Näppis: Lapsiystävällisen Lahden kouluista otettiin pois tarjottimet, koska haluttiin säästöä: ei tiskiä ja ruokaa otetaan vähemmän, kun ei pysty ottamaan käsiinsä

Lapsiystävällisen Lahden kouluista otettiin pois tarjottimet, koska haluttiin säästöä: ei tiskiä ja ruokaa otetaan vähemmän, kun ei pysty ottamaan käsiinsä. Ja kohta päästään sanomaan, että leipä poistetaan ruokailusta, kun kukaan ei syö sitä, kun ei kädet riitä.

Mitäpä jos kaikki maksaisivat veronsa, eivätkä suunnittelisi/kiertäisi niitä? Riittäisi rahat sekö hävittäjiin että vanhuksille. Vai mitä sanoo filosofian maisteri? Edellinenkin hallitus väänsi väkisin hallintarekisterilain, joka auttaa veronkierrossa.

Padasjoella Kullasvuoressa isot hakkuujätteet kunnalta edelleen keräämättä. Kunnan virkistysmetsän ei pitäisi näyttää kuolleelta kaatopaikalta.

On ollut toiveena, että uudenvuoden rakettihullutus lopetettaisiin. No, eikös keksitä ja sallita uusi ympäristösaaste juhla Venetsialaiset. Kuului olevan paljon kesämökkejä Etelä-Lahdessa kuivalla maalla. Siis käsittämätöntä räiskettä kesäyössä.

Posti saisi hyvää mainetta, jos maksaisi asianmukaiset, riittävät palkat työntekijöilleen, toimisi "reilun kaupan" periaatteiden mukaisesti.

Voi voi, eivät nykyiset eläkeläiset ole maksaneet itse eläkkeistään kuin osan. Työnantaja maksaa suurimman osan, samoin lomakorvauksen.

Kummassa on vika, suunnitelmissa vai toteuttajissa, jos 4 vuotta sitten remontoidussa konserttitalossa ilmenee sisäilmaongelmia?

Siirtolapuutarha on kiinni koko talven. Miksi bussin pitäisi ajaa sunnuntaina tyhjillään?

Yritin käyttää ESS:n tatuointijutun sivuja takapuoleni pyyhkimiseen, mutta eivät kelvanneet edes sille.

Nyt harmittaa, kun viikolla tulee posti myöhään ja viikonloppuna yhtenä aamuna tuo unikeko. Muina viikonloppuina se tulee aamuyöllä, kiitos heille.

Eikös se Lahti Aqua velvoitettu aikanaan kunnostamaan Jaakkolan tilan rakennukset? Nyt tila myydään ehdolla, että uusi omistaja kunnostaa!

Jälleen puurot ja vellit jollain pahasti sekaisin. Maakunnan vaihto ja kuntaliitos ei ole sama asia.

Jos peliautomaatit sijaitsevat näkyvällä paikalla, estää se minun kaltaiseni häveliään ihmisen pelaamista. Piilossa katseilta se onnistuu minultakin.

Johan nyt, pitääkö tatuoinneista vielä maksaakin?

Tee ilmastoteko ja aja päin punaisia. T: Kojootti

Laki sallinut minulle eläkkeeni. Noin 40 v maksoin palkastani veroa, tel-lel ym .maksuja. Nyt eläkkeestäni maksan veroa 26 %. Loput rahat kuluvat ostoihin ja maksuihin, joista enimmistä alv-veroa. En tunne olevani kenenkään elätti. Tervetuloa eläkeikään te nuoremmatkin!

Mistä se tuotannon työntekijä sen tuloksen tekee, ellei toimihenkilötyöntekijä hanki tilauksia, tilaa materiaalia, valmistele ohjelmat tuotantoon, laskuta ja hoida kirjanpidon, laske ne tuloksentekijöiden palkat ja ellei se parjattu pomo osaa hoitaa koko palettia niin, että kokonaisuus on kannattavaa?

Kiitos Lahden sivistyslautakunta! Vihdoin tuntuu siltä, että oppilaita ja opettajia on kuunneltu.

Kyllä yrityksen tulos tehdään sekä tuotannon että toimihenkilöiden työntekijöiden yhteistyöllä. Ei vain tuotannon.

Herätkää pahvit. Ajatelkaa suomalaisten työllisyyttä, myös omaanne. Verkkokaupat pannaan pannaan sanois paavikin.

