Näppis: Kylpylähotelli vie viimeisetkin parkkipaikat

Nythän se sitten katkesi viimeinenkin oljenkorsi Kisapuiston jalkapallostadionilta. Kylpylähotelli vie viimeisetkin parkkipaikat. Turha puhua toriparkista. Ei muuta kuin urheilukeskusta kehittämään.

Taloyhtiöitten hallitukset ja isännöitsijät. Ottakaa vakavasti kannabiksen polttajien taloyhtiöille ja taloyhtiöitten asukkaille aiheuttamat kamalat hajuhaitat. Huumekoirat töihin. Lapsille kannabista myyvät löytyvät taloyhtiöitten porraskäytävähajujen tunnistamisella. Koira osaa tiensä oikealle ovelle.

Siinä vaiheessa, kun poliisi kannabiksen dekriminalisointikeskustelun yhteydessä puhuu kannabispsykoosista, ovat puurot ja vellit menneet pahemman kerran sekaisin. Turhaa demonisoimista. Ja samassa jutussa haluttiin tähän keskusteluun faktoja, ei fiktiota.

Sote-väki hei! Maakunnallinen ajattelu = täydet palvelut max 30 km:n etäisyydelle Lahdesta. Pidempimatkalaiset kulkekoot. Maaseudun elinvoimaa?

Padasjoen kunta ei saa työpaikkoja kuntaan. Työttömät työnnetään mihinkä sattuu, kunhan sakkolista tyhjenee. Olisiko aika vaihtaa kunnan päättäjät kiireesti.

Sillä aikaa, kun te vielä suunnittelette, niin mä oon kerinny tekeen jo 3 virhettä. Tv. Negatiivarit

Alastalo–Vahter 6–0.

Joko taas Salpatuulen "liikemiehet" yrittävät pilata Hollolan asuinviihtyvyyden ja ihmisten terveyden? Ei tuulimyllyjä asuntojen läheisyyteen!

Ei missään tapauksessa saa lopettaa Lahdessa Launeen eikä Ahtialan lähiklinikoiden toimintaa. Törkeää ihmisiä kohtaan.

Sinun takiasi kultaseni, Sanni Haikaraisen kolumni ESS 3.10. Raflaava otsikko ja hurskasteleva kolumni. Vegaanisesti saa syödä, ja on ihan oikein toimia ympäristöä ajatellen, mutta miten siihen sopii soijajugurtti ja avokadohummus? Soija sekä avokado lennätetään maailman ääristä ja ainakin soijan tuotantoa varten kaadetaan ja poltetaan sademetsiä. Minun järkeeni ei mahdu, miten ne voisivat olla ympäristöystävällisempiä kuin kotimaiset maito tai kaura jugurtissa ja kurkku tai juustosiivu leivän päällä.

Hyvät kanssakulkijat. Pyytäkäämme, että päättäjien ratkaisuiden perustana olisi aito rakkaus ihmisten tarpeiden huomioon ottaminen, eikä rakkaus valtaan. Kiitos.

Perussuomalaiset näyttää olevan ainoa puolue, jolla jonkinlainen suhteellisuuden taju tärkeässä ilmastonmuutosasiassa. Siksi entinen kokoomuslainen.

On hyväksytty aborttilaki, samoin homolaki ja samaa sukupuolta olevien avioliittolaki. Lisäksi monet kunnat jakavat ilmaista ehkäisyä nuorille. Ja sitten ihmetellään, kun syntyvyys laskee ja lapsia ei synny. Mielestäni kyllä tämä olisi pitänyt päättäjien tietää, jos järki vähänkin päässä juoksee.

Keskiv. Etlarin artikkeli kertoi, kuinka eurooppal. työpaikoissa tarvitaan englannin lisäksi espanjaa, ranskaa, saksaa, italiaa, venäjää, jopa kiinaa. Myös Suomessa tarvitaan kansainv. kieliosaamista. Esim. siivousala on monikielis. tyyssija. Koululaisia kehotettiinkin satsaamaan vieraisiin kieliin. Mutta miten satsaat, kun pahuksen pakkoruotsi vie juuri sen ajan, jona maailman kieliä pitäisi opiskella?

