Lukijalta: Mukkulankadun katutyöt ärsyttävät – saapa nähdä, miten mukavasti liikenne jatkossa soljuu?

Lahdessa Mukkulankadun kaventamisesta ja koko kesän kestäneestä ja vieläkin jatkuvasta rouhimisesta ja liikenteen haitasta on ollut tämän tästä :n Näppiksissä kommentteja, ja aihe on katukeskustelussakin yleinen, jossa ihmetellään koko työn mielekkyyttä ja kaupungin rahojen tuhlausta.

Ihmettelyt ja mielipiteet on ollut sinänsä mukava lukea, koska muutkin kuin minä pidän kiusantekona näitä aikoinaan kulkukelpoisiksi ja tasaisiksi tehtyjen katujen töyssyillä ja kavennuksilla korjaamista.

Tämä katusuunnitelma on ollut kuitenkin nähtävillä tammikuussa 2019 Lahti-Pisteessä ja kaupungin verkkosivuilla ja asiasta on tiedotettu Mukkulankadun asukkaita ja muita kadun käyttäjiä, kuten taksimiehiä, ja katusuunnitelmasta on voinut antaa muistutuksen Lahden tekniselle lautakunnalle.

Kuitenkin määräaikaan mennessä oli tullut ainoastaan yksi muistutus, jossa kyseinen kadun kaventaminen torjutaan ja ehdotetaan vain uutta asfaltointia, myös Aniankadun töyssyjen korjaamista.

Perusteena työn toteutukselle on esitetty muun muassa, että katu on nykyisin autoliikenteelle sujuva, mutta liikenneturvallisuuden osalta vanhentunut. Onkohan siinä kovastikin tapahtunut onnettomuuksia?

Vanheneminen tarkoittaa kaupungin virkamiesten ajatuksella sitä, että kadulla on voinut liikkua sekä autolla, pyörällä että jalan sujuvasti. Nyt uudistetaan ja hankaloitetaan ainakin autoilijoiden liikkumista. Suunnitelmassa tulee nyt sitten oikein yksisuuntaiset pyöräilyväylät molemmin puolin katua, jotka liitetään jo olemassa oleviin jalankulun ja pyöräilyn väyliin.

Kovasti ei ole ollut ruuhkaa pyörätiellä ja kohta tulee talvi ja Mukkulankadulla kulkevat lähinnä autot ja kävelijät, joka ovat siinä tähän asti hyvin mahtuneet liikkumaan. Saapa nähdä, miten jatkossa liikenne mukavasti soljuu?

On kysytty, että kuka tuollaisia päätöksiä tekee? No, me äänestysikäiset lahtelaiset, jotka vaaleista toiseen annamme päätösvallan henkilöille, jotka haluavat tehdä näitä erinäisiä ”uudistuksia” ja kaupunkilaisia helpottavia ”parannuksia”. Kustannukset ovat sivuseikka, kun sitä ”rahhoo” on oikein momentilla annettu.

Päätöksentekijöitä ovat teknisen lautakunnan jäsenet. Käykääpä katsomassa, ketkä. Esittelijät ovat näitä kaupungin kehitysinsinöörejä ja ympäristöpäälliköitä, jotka yhteistuumin ovat tämänkin hankkeen ja rahanmenon hyväksyneet.

Parin vuoden päästä on taas kunnallisvaalit, käydäänpä taas äänestämässä.

Esa Koskinen

Lahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lappu luukulla ja ovet säpissä – katso kuvat koronaviruksen hiljentämästä Lahden keskustasta
 2. Naapurit paljastivat huumeviljelmän – lahtelaismies kasvatti kannabista asunnossaan
 3. Pelicans-pomo myöntää palkkojen myöhästymisen, mutta kiistää osan Ylen tiedoista: "Tällaista emme ole viestittäneet"
 4. 3.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Neljä uutta tartuntaa todettu, tartuntoja nyt yhteensä 41
 5. Padasjokelaissyntyinen journalisti Paula Vilén seuraa Atlantin takana kaikkien aikojen katastrofia – koronavirustartunta tappaa amerikkalaisia enemmän kuin Vietnamin sota
 6. Saksalaisyritys Layher sijoittaa toimintojaan Hollolaan – työllistää syksyllä noin 10 henkilöä
 7. Mediatalo Keskisuomalainen lomauttaa koronaviruksen takia – johto leikkaa palkkojaan
 8. Nastolassakin myyntinäyttelyä pitäneet taidekauppiaat tuomittiin petoksista ja väärennyksistä – oikeus tuomitsi "aidot picassot" menetettäviksi valtiolle
 9. Kärkölän kunta aloitti ruokatarjoilun etäkoululaisille
 10. Asikkalan kunta aloittaa yt-neuvottelut – ei irtisanomisia, lomautukset mahdollisia
 11. Kirjasto on kiinni, mutta luettava ei lopu – näin käytät kirjaston sähköisiä palveluita
 12. Espanjassa arki koronaviruskriisissä on yhä tiukempaa, kertoo Torreviejassa talvea viettävä lahtelainen Annika Ardin
 13. Lahden seudun työllisyysjohtajaksi valittiin Heli Okkonen
 14. Lahdessa ajelleelta huumekuskilta löytyi kynäpistooli ja räjähdenalleja
 15. Heinolan kaupunki aloittaa yt-neuvottelut – etsitään korvaavia töitä, edessä mahdollisesti myös lomautuksia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.