Lukijalta: Kokoomuskonkari toivoo pelisilmää lahtelaiseen politiikkaan

Politiikan tekemisessä tarvitaan hyvää pelisilmää – kuten kaikessa toimivassa joukkuelajissa. Satavuotias Lahden kokoomus voisi juuriltaan olla sellainen joukkue, joka pelaa eteenpäin, puolustaa, syöttää ja tekee tulosta. Kärkipelaajilta vain tahtoo välillä pelisilmä umpeutua – kaupungin hallinnossa sen kokee näkyvästikin.

Kaupunginjohtaja sooloili ympäristöpelissä, rakensi ja teki töitä, mutta maali oli väärin tehty. Missä oli kaupunginhallituksen puolustuspeli? Syntyi tarpeeton jatkoaika, jossa sama henkilö valittiin muka demokraattisesti samaan tehtävään.

Politiikan tekeminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja malttia. Rohkeuskin on hyvä piirre, ratkaisuja joutuu puolustamaan ja perustelemaan. Vastuu lienee suurin ominaisuus, jota kaivataan. Ihmetyksellä olen seurannut miten kaupungin ykkösluottamustehtävästä, valtuuston puheenjohtajuudesta luovutaan niin helposti.

Pormestarijärjestelmä tuo Lahden päätöksentekoon taas uusia mahdollisuuksia ja demokraattisia tapoja hoitaa kaupungin asioita. Pormestareillakin pitää olla pelisilmä valppaana, julkisuuden on niin helppo antaa viedä mukanaan.

Kuntavaalit lähestyvät jälleen. Viisikymmentä vuotta kokoomuksessa toimineena annan senioripelaajan vinkin. Ryhdistäydytään ja toimitaan lahtelaisten hyväksi koko kentällä. Rakennetaan Lahtea syöttö kerrallaan ja ennakoiden. Luetaan muiden pelintekijöiden ajatuksia ja hyökätään samaan suuntaan.

Hannu HimanenopetusneuvosLahden kokoomus

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.