Tynkkysen (ps.) sanomat asiat ovat pikkupullaa siihen antisemitismiin verrattuna, mitä Al-Taee (sd.) on sanonut/kirjoittanut. Eikä kukaan ole häntä vaatinut eroamaan. Maassamme vallitsevat kaksoisstandardit. Samasta asiasta saa eri tuomion puoluekannasta riippuen.

Kiitos Petri Alastalo erinomaisesta kirjoituksestasi mielipidesivulla. Saman kohtelun olen kokenut lähipiirini kanssa tältä kaupunginhallituksen ikuisuusjäseneltä hänen toiminnastaan kaavoitus- ja rakennuslupa asioissa.

Influenssakausi on alkamassa. Käytän lentokonetta paljon työmatkoilla. Onko lentohenkilökunta rokotettu? Pitäisi olla! Miten lentoyhtiöt tiedottavat asiasta, jotta voi valita "riskittömät" lennot.

Suomen perustuslaki 2. luku 11 § "Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus". Tämä oikeus on myös Päivi Räsäsellä ja meillä kaikilla.

Alko ja Veikkaus ovat valtio-omisteisia, sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalaisia. Ongelmat siis valtion hoidettavia.

Helpottunut. Kiitos sille ihanalle ihmiselle, joka vei parkkipaikalle pudonneen invapysäköintiluvan Nastolan terveysaseman infoon ti 29.10.

On ihanaa tämä loppusyksy. Nautintoa saa, kun menee vaikka metsäpolulle lenkille ihanalla säällä, eikä maksa paljoa. Vaikka tunti päivässä, mieli piristyy aivan varmasti?

Vihreä ympäristökaupunki Lahti haistattaa pitkän paskan vihreille arvoille, kun se lahtaa Patinan ja Työpaikan siinä sivussa. Repikää siitä kaupungin päättäjät.

Miksi pitää tuhota kaunista Kariniemen maisemallista metsää uudella porrasaukolla!

Minulla on kaksi autoa. Toinen diesel ja toinen hyrrää bensalla. Näiden vaihtaminen sähköpeleihin ei ole ongelma. Tosin joutuisin myymään omakotitaloni. Ehkä kuitenkin joku viheriä antaisi kortteerinsa minulle ja siirtyisi itse telttamajoitukseen. Tasattaisiin vähän ilmastojuttuja.

Luin kirjaa vuodelta 1925. Siinä sanottiin, että alkoholinvaikutuksen alainen ihminen on myrkytystilassa. Hyvin sopii tähänkin päivään. Reilusti päihteitä käyttäjähän myrkyttää itsensä lisäksi perheensä, lähipiirin ja tulevaisuutensa. Hakekaa apua, ennen kuin on myöhäistä.

MV-lehti lataa "uutisensa" Russia Today-kanavalta. Sitten ne siirtyvät persujen Homma-foorumiin, jonka hyväuskoiset lukijat eli "isänmaan soturit" täyttävät niillä korviensa välin. Ja Moskova nauraa ja kiittää!

Käynnissä on poliittissävyinen keskustelu siitä, paljonko metsiämme voidaan hakata. Nämä kukin tavallaan vihreäksi tunnustautuvat väittelijät eivät tajua, kuinka nyt on ruoka käymässä vähiin. Virustaudit ja suojellut eläimet, kuten karhut, hävittävät parhaimpia pölyttäjiä eli mehiläisiä. En uskonut ihmiskuntaa näin tyhmäksi.

Sisäilmahaittoja on paisuteltu. 10 prosenttia on tilastollisesti allergisia rakennuksista riippumatta. Näiden allergiat leimataan nyt esim. kouluihin. Sitten alkaakin kaikkien oireilu ja hysteria.