Talvisodan aikaan Telluksella noin 2 mrd ihmistä, nyt jo yli 7,5 mrd. Katse oikeaan ongelmaan haihattelun sijaan.

Eipä tarvi käyttää Jalkarannan S-markettia enää. Jos tarjous kestää lauantaihin ja tuotteet on loppu jo perjantaina eikä lauantaina ole iltapäivään mennessä tavaraa hyllytetty. Pitäkää tarjouksenne.

EU-intoilijalle. Suomi kuului EEC- ja EFTA-sopimuksiin, joten kaupallisesti ei olisi tarvinnut liittyä EU:hun. Oulu sai maistaa EU-ihanuutta. Kyselepä sieltä ihmisiltä EU-onnesta!

Minkähän lain myötä posti voi siirrellä työntekijöitä toisiin liittoihin ilman työntekijän kuulemista? Touhut kohta samanlaista kun rajan itäpuolella!

Postin johtaja on 82 100 euron kuukausipalkan ansainnut. Hän tekee tulosta meille veronmaksajille laskemalla työläisten palkkaa ja huonontamalla palveluita.

Kauas ovat poliitikot ja media irtaantuneet elämästä. 6 tunnin päivän vaatijat voisi tutustua rakennusalaan. Ulkomaisilla teetetään 50–70 tunnin työviikkoja ilman ylityökorvauksia.

Ei se tv- tai radiokanavien lukumäärä takaa muuta kuin, että samat naamat ruudussa. Media ja myös musiikki on keskittynyt Suomessa. Kuuntelijoista, katsojistakin on tullut lampaita, joita on hyvä paimentaa.

Puhelinmyyntikieltoa ei enää kunnioiteta. Sanomatkin yrittää myydä lehteä, vaikka asiasta on puhelimessa nimenomaisesti myyjälle ilmoittanut. Ja tiedotkin kun on kuulemma olleet toisella koneella.

Taas tuli sammakoita Halla-aholta. Luokkapuolueet ovat muka katoamassa. Ilmeisesti esim. virolaisen työvoiman käyttö raksoilla ilman ylityökorvauksia on ok. Oikeistopopulismi on duunarin pahin syöjä.

Pidäpä Satu Lehtola huolta, että SDP:n suureen ääneen lupaama satanen tulee köyhien vanhusten tilille, että saa lääkkeitä ostettua. Pääministeri lupasi. Ei pidä SDP lupauksiaan?

Missä viipyy Nastolan Lidl, kun liityimme Lahteen?

Poliiseille kannattaisi hakea kouluttajat Amerikasta tai Alaskasta, ettei tarvitsisi tumput suorina hoitaa kyseenalaisia tehtäviä.

Kaikki eivät näköjään ymmärrä, että työpaikkojen suhteen "5 leipää ja 2 kalaa" eivät riitä kaikille. On loukkaavaa ja moukkamaista yleistää kaikki työttömät työtävieroksuviksi.

Hei lopetetaan kaikki postin käyttö, kunnes superahne Malinen eroaa.

Suomen luonnon päivä, nuku yösi ulkona, paukkujen räiskintä, eläinten hätä.

1x2 liigassa alempaan loppusarjaan päätynyt joukkue saattaa hyvinkin päätyessään sijoille 7–8 mahdollisesti päästä taistelemaan jostain Eurooppa-liigan säälikarsintapaikasta. Aika jännää.

Ei kaikki opit ja opetukset, mitä esim. lestadiolaisten suusta tulee, kestä tutkistelua Raamatun valossa, kuten Luther opetti.

Luin 29.8. P. Salmisen tekstin, nyt vasta tajusin, että se olikin vitsi.

Nastolan pikkuteillä voimassa "viidakon lait", jatkuvasti kilpa-ajoa, eikä kännikuskeilla mainittavaa kiinnijäämisriskiä. Poliisi ei välitä!

Tosi asia on, että suurituloista kohden tarvitaan 10+ pienituloista tekemään töitä halvalla, jotka maksavat suurinta veroprosenttia, kun kaikki verot huomioidaan.

Nytkö kelpais Lahti Ring nimi, miten Lahti on muka sponsannut KymiRingiä? Pitäytyköön vain niissä kalliissa pomppumäissä, joissa käyttöaste 0 %, mutta kulut 100 %.

Sos.turvasta ja kuka maksaa kenenkin turvan. Ei voi olla kateutta, ettei ymmärrä mm. postin pomon 82 000 euron kk-palkkaa. Kukaan ei ole niin nero, että ansaitsee ihan liikaa. Pk-seudulla työntekijät osin toimeentulotuella (alennus, lisää tuen hakijoita). Mitä järkee?

Ei tainnu tulla sanktioita Pippossa juovuksissa ajeluun. Ei ehkä parasta esimerkkiä nuorille.

Ilmankos, kun on kalliit maksut. Tyttöjen talenttivalmentaja valmentaa vaan omaa tyttöä ja sen kavereita.

Tee ilmastoteko, älä käytä tulitikkuja vaan sytkäriä. T: Kojootti

Kevytautojen nopeuden rajoitin mahdollista virittää? Ehkä, mutta rangaistus 3 vuotta kortin siirtymisellä kyllä hillitsee halua.

Kyllä me aikuisetkin ruokaillaan ilman tarjottimia. Se kuuma keitto rekvisiittoineen on ihan yhtä hankalaa. Sitten vaan pitää oppia tai hakee sen leivän, kun on vienyt ensin keiton pöytään.

Koska ESS mainostaa netissä sulje mainoksia, niin minuun nähden ESS saa itse mennä niihin.

Nuorille turvallisinta on elämä ilman mopo- tai kevytautoja. Ajoharjoittelua aikaisintaan 17-vuotiaille.

Laitan radion kiinni, kun Marko Maunuksela alkaa pölöttää.

On kahdenlaista miestyyppiä. Toinen luovuttaa heti. Toinen saa sinnikkyydellään naisen tuntemaan itsensä tavoittelemisen arvoiseksi. Arvaa, kumpi vetää pitemmän korren?

Kaikkein kuuluisimman iittiläisen mukaan radalle hyvä nimi olisi Tilturing. Olisi samalla vähän tasa-arvoakin.

Kyllä pöyristyttää uutiset postin pieni palkkaisten työntekijöiden palkanalennuksista ja samalla postin johtaja voi kahmia reilut 82 000 euron kk-tulot.

Pelastetaan Pippon moottoriurheilukeskus! Mm. nuoret mopopojat ja -tytöt tarvitsevat paikan, missä ajaa sen sijaan, että ärsyttävät niin monia asukkaita katualueilla. Kokemuksesta voin äitinä sanoa, että moottoriurheilu pelastaa nuoren monilta tyhmyyksiltä!

Ai loukkaa P. Räsäsen twiitistä tehty tutkintapyyntö sananvapautta. No, ainakin se twiitti loukkaa ihmisoikeuksia (se on tärkeämpi pointti). Ihmisiä ei ole syytä tuomita sen takia, millaisia he ovat.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) voisi unohtaa ne vetokoukkujen asentelut kevytautoihin ja ryhtyä hoitamaan oikeita asioita, kuten Veikkauksen kokoomuslaista mätäpaisetta.

Mitä tehdä, kun kaikille ei oikeasti ole töitä? Ainakaan millä eläisi. Keskitysleiri? Muu lopullinen ratkaisu? Retoriikka alkaa olla tälläkin palstalla samantyyppistä, kuin Saksassa 1930-luvulla.

Kuukauden ensimmäinen arkipäivä käy kaupoissa kuhina kun eläkeläiset saa rahat tilille ja loppukuun nälkäpäivät päättyy. Kauppojen myyntitulos paranee hetkellisesti ja hyvinvointivaltion tunnus kirkastuu. Mitäs jos ensikuussa pidettäis Ollaan niinku ei oltaiskaa päivä eikä kukaan eläkeläinen veis rahoja kauppaan eikä pelikoneisiin kuukauden ensimmäisenä päivänä.

Tosiasiassa isopalkkaiset ovat usein johtajia yrityksissä, joiden tuloksen tekevät ne pienipalkkaiset. Ilman heitä ei tarvita johtajia.

Hei mies 40+ nousit autoon samasta rapusta su klo 12.35, opettele jättämään kotona Lahdessa ulkoileva täti 56+ rauhaan. Etsi ikäistäsi seuraa "poju".

Nyt Juhani Melanen äkkiä nauttimaan uudesta ohitieltä ja tunnelista.

