Näppis: Mikähän aivopieru siellä hykyssä nyt on käynyt?

Mikähän aivopieru siellä hykyssä nyt on käynyt? Eikö olisi tuhat kertaa järkevämpää laittaa ne pitkäaikaissairaat kauemmas hoitoon, jolloin reissut pitkien matkojen päähän olisi suunniteltua ja ennakoitua taksien ynnä muiden suhteen ja ne kiiretapaukset olisi periferiassa. Jos tähän mennään, mitä on suunniteltu, niin Akuutti24 tulee ruuhkautumaan.

Ei, ei ja vielä kerran ei! Ketä suunniteltu terveysasemien sulkeminen palvelee? Kaikki apua tarvitsevat vain pyörien päälle? Iäkäs omaishoitajako maksaa "palkastaan" taksikulut? Ja miten sitten vähennetään päästöjä? Kaupunginsairaalan parkkimaksuillako ne korvataan? Suunnitelma kuulostaa järjettömältä ja armottomalta.

Pieneläinten hautausmaa kuin viidakko, ollut ainakin 2 vuotta. Kenen vastuu on hoitaa aluetta? Täytyy olla viikate mukana, jos kukkia haluaa viedä!

Höpö, höpö lihansyömisen vähentämisestä. Onneks tulee joulu ja saa kilokaupalla possunlihaa.

Taidamme me suomalaiset olla sukupuuttoon kuoleva kansa, ainakin mitä stressaamiseen ja syyllistämiseen tulee. Ilmastonmuutos sen tekee. Eikö nyt vähempikin hokeminen riittäisi?

Työtön: "Ai, kun kiva työpaikka ja palkka on tollanen. Ei mun kannata hakea sitä, kun on hyvä työttömyyskorvaus ja lisäksi sossu maksaa sähkön, puhelimen, lämmityksen, bussikortin ym. Mä tulen hyvin toimeen ilman työtä".

Miten meitä veronmaksajia kohdellaan? Eikö meistä 8 000 terveyskeskuksen käyttäjistä ole puolustamaan omia etujamme ja palvelujamme? Virkamiehet vaan nostavat isoja palkkojaan!

Valomainosten sijoittaminen kaupungin viheralueille oli suuri virhe. Puisto-osasto on tehnyt hyvää työtä viihtyisän ympäristön eteen. Sitten jonkun pölvästiorganisaation annetaan turmella näkymät.

Sataman kerrostalojen moittijalle: Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista.

Joku vaati Raamatun opetusta kirkkoon. Kuinka Jumalan sanaa voi opettaa? Kuka voi tietää, mitä Hän on tarkoittanut. Se lukee Raamatussa ja that's it, ei sitä saa muuttaa eli tulkita.

No, nyt on systeemit lyöty esiin: Ei lihaa, ei autoja, ei lentokoneita. Ai niin, ei kai kanaakaan voi syödä. Ei puita lämmitykseen, eikä öljyä, hiilestä puhumattakaan. Mitä näiden tilalle?

Huuma-ohjelma. MTV3:lla menee jo niin huonosti, että he jakavat rahaa (=palkintoja), jotta ihmiset katsoisivat heidän ohjelmiaan.

Kuinka moni meistä 8 000 terveyskeskuksen käyttäjästä jätti vaaleissa äänestämättä? Tässä tulos. Asioistamme päättävät nyt nämä...

Kaupungin l-suunnittelijat ja konsultit äkkiä maalaushommiin Karjalankadulle. Älyvapaat kiemurtelevat kaistat risteysalueella ja jo ennen sitä eroteltava toisistaan vähintään keltaisella sulkuviivalla. Entäs talvi? Betoniporsaat, vai?

Lahdessakin on ihan oma ryhmänsä, jotka varailevat "lahjoitetaan"-osastoilta tavaraa eivätkä sitten hae ollenkaan. Näin tekevät kiusaa oikeille tarvitsijoille. Eikö hävetä?

Päättäjät ensin henkilökohtaisesti testaamaan toimivatko ja palvelevatko uudet suunnitellut terveydenhoidon supistukset kaupunkimme veronmaksajia.

Kyläilyt kahvipöytäkeskusteluineen tosi rasittavia. Että tällaista tällä kertaa.

Kertokaas, mistä valtio ottaa polttoaineveroista nykyisin kertyvät eurot, sitten kun sähköllä ajetaan? Tietulleistako vai lihansyöntiverosta?

Lahden liikennejärjestelyt alkavat olla sitä luokkaa, että ulkopaikkakuntalaiselta saattaa mennä sormi suuhun ja silloin kasvaa onnettomuusriski!

On masentavaa lukea lehdestä, kuinka veronmaksajien rahaa poltetaan ja vastuuta paikoillaan. Liikesuunnittelupäällikkö Tarja Tolvanen-Valkeapää kertoo lehdessä (ESS 25.9.) Karjalankadun kaistojen järjettömästä ja vaarallisesta järjestelystä. Eikö nämäkin virheet olisi voinut tehdä ilman konsulttia, jonka syyksi asia loppujen lopuksi kaadetaan.

Mihin hävisi se kiva tarrakauppa Karjalankadulta?

Aika koomista, talon asukkaiden autot on vieraspaikoilla ja asukkaiden autojen paikalla sukulaisten autot.

Satamassa maisema parani heti, kun yksikin poikittainen laiva lähti telakalle.

Kun lihansyöjä alkaa olla rikollinen päästöjen suhteen, miten asia paranee, jos kasvisruokaa rahdataan maailmalta lentokoneilla ja laivoilla Suomeen? Huuhaa. Kauppataseesta puhumattakaan. ESS 25.9. s. A14.

Saako vuokranmaksusta alennusta, jos joutuu asumaan koiratarhassa?

Miksi turpeenpolttoa ei lopeteta (päästöt = koko Suomen henkilöliikenne)? Kepu ei halua ja voi kaataa Antin hallituksen! Miksi Helsinki ei lopeta hiilenpolttoa? Kokoomus ja vihreät vallassa! Kyllä on tekopyhää vouhotusta osalta poliitikoista!

Supermoka asiantuntijoilta. Ajo-opetusmääräykset muuttuvat. Kuka tahansa voi antaa ajo-opetusta suorittamatta minkäänlaista testiä opettajan taidoista tai tiedoista. Lisää asennevammaisia autoilijoita tulossa. Kukahan vastannee seurauksista? Ei ainakaan uudistuksen tekijät.

Kuka voisi selvittää mikä on Lahti Energian myyntitilanne? Hyvin lypsävä lehmä "lahtiin" halvalla. Uusi omistaja voi sitten nostaa sekä energian että siirron hintaa mielin määrin, kun ei poliittinen menestys olekaan poliitikkojen ja omistajien ykköskohde. Mistä kaupungille kaupan myötä häviävät vakiotulot piiloverot. Kyllä on karuna meininki niin kuin pääkaupunkisedulla "Caruna"

Samaa mieltä bensarosvolla autottomana päivänä ajajan kanssa. Hyvähän se on Rinteen vouhkata ilmastosta, kun ilmastotalkoot ei kosketa itseään millään lailla.

Joku valitti koirien tassujen tuovan likaa rappukäytävään ja hissiin. Mites ne mummojen ja pappojen rollaattorien pyörät. Entä kurahousuiset lapset. Eiköhän kaikki sotketa sopuisasti.

Kiinalaiset lisää hiilenpolttoa valtavia määriä vuodessa. Suomalaiset ei sais polttaa takassa puita. Menkää vouhottajat Kiinaan vouhottamaan, jos uskallatte.

Ilmaston muutos, päästöt. Vältä ruokia ja juomia, jotka aiheuttavat piereskelyä! Mutta toisaalta muista vanha viisaus: "Joka pierua pidättää, se tautia odottaa."

Kiitos Hollolan tk:n hyvälle hammashoitolalle!

7. käsky Älä varasta.

Posti. 10 päivää sitten lähetetty kirje Jyväskylästä Vääksyyn, eikä vieläkään perillä! Mikä he...tti siinä on näin vaikeeta. Ai niin, herroille fyrkkaa.

Lahden haettava pääkaupunkioikeuksia, ennen kuin muut ehtivät. Kun Etelämanner sulaa, meren pinta nousee 60 m.

Timo Parantainen käyttää termiä "sote-palveluiden suurkuluttaja" näitä paheksuen. Eikö hän tiedä, että toiset nyt ovat sairaampia kuin toiset? Suon palvelut niitä tarvitseville ja kiitän omasta jaksamisestani.

Onko kymppitonnissa kilpailijoita käsketty huutaa ja meuhkata kuin lottovoittaja ja samat sanat hyvät katsojat koko porukka?

Kaikilla "ekologisilla" kokkaajilla pitkät hiukset auki! Ennen köksän tunnilla käytettiin myssyjä. Ei ollut hiuksia joka sopassa.

Mikä PHNetin etusivussa mättää? Palaa aina ESS-sivulle, eikä näytä oikeaa ruutua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 2. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 3. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 6. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 7. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 8. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 9. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 10. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 11. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 12. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 13. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 14. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 15. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.