Näppis: Eikö koko toria saisi muutettua vaikka piazza-tapaamispaikaksi

Lahti on soma kaupunki. Niin tykkää monet sen uudet asukkaat. Paljon puhutaan sen viihtyvyydestä ja asukkaiden houkuttelemisesta. Entäs tori. Eikö sitä mitenkään saisi viihtyisämmäksi? Ymmärrän, että kahvipaikat pitää rumasääsuojata, mutta eikö niistä mitenkään saisi aistikkaamman näköisiä ja koko toripaikkaa muutettua vaikka muueurooppalaiseen tyyliin piazza-tapaamispaikaksi. Siinäkin olisi vetovoimaