Lukijalta: Toivottavasti opintomatka Belgiaan ja Hollantiin avartaa näkemyksiä

Lahden tekninen ja ympäristölautakunta virkamiehineen on tekemässä tuttavuutta kaupunki- ja liikennesuunnitteluun Belgiassa ja Hollannissa. Hyvä niin, sillä matkailuhan avartaa – tässä tapauksessa luottamusmiesten ja virkamiesten näkemyksiä.

Kun Lahden päättäjiltä aikanaan ei löytynyt ”munaa” tehdä Aleksanterinkadusta kävelykatua, niin toivottavasti opintomatka avaa silmiä kävely/pyöräily/oleskelukeskustamahdollisuuksille myös Lahdessa. Miksei vaikka Lahden nykyistä ”kävelykatua" eli Lanu-aukiota voitaisi jatkaa kummastakin päästä aina Kirkkokadulta Vuorikadulla asti?

Kauppiaat perinteisesti vastustaisivat ja liikennesuunnittelijat toteaisivat logistisen vaikeuden.

Mielestäni se olisi hyvä mahdollisuus edistää autotonta keskustaa Lahdessa. Se on kuitenkin tulevaisuuden suunta, Lahdessakin!

Kaikella on hintansa, kunnallisella opintomatkailullakin. Tämä keikka maksaa lahtelaisille veronmaksajille ainakin 33 000 euroa. Sehän on kuitenkin pikku summa massiivisessa kuntataloudessa.

Tuon ja pari muutakin opintomatkaa voisi maksaa vaikkapa Tilakeskuksen johtajaomistaan pienenä korvauksena siitä, ettei taannoin virkatehtävänään huolehtinut sen noin 700 000 euron maksatushakemuksen tekemisestä ARA:lta, mikä Lahdelta jäi saamatta.

Pertti Vartiainen

Liikunnanopettaja, LitM

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.