Talossamme on tunkiontekijä, ei kuitenkaan tee kasojaan oman ikkunansa alle.

Luin Hesarista jutun "Mitä huipputuloiset ajattelevat ". Niihin verrattuna tavallisen talliaisen rasistipuheet eivät ole mitään. Köyhät kyykkyyn, se oli näiden isotuloisten sanoma.

Ei EU itsessään ole se ongelma, vaan EMU. Ruotsi liittyi EU:iin, mutta ei ottanut eurovaluuttaa käyttöön, säilytti kruunun. Niillä talouskasvu ihan toista luokkaa vrt. Suomi. Meidät EMU:un huijasi aikoinaan muuan VVM Niinistö.

Nyt on todella tapahtunut ruma kulttuurin ränsistyminen, koska tiettyjä merkkiautoja on tuotu vanhoina/halvalla ulkomailta ja siksi näiden nykykuskit ovat vastuuttomia, ajavat jopa tahallaan pyöräilijöiden päälle. Tasa-arvo ei anna oikeutta olla ylimielinen ja törkeä.

Jari Laine ESS 1.9. olit aivan oikeassa "kevytautojen" suhteen. Miten 15-vuotias pystyy sääntöjen mukaan ajamaan, kun ei ole saanut ajo-opetusta. Hyvä Sylvi, mihin tätä maailmaa harhautetaan. Timo Heinonen kokoomuksesta, olet yksi harhauttaja.

Ettei vaan olisi Pirttijoen sunnuntaisessa Esalaisen kirjoituksessa häivähdys pientä "nälvintää"? Samaten Kerberoksen lauantaisessa pilapiirroksessa.

Ei kaikki verotulot mene "työhaluttomien hyysäämiseen". Niillä ylläpidetään myös koululaitosta, palo- ja pelastustoimea, tiestöä ja muuta infraa, kulttuuria, museoita ym., joista myös suurituloiset nauttivat samoilla maksuilla/ ilmaiseksi, kun köyhemmätkin. Eli vastikkeita saavat kyllä suurituloisetkin.

Hollolasta asti mennään ihmettelemään Liipolan tunnelia. Outoa!

Ostakaa lapsillenne mopot tai vaikka polkupyörät niin ne eivät ole jatkuvasti pummaamassa kyytiä kavereilta. Tai kertokaa heille, että jatkuva kyydin kerjääminen on idioottimaista. Kun ei se auto tai mopo kiitoksella kulje. Sen ylläpitoon tarvitaan työtä ja rahaa.

Narsisti teini saastuttaa koko kaveriporukan.

Olin suurituloinen ja kävin kouluni, maksoin veroni ja nyt kun minut irtisanottiin 60 v iässä, en muka ole mielestäsi oikeutettu työttömyyskorvauksiin 36 työvuoden jälkeen. Omat korvaukseni olen maksanut!

Hyvä muukalaislegioona nimeltä FC Lahti. Ostakaa lisää 3. luokan ulkomaalaisia, niin kohta ei ole yhtään uuden stadionin kannattajaa. Nykyinen riittää.

Minusta tuntui jo ennen viime kesää, että olin tullut torjutuksi.

FC Lahti, peliesityksenne näyttivät tältäkin kaudelta , että vanha stadion riittää teille ihan hyvin. Ala sarjan joukkueelle sekin on liian hyvä.

Kaikkea ei sentään tarvitse muuttaa, kuten esim. kuukausien nimiä. Vanhastaan on olemassa käsitteet "kevätkesä" ja "syyskesä".

Jkylän Onnibus pohjoiseen ma 6.10: 30-v leukaläpeään virnuillen aukonut 'pikkutyttö' joutui hämmästyneenä teeskentelemään haukotusta, kun myös auoin.

Kiitos Tuula Kivinen 2.9 kirjoituksestasi. Päätöksien tekijöiltä toivotaan rehellisiä vastauksia, mikä on järkevää tehdyissä päätöksissä ja missä säästöt sekä inhimillisyys.

Kiitos aamulehden reippaille jakajille! Teette jokaisesta aamukahvi hetkestäni juhlan. Yksin asuvalle on ilo saada tuttua seuraa ajallaan, vaikka ulkona sää ei olekaan aina niin mukava. Kaunista syksyä kaikille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.