On se hienoa, kun 140-tietä saatiin korjattua reikien kohdalta jopa parin kilometrin matkalta. Loppu 20 kilometriä Lahteen päin Vierumäeltä on kuoppaa kuopan perään.

Vuodessa 24 tuntia tekee 2 tuntia kuukaudessa. Se on 120 minuuttia, joka jaettuna tasaisesti 30 päivälle tekee 4 minuuttia per vuorokausi. Kaikesta saa näköjään riidan, jos on riitaa vailla. Ensimmäiseksi pitäisi ymmärtää, että on parempi luopua saavutetuista eduista kuin ajautua tilanteeseen, jossa näille eduille ei enää ole maksajia. Terv. pienyrittäjä.

Kaikkihan tietää miten demareista tulee kokoomuslaisempia kuin kokoomuslaiset. Harjoitetaan politiikkaa kokoomuksen kanssa. Lipponen, Komu, Hildén ja aina löytyy jatkoa...

Yrittäjäystävällinen Asikkala! Päijän vene siirtyy Sysmään. Mikä merkitys on strategialla! Hoi, hoi elinkeinoasioista vastaavat henkilöt.

Kyllähän oli poliisipäälliköltä tietämätön tarina kannabisasenteista.

Taannoisilla Lahden kuukausimarkkinoilla oli harvinainen tilaisuus kysyä poliisilta, mitä pitäisi tehdä kaiket yöt erilaista musiikkia soittelevien naapurien saamiseksi edes hiljaisemmiksi. Neuvoksi tuli: Soita poliisi, jos se häiritsee! Kyllä minua häiritsee, jos makkariini 22–07 kuuluu naapurin pirunpolska ja rokkirumpalin sessio isommalla volyymilla kuin minä päiväsaikaan soitan omaa radiota tai TV:tä. Järjestyssäännöt ovat olemassa.

Ympäristökaupungin ekoteko. Ajaa viikkokaupalla lunta kasaan keväällä ja syksyllä levittää dieselin voimalla. Ja kaupan päälle vielä tykeillä. Pakko käyttää, kun kalliita vehkeitä hommattu LHS:n ja HL:n kusetuksella.

Aktiivimalli oli hyvä malli. Sossun asiakkaat lisääntyi ja työvoimatoimiston väheni, että sillä lailla.

Yle Puhe Akti: huumeaddiktien mielenkohennusohjelma. Juontajien tulisi olla niin ammattitaitoisia, että omat mieltymykset ja tavoitteet eivät pulpahtaisi koko ajan pintaan. Nyt näytti mopo keulivan pahasti. Ohjelmaa oli todella ynseätä kuunnella.

Lahti ei ole vihreä pääkaupunki. Tänä vuonna Oslo, ensi vuonna Lissabon. Lahden vuoro vasta vuonna 2021!

Iso kiitos 30. konsertista Nastolan kirkossa. Requiem oli aivan mahtava upeiden esiintyjien laadukkaista taidoistaan johtuen!

Näppis-palstalla on kaksi ilmeisesti kiellettyä aihetta; hyökkäävät koirat ja sisäilmahysteria. Tosin sisäilmaongelmia aiheuttaa myös hyvin käyttäytyvät koirat.

Kiitos Rakokiven koulun vanhempainyhdistys Halloween diskon järjestämisestä. Poikani oli ikionnellinen!

Mitähän maksoi PHHYKY:lle palkata Asko Saari muutosjohtajaksi puoleksi vuodeksi? Veikkaan, että aika paljon. Sillä olis maksettu muutama lisäkäsi palvelutalolle!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 2. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 3. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Yön uutiskooste: Korona-aikana iso riski ulkomaanmatkan peruuntumisesta - pakettimatkan rahat varmimmin takaisin
 9. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 10. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 11. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 12. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 13. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 14. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 15. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.