Näppis: Jos ei ymmärrys riitä ryhmittymissääntöihin, jätä auto kotiin tai käytä julkisia

Karjalankadun ja Iso-Paavolankadun risteys on ihan hyvä. Jos ei ymmärrys riitä ryhmittymissääntöihin, jätä auto kotiin tai käytä julkisia. Lahdessa pari muutakin paikkaa, jossa ajetaan päivittäin väärin, esim. Holman ympyrä.

Holmantie levennetty 4-kaistaiseksi 50 vuotta sitten. Olisikohan jo aika kaventaa? Ohjautuisi liikenne enemmän ohitustielle. Olisivat nekin muutamat autot pois keskustasta. Saadaan rahaa tuhlattua ja keskusta hiljenemään. Tässä ilmainen vinkki. Ei tarvita konsulttia.

Mikähän mahtaa olla golf-kenttien ympäristövaikutus? Kaiken aikaa siellä koneita pörrää ja paljonko lannoitteita ym. levitetään? Jos köyhällä on joskus vara ostaa lihasipare, siitä kyllä syyllistetään.

Heinolassa energialaitoksen myynnistä saadut rahat ovat tuottaneet hyvin. Vain tuottoja on käytetty ja pääoma kasvanut. Päättäjien kannattaa perehtyä asiaan.

Migri ilmoitti, että maahanmuuttajille löytyy heti 5 000 asuntoa. Ei käy! Meillä on asunnottomia ihmisiä 8 000. Vaadin, että ne asunnot annetaan omille asuntoa tarvitseville. Mehän ne vuokrat maksamme. Suomi ei ole koko maailman sosiaalitoimisto. Riittää kun hoidamme omat asukkaamme.

Miksi omistusasunnossa asuva luulee, että häntä kadehditaan.

Lahden johdolta, virkamiehiltä ja poliitikoilta on hävinnyt kokonaan tietoisuus siitä, mitä varten kaupunki ja yhteiskunta yleensä ovat olemassa – sen asukkaita, kansalaisia varten. Ei virkamiehiä ja heidän hallintohimmeleitä varten. Poliitikot herätkää jo!

"Arkkiveisu luuradasta" -näytelmän kirjoittaja on edesmennyt lahtelaiskirjailija, Salpausselän kirjailijoiden puheenjohtajanakin toiminut Seppo Jääskeläinen.

Ihan sama, onko aamulla pimeää vai valoisaa. Iltapuolen valoisuus tärkeää. Kesäaika pysyväksi!

Jos on tosi tarpeellista rakentaa kuntoportaat, niin voitaisiin aloittaa kunnostamalla kaupungintalolta Radiomäelle johtavat kiviportaat.

Normaaliaika vai kesäaika: Venäjällä Moskovan alueella on ympärivuotinen normaali- eli ns. talviaika, joka lännessä päin eli Suomessa vastaa kellosta katsoen ns. kesäaikaa. Virossa, Latviassa ja Liettuassa on sama aika kuin Suomessa. Siis Suomeen normaaliaika!

Varokaa vegaanit: geenimanipuloidulla soijalla ja mm. maissilla tehdään ihmiskokeita. Muuten influenssarotus on turvallinen kaikissa ikäryhmissä, kuten työiässä.

"Näppis-näppärit", negatiivisiin ajatuksiin liittoutuneet näppärit: Pullistelkaahan kerrankin itsenne kanssa ja kirjoittaisitte Lahdestamme edes yhden ylistyksen sanan näin hyvän mielen päivän kunniaksi.

Omaan asuntoon saa asumistuen/toimeentulotukea, jos tulot pienet – fakta! Turha narista, jos kantti ei riitä mennä Kelaan, kato peiliin!

Sinulle, joka väitit, ettei omistusasuntoon saa tukia: "Asunnon ostaneet voivat maksattaa Kelalle myös lainojaan ja korkojaan". Lue Talouselämä 10.1.2019

On pöyristyttävää, että tällainen Airbnb-vuokrahotelli saa pesiytyä taloyhtiöön muiden asukkaiden riesaksi aiheuttaen kaikenlaista häiriötä. Eikä ketään saa vastuuseen. Hotelliasiakkaat kuuluvat hotelliin ei asuntoyhtiöihin.

En todellakaan kadehdi ns. omassa asunnossa asuvia. Vaikka edullistahan se on. Ja saa toimeentulotukea asumiskuluihin niin kuin muutkin, jos tarvii.

Mitä hyötyä on työterveydestä, kun sinne ei saa koskaan akuuttiaikoja. Heti 8 jälkeen on jo kaikki lääkäriajat menneet! Hei haloo, mikä mättää?

Jos Veikkauksen peliautomaatit poistetaan peliongelmaisten vuoksi, niin alkoholin myyntipisteet olisi myös suljettava alkoholistien vuoksi.

Helsingintien kiertoreitillä on 40 km/h rajoitus, mutta siellä ajetaan 50–90 km/h. Toivottavasti ei tule onnettomuuksia, kun alkaa liukkaat kelit.

Sokoksen kahvilassa saa edelleen istua ja lukea lehteä, eikä osteta mitään. Onko säännöt samat kaikilla?

On taas yksi älyttömyys, kun turve korvaa kivihiilen. Kotimaan luonnon monimuotoisuus kadotettu ja vesistöt pilataan. Kukaan ei näytä laskevan kokonaisvaikutuksia. Saihan Lahti 5 vuotta lisäaikaa hölmöilylleen.

Jännää, että lehdissä ei ole halaistua sanaa, että hykyn kustannusten noususta on iso osa it-kuluissa, ostopalveluissa ja lääkekustannuksissa, näinhän Erhola ilmoitti.

Ensimmäinen ekoteko Lahti Green Citylta, Patina ajetaan alas. Ei ole kuulema taloudellisesti kannattava. Ja Green city -hankeko on korkeapalkkaisine organisaatioineen, reissuamisineen, kekkereineen? Meni maku koko Green City -hankkeeseen! Turha kysellä kaupunkilaisten ideoita enää.

Miten kurtturuusujen ja lupiinien haitallisuutta perustellaan? Eivät pilaa ilmastoa, syö veromiljardeja, eivät uhkaa perinteitämme, saati puukota, raiskaa tai aja autolla väkijoukkoon.

"Jos sananvapaus otetaan pois, meidät voidaan viedä tyhminä ja hiljaisina teurastettaviksi kuin lampaat." George Washington

"Kun kansa pelkää hallitusta, on vallalla tyrannia. Kun hallitus pelkää kansaa, on maassa vapaus." Thomas Jefferson

PHHYKY vähentää väkeä. Avustavat toimijat karsitaan ja heidän tekemät työt uudelleenorganisoidaan nykyisten resurssien mukaisiksi. Sijaisia ei palkata. Eli kaikki työ jaetaan nykyisille lähi- ja sairaanhoitajille. Demarit, hohoooi? Kauanko vaaleista ja puheista kulunut? Eiks teit yhtään hävetä puhua vaalien alla täyttä pa..aa, kun näin pääsi taas tapahtumaan?

Parasta mitä Lahti on meille vanhoille ihmisille Nastolassa antanut, on digikinkerit.

Mitä hyötyä on julkaista vain pienituloisten verotustiedot? Eihän ne kiinnosta ketään.

Faktoja kertoneen Rami Lehdon panettelun takana olivat varmaan samat tahot, jotka runnoivat toriparkin kaikilla nurinkurisilla kieroiluilla velan muodossa veronmaksajien piikkiin.

Työn Paikan tilalle varmaan grynderit haaveilevat asuinkerrostaloja, joten jotain oli junailtava!

Ei tämä ole iltauniselle mitään Ihanaa! Ennen väsytti klo 21, nyt jo klo 20 ja heräät jo 5. Olis saanut kesäaika jatkua.

Ettei vaan tulis sairaanhoitajille semmosta mielikuvaa, ettei heitä tarvita. Sepä vasta harmittais. Mut kiitti kannustuksesta, ihan toveripuolueen ministeritasolle asti.

Eila Virtanen (kd.) kysyi, miksi hylkäsimme kristinuskon? Vertaapas Raamatun ja Katekismuksen 10 käskyä, niin huomaat, kuinka ne poikkeaa toisistaan!

Minä olen sitä mieltä, että Ranta-Kartanon kylpylähotelli on kuin atomisodan muistomerkki. Kamala!

Kiitos sinulle, joka löysit kahden avaimen avainnipun Jalkaranta/Tapanilan alueelta. Sain avaimeni takaisin Mysafety kautta.

Työn Paikan mukana ihmisiltä vietiin ainoa mahdollinen työ, toimeentulo, sosiaaliset suhteet, säännöllinen päivärytmi, tulevaisuus ja toivo. Heidät ajettiin ulkokehälle. Ecce homo!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 3. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 4. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 5. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 6. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 7. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 8. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 9. Yön uutiskooste: Korona-aikana iso riski ulkomaanmatkan peruuntumisesta - pakettimatkan rahat varmimmin takaisin
 10. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 11. Pääkirjoitus: Vääksyn yhteiskouluhankkeella pitkä puinti, mutta selvä päätös
 12. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 13. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 14. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 15. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.