinnalla?

Patina-kierrätyskeskusta ei saa lopettaa! Se on upea esimerkki Euroopan ympäristöpääkaupungille! Me ollaan niin ylpeitä Patinasta ja Työn Paikasta!

Ilmaston muuttajat eivät nauti naudanlihaa, maitoa, juustoja, jugurttia yms. Sen sijaan heille rahdataan maan ääristä kookosmaitoa, banaaneja jne. Ammuu!

Lehdistä olen tilannut Etlarin ja Hesarin. Lauantain aamujakelussa saan pakosta myös Kirkonseudun. En kuulu mihinkään uskontokuntaan. Silti ev.luterilaisten lehti tiputetaan minun postiluukusta. Voiko sen jotenkin kieltää?

Omakanta toimii tietokoneella, jolla itse käytän palvelua. Ei tarvita kallista mobiililaitetta!

Hämeenmaa ei saa pilata Aleksanterinkatua sillalla kadun yli. Jos Hämeenmaa haluaa yhteyden kadun yli, se pitää rakentaa maan alta, Helsingissä tehty näin.

Jos liikennesuunnittelun Nobel-palkinto jaettaisiin, se tulisi antaa rautatieaseman syöttöliikenteen suunnittelijoille. Tuollaiseen lopputulokseen vain harva pystyy.

Kiinteistönvälittäjät, mistä lähtien Miekkiö on kuulunut Lahteen?

Mitä niitä purkukohteita kummastelemaan, purettiinhan se Keski-Lahden kirkkokin!

Lahdessa päättäjät ei saa puhua ja nostaa negatiivisia asioita ilmaan, vaan ne pitää hoitaa kuntoon kaikessa hiljaisuudessa. Tämä eräskin pelaa selkeästi omaan pussiinsa. Mielikuvat ja faktat pitää olla positiivisia, se houkuttaa muuttajia. Nyt on ammuttu omaan nilkkaan, mutta ongelmaan tartuttu!

Ylen ykköskanavalle lauantain iltapäivän parhaaseen katseluaikaan on ilmestynyt draamakomedia. Siirtäkää helkutissa myöhäisillan ohjelmaksi, haloo YLE!

Konsernipankki on kunnan rahatoimintojen tekijä, mitä käytetään rahoituksen toteutukseen. Rahaa tulee veroista ja valtion osuuksista. Nämä kotiutuvat noin vuoden jaksoissa budjeteissa. Lainoista vastaa konsernipankki, jolla ei ole mm. mitään vakavaraisuusvaatimusta. Eli kuntalaisten veroja käytetään lainojen maksuun.

Lahti vihreä pääkaupunki: Paavolassa Metsolan/Laaksokadun hoitamattomilta pihoilta kaadetaan puita, jotka aivan hyväkuntoisia. Onko tarkoitus asfaltoida pihat, jolloin hoitokustannuksia ei ole. Kaupunki lienee siunannut kaadot.

Kun Karjalankadun valkoiset viivat peittyvät, niin ajamme sitten keltapohjaisten opastintaulujen mukaan. Vai mitä?

Kiitokset jäteasema Pillerin ystävälliselle ja ammattitaitoiselle henkilökunnalle!

Persut taitavat olla nykyisin median lellikkejä. Lahdessa Rami Lehto on kaupunginhallituksessa sopimassa näistä idioottimaisisista leikkauksista.

Kaupunginvaltuutettu Vahter taitaa olla kiinnostunut ainoastaan asioista, jotka hyödyntävät omaa etua. Eipä näy kirjoituksia lehdissä muista asioista.

Pääkirjoituksessa (ESS 26.10.) unohtui, että vihreät tosiasiassa pikemminkin edistävät ilmaston lämpenemistä vieroksuessaan mm. ydinvoimaa, dieselmoottoreita ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä.

Ei kai se kaavoittajan vika ole, että uusia asuntoja rakennetaan. Totta kai rakennetaan, jos on kysyntää.

Jees, vihdoin palataan normaaliin aikaan. Kesäaika sotkee sisäistä kelloa, joten toivottavasti pysytään tässä ajassa.

Tässä ajellessani mietin näitä Näppis-juttuja, kuinka me ihmiset valitetaan turhasta. Ihan itku tuli, kun katoin Vilja Erikan tarinan. Näin ei saisi tapahtuvan enää koskaan!

Missä on pelsupakit? Kebabkioskilla?

Kuinka monta sataa miljoonaa Posti tuhlasi esim. huolinta-alaan? Venäjälle upposi satoja miljoonia, samoin Pohjoismaihin. Siis satoja miljoonia. Ja nyt kiristetään pienipalkkaisilta duunareilta, kun ne on liian kalliita.

Esikoislestadiolaiset eivät usko Noan arkkia löydetyn, vaikka paikalle tehdään turistimatkoja Turkkiin, kun tieto ei ole tullut Lapin keskusjohdolta.

Linnea Viljamaa, kirjoitit feminismistä (ESS 27.10.) Eikö tasa-arvo toteudu silloin, kun mies rakastaa vaimoansa, kunnioittaa häntä, antaa hänelle arvon, mikä hänelle kuuluu, niin eikö silloin vaimonkin ole helpompi olla alamainen miehellensä ja rakastaa rakastavaa miestä? Tarvitaanko silloin feminiinisiä arvomaailmoja lainkaan. Tässä on meille jokaiselle pelikenttää, missä harjoittelee elämistä puolison kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 2. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 3. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Yön uutiskooste: Korona-aikana iso riski ulkomaanmatkan peruuntumisesta - pakettimatkan rahat varmimmin takaisin
 9. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 10. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 11. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 12. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 13. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 14. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 15. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.