Näppis: Myös Tiilikankaalla on itketty ja ihmetelty kovasti Tiilikankaan koulun lakkautusesitystä

Myös Tiilikankaalla on itketty ja ihmetelty kovasti Tiilikankaan koulun lakkautusesitystä. Alueella tulee käynnistymään hiljalleen sukupolvenvaihdos ja muuttajina ovat todennäköisesti lapsiperheet. Tulisi uusia oppilaita lähikoululle. Onko tämä huomioitu laskelmissa?

Eikö museon tehtävä olisi ollut suojella Onnelantien vanhaa rakennusta. Myös omistajan tehtävä on pitää rakennus kunnossa, eikä antaa homehtua. Muualla maailmassa pystytään ja halutaan korjata vanhat rakennukset, ne ovat nähtävyyksiä, näin ei Lahdessa. Nyt on sama, minkä laatikon siihen sutasette, turha kalliisti ihmetellä sitä asiaa.

Nautinto herätä aamulla, kun on valoisampaa! Tervetuloa normaaliaika! Pian alkaa se jakso, että kirkastuu vasta 8 jälkeen ja pimenee 15 jälkeen.

Lanupuistoon kuntoportaiden suunnittelijat, oletteko huomanneet, että siellähän polku laskeutuu lähelle siltaa rantaan. Vihreän kaupungin maine pidetään, eikä kaadeta puita suojelualueelta, kun ei ole tarvetta.

Miten viisi miljoonaa suomalaista voi vaatia kahta ja puolta miljardia intialaista ja kiinalaista leikkaamaan päästöjään, jos edes itse ei haluta tehdä asialle mitään?

Hyvä kirjoitus 28.10. Timo Hennala! Lähetä tämä kirjoituksesi liikenneministerille!

Kiitos Eila Virtaselle vaikuttavasta mielipidekirjoituksesta!

Maaseudulla loppuu Etlarin varhaisjakelu kotiin, yhteislaatikot käyttöön. Kiitti v...sti.

Taas helpottaa, kun päästiin normi talviaikaan, koko kesän väsynyt olo poistuu.

Mihin tarvitaan valoa aamuyöstä. Siis mitä? Seitsemän aikaan on aamu, ja työssäkäyvät ovat jo pääosin hereillä/työmatkalla/töissä.

Keskustelu käy kuumana buffet-pöytien ruokienottokäyttäytymisestä. Omanani muistonani eräästä annoksena (ruokalistan kuuasta) ostetusta pihviruoasta: Tilasin tarjokkeen ilman perunoita (kuvassa ranskalaiset + vihanneksia). Sain lihan kuvan heinineen. Hymyilin sisäänpäin. Tyydyin osaani, enkä perisuomalaiseen tapaan ryhtynyt rettelöimään. Söin kaljun annokseni: Sitä saa mitä tilaa.

Myös kotihoidon tukiryhmä pitäisi lopettaa. Jatkotyöpaikkaa et saa ja kaikille tarjotaan vain ja ainoastaan kursseja.

Miksi kaikkia potilaita ei kohdella tasa-arvoisesti Akuutti24:ssä? Puhelias potilas saa hyvää kohtelua ja vastauksia. Puhumattomalle potilaalle ei sanota sanaakaan, jätetään vain käytävälle odottamaan seuraavaa hoitajaa siirtämään seuraavaan paikkaan. Puhumaton potilaskin on ihminen!

Professori Hollolasta jatkaa uhkakuvien maalailua kaatopaikasta? Kaikkien pitäisi kantaa vastuu omista jätteistään eikä ulkoistaa naapurikunnille.

Eila Virtanen ihmetteli täällä, miksi kristinuskoa syrjäytetään lasten opetuksessa. Eilan oma kysely on myös vastaus. Se sisälsi niin paljon perättömyyksiä ja vääriä väitteitä, ettei niiden luettelo mahdu tähän. Juuri sellaiset ja myytit eivät sovi yleiseen opetukseen.

On se kiva, että sunkin pyörässä on nyt valaisin, kun varastit sen minun pyörästäni. Oletko nyt onnellinen? Toivoo mummelit 70 v.

Suomalaiset tunnetaan maailmalla ahkerina ja rehellisiä, niin luulenpa että Kaapo Horttanainen olisi haluttu työntekijä Somaliassa ja lähes missä tahansa maassa, ehkä Suomessakin?

Olipa hieno käynti keskussairaalan kirurgian poliklinikalla! Kaupungin hoitoalan synkistä tuulista huolimatta tarjolla vakuuttavaa ammatillista osaamista, ystävällisyyttä ja piristävää huumoria. Piilokireäkin potilas ilahtuu pysyvästi. Hienoa!

Ei K. Laaksonen mitään Ramin kirjoituksia oikonut! Puhui vaan muista asioista. Puhui, että Ruotsissa on jotain hyvääkin! Tuskin Ramikaan sitä kieltää?

Maria Ampujan hyvä kirjoitus 28.10 lehdessä. Tiedän tähän ongelmaan ratkaisun. Aiemmin osastoilla oli apuhoitajia auttamassa potilaita perushoidossa, sittemmin nimikkeellä perushoitaja ja nyt nimikkeellä lähihoitaja. Niitä osastoille takas, niin ei tarvitse virua pesemättömänä ja saa apua liikkumisessa ja ruokailussa. Nyt kaikki ovat sairaanhoitajia ja keskittyneet ihan muuhun kuin potilaan lähellä oloon ja auttamiseen perustarpeissa.

Osta kotimaista, suosi suomalaista Se on kaikki kotiin päin. Miksi se on väärin työvoimaa palkattaessa?

Toiset saa naisia ja toiset ei saa, näin se vaan tuppaa menemään.

Hyvä kirjoitus Timo H . VR:n palvelun parantamisesta. Esimerkiksi Heinolan paikallisliikenteen alkamisesta Lahteen kevyellä junakalustolla. Milloin alkaa? Samoin muuallakin, odottelemme. Kalle

Jos Hgi:n kirjamessujen oma näkemys ei ole kristillinen, ei se oikeuta olemaan palvelematta kristittyjä lukijoita.

Luke on naurettava ja "korruptoitunut" valtion yksikkö. Onneksi journalistit löysivät totuuden!

Me teemme sen, lopetamme hienosti toimivan kierrätyskeskuksen. Todellista vihreän kaupungin toimintaa!

Voi ihmetys kuinka etevä ihmisestä tulee, kun pääsee vallan syrjään kiinni. Lausuntoja tulee solkenaan. Toinen toistaan etevämpiä heittoja osaa, kaikki tietää kaikki.

Oletko sinä se pöljä, joka survot autollasi naapuritalon nurmikon, kun kävelytietä pitkin oikaistessa tulikin läppäpuomi eteen?

Nämä netissä mainostavat kilpailuta välittäjä ovat täyttä pas..a, ihmisten huijausta. Ne välittäjät, jotka suostuvat yhteistyöhön tämän mainostavan yrityksen kanssa ja maksavat osansa yritykselle, ovat ainoat kilpailutettavat, että se siitä.

Kannabishörhöt tehneet aloitteen eduskunnalle. Jos se hyväksytään, on varmaa, että huumeongelma, etenkin nuorilla ja lapsilla, kasvaa. Alkuhuumeena kannabis, sitten hiukan vahvempi jne.

Lämmin kiitos sinulle, löysit Launeen Cittarin eteisestä minun kotiavaimeni ja olit vienyt ne siihen asiakaspalveluun. Olen tosi kiitollinen sinulle, kaikkea hyvää sinulle.

Kiitos Eila Virtanen, Etlarin 28.10. kirjoituksestasi. Olen todella samaa mieltä. Nyt koulussa ei opeteta lapsille näitä elämän perusarvoja. Siksi meidän nuoret ovat niin eksyksissä.

Onko joku vielä niin tyhmä, että luulee vegaanien syövän vain soijaa. On hyviä kotimaisia proteiininlähteitä, joita paljon viljellään. Ottakaa nyt hyvät ihmiset selvää, ettette nolaa itseänne.

Eiköhän olisi aika harventaa Lahden johtajistoa. Päätöksistä päätellen siellä ei älliä käytetä sitäkään vähää, mitä on. Tulisi halvemmaks veronmaksajille, kun pantas puolet pois! Kenellä tai keillä siihen olisi valtaa? Kulissit ovat komeet, mutta asukkaat voi huonosti. Melkosta teatteria köyhien kustannuksilla.

Jaa, kuka ja miksi tarvii rasittavaa kesäaikaa? Ulkona ei näy iltaisin ketään. Sisällä ja autoissahan on valot. Normaaliaika on paras työntekijälle.

Hollola laskee lapsien vähentyvän 2025 mennessä. Varmasti näillä toimin, koulujen ja päiväkotien lakkautukset, näin tuleekin käymään. Eikö pitäisi katsoa tulevaan ja miettiä, miten kurssi kääntyy toisin päin? Mitä lisätään ja turvataan, jotta ihmiset muuttavat Hollolaan?

Demarit voi muuttaa nimensä Yrittäjäystävällisiksi Demokraateiksi. Kaikkien ihmisten huomioiminen on unohtunut pahan kerran. Tulkoon vaalit.

Kilpailuta välittäjä. Huh, huh nämä kus...jat tarjoavat vain liikkeitä, jotka maksavat osuuden heille ja ottavat palvelun käyttöön.

Mikä tai mitä kehitetään, jos välittävä on vähemmistössä, puuttuva tai jopa tabu?

Työn Paikka on ajettava alas, jotta hyvä veli -yritykset saisivat valtion työllistämismiljoonat omaan taskuun ketään työllistämättä.

Joku ihmetteli hyvän Lahti-hengen katoamista. Kysypä syytä Ahtialassa kaupan takana ryöstetyltä mummolta tai naisilta, joita ahdistellaan koiraa ulkoiluttaessa.

Sanot arvostavasi luontoa. Kuitenkin saman tien heität natsan maahan tai järveen. Mieti!

Nyt kyllä retostellaan puhelinosakkeita, kuinka hyvin tienaa. Minä lopetin ulkomaan lomareissut vuosia sitten. Siinä kyllä tienaa monen puhelinosakkeen hinnan ja muut bonukset päälle. Että silleen retostelija.

Hei työnantajat, ilmoittakaa avoimet työpaikat lehdessä, niin kyllä niitä työntekijöitä löytyy. Niitä on ainakin 100 000 varttumassa töitä.

Kasvissyöjiä ainakin Edwin Moses, Carl Lewis, Serena ja Venus Williams ja Hannes Kolehmainen! Taisi olla lätkänpelaajan näppis!

Joillekin näyttää olevan mahdotonta ymmärtää, että vuorokaudessa on täsmälleen saman verran valoisaa aikaa täysin riippumatta siitä, mihin asentoon kellon viisarit laittaa. Pitäisi varmaan lopettaa puhuminen talviajasta ja siirtyä normaaliajasta kirjoitteluun. Olisi luonnollinen ja keinotekoinen ajankäsite.

Leivän pakkauksessa on koostumuksen kertova etiketti. En ole vielä sellaista nähnyt pistorasiasta tulevassa sähkössä. Siispä, tiedätkö kuluttajana oikeutesi, kun ostat hiilineutraalia tuulivoimalla tuotettua kallista sähköä? Hallituksen kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma innostaa myymään ja ostamaan niin, että on syytä kysyä, onko myynti tuotantoa suurempaa. Siis kuka on hölmö ja kuka on narri?

Tiesikö Lahden kaupunki ja Aquan johto, että kotimainen teollinen pääoma etsii sijoituskohteita kotimaasta? Meillä Suomessa on veden ja vesiliiketoiminnan Aquaa paremmin tuntevia yrityksiä. Kysyttiinkö niiden ja muiden sijoittajien mielenkiintoa Salpausselän ilmaiseen puhtaaseen veteen. Lahti, mihin olet tullut ja minne olet matkalla?

Onneksi ensi vuonna ei autoillakaan ei enää ole talvirengaspakkoa. Voidaan sitten kieltää autoilukin kaupungissa talviaikaan.

Ei muuten ole jalankulkijoillakaan talvikenkä- eikä järjenkäyttöpakkoa. Kielletään jalankulkukin kaupungissa talviaikaan.

Kasvissyöjät suvaitsemattomia! Me lihansyöjät suvaitsimme aina myös kasvisvaihtoehdon teille, mutta te vaaditte lihavaihtoehdon poistamista ruokalistoista kokonaan!

Normaaliaika=talviaika. Eikä yhtään pimeämpi kuin kesäaika. Hölynpölyä, valon määrä ei kellonaikoja kumartele.

Kyllä Horse show sai jäädä meiltäkin käymättä. Se on pelkkää rahastusta. Siellä on sellaiset lipuntarkastajat, että kaikki karsitaan ovella pois.

Pelicans, ei muuta kun nokkaa ylös ja mustaa pömpeliin, toivoo mummelit 70 v.

Linnea Viljamaalle kiitos rehellisestä kirjoituksesta (ESS 27.10). Minusta tällä me too -kampanjalla on jo riittävästi syyllistetty vain miehiä. Ongelmatilanteissa on aina kaksi osapuolta.

Eikö ESS ja tilausasiakkaat älyä, että nyt toteutettava laatikoiden sijoittelu sivuteiden päähän lopettaa monet tilaukset, pienentää jakajan ansiota, johtaa irtisanoutumisiin ja lopulta lehtitalon suuriin taloudellisiin vaikeuksiin? Ei niillä pienillä piiriajoilla kukaan enään viitsi tulla töihin.

Minkkien ja kettujen tarhaus tuo paljon valuuttaa maahan sekä työpaikkoja! Tällä valuuttatulolla ostamme Nissanit ja Skodat maahamme!

Ei ole mitään talviaikaa. On maantieteelliseen sijaintiimme ja maapallon jakoon 24 aikavyöhykkeeseen perustuva normaaliaika ja keinotekoinen keksitty kesäaika. Niin, tai onhan olemassa myös talviaika. Se on se ajanjakso, kun on lumi maassa. Suurin piirtein joulukuusta maaliskuuhun.

Pukukoodi käyttöön joka ravintolaan, pysyis verkkari-, reisitasku- ym. rääsyläiset ulkona!

Köyhällä ei näköjään saa olla mitään ylimääräistä tuloa, rikkailla vaan on.

Ruotsissa tapahtui v. 2018 yli 150 räjähdystä/pommi-iskua. (Lähde: Hanna Huhtamäki HS. Ihme kyllä). Niistä vaan ei meillä jostain syystä uutisoida, vaan piilotellaan ja hyssytellään. Valitettavasti Rami Lehto on oikeassa, sitä eivät tietyt piirit halua myöntää. Eiväthän ne ongelmat kuplan sisälle näy, eikä silloin, jos niiden olemassaolon kieltää.

Ison perheen ainoana lapsena hoidan vanhempieni haudan. Hauta on seurakunnan hoidossa, myös kukat. Keväällä vien kukat, myös syksyllä kanervat ja kynttilät, pitkät ajat muuten olisivat paljaana.

Miten Veikkaus voi olla yrityksenä vastuussa ongelmapelaajista, eihän Alkokaan ole alkoholiongelmaisista vastuussa, vaan heidät tulisi ohjata vieroitushoitoon.

Mindfulness-tietoisen läsnäolon harjoitus. Kyseessä on yksi buddhalaisuuden valaistumisen asteista. Lopullinen tavoite on "buddhalaisuuden saavuttaminen". Kaikki New Ageen perustuvat hoidot aiheuttavat hengellistä sokeutta ja vieraantumista kolmiyhteisestä Jumalaa.

Kuinka monta vuotta Lahden kaupunki käsittelee tupakointikieltoasiaa. Laittakaa nyt vauhtia vai tarvitaanko tähänkin konsultti?

Sijoitusasunnon omistajat: kun sij.asunnossanne vaihtuu monta kertaa vuodessa asukit, tulkaapa korjaamaan rappukäytävän ja hissin kolhut ja myös siivoamaan ainaisen remontoinnin purut rappukäytävästä. Mieluiten ostakaa kimpassa oma kerrostalo, niin asukkinne eivät rasita muita osakkeen omistajia.

Kannabisaloitteen eduskunnalle tehneiden nimet poliisille ja kotietsintä käyntiin, eiköhän jotain löydy!

Sari Tolppala (ESS 26.10.) Niin oikeassa olet. Päiväkotityökin on juuri samanlaista, joutuu nostelemaan painavia taakkoja, kiire on jatkuvaa eikä sijaisia saada. Selkä ja nivelet kovilla. Työhyvinvointi sanahelinää.

Tsemppiä Pelicans! Kyllä te vielä nousette voittojen tielleØ=

Varokaa vaan vanhukset, THL tekee flunssarokotetutkimusta ulkomaiselle lääkeyhtiölle. Suomalaiset koekaniineiksi taas. Ei kiitos!

Lahti ympäristöpääkaupunki lopettaa Patina kierrätyskeskuksen! Haloo!

Väitän, että nuorten (miksei vanhempienkin) masennus ja loppuunpalaminen johtuvat ainakin osittain ulospäin suuntautuneisuuden teeskentelyllä. Sitä kun vaaditaan joka paikassa, mutta harva sellainen on luonnostaan. Eihän kukaan jaksa esittää ekstroverttiä kovin kauaa, jos on luonteeltaan introvertti!

Miksi Laaksokatu suljettiin? Koska Salininkatu aukeaa? Lahden keskusta on pilattu. Kuka ottaa vastuun?

Hymyilin vahingossa Karjalankadulla kahdelle vastaantulijanuorelle. Turpiin tuli ja huomautuksin, vit...ks siinä irvistelet homo. Joten hymyile ohjeesi mukaan nuorille tahtosi mukaan, minä en hymyile.

Nastolan eläkeyrittäjä kirjoittaa 70-luvun Ruotsista. Kannattaisi lukea vaikka Hesaria, niin tiedot päivittyisi!

Muutama syy alhaiseen syntyvyyteen mee too -liike, sukupuolineutraali avioliittolaki, median propaganda lesbo- homo-transusuhteiden autuaaksi tekemisestä! Tämän politiikan seuraukset eestänne löydätte!

Näppiksissä kiitettiin todistettavasti Mika Karia mustamaalaavaa juttua (e. työttömyysprosentti), joka oli niin maahanmuuttoa vääristelevä ja kansallisvaltiomme vastainen, että tuo varmasti lisää äänestäjiä PS:lle

Jos menee mustissaan, on kohta tuskissaan. Heijastimet kuntoon ja värikästä vaatetta päälle!

Luotettava ja asiansa osaava rengasliike ei siirrä vastuuta asiakkaalleen ilmoittamalla, että pulttien kireys on tarkastettava 100 km ajon jälkeen!

"Työnantaja", eivätkö työnantajat todella ymmärrä työhakemuksesta muuta kuin hakijan nimen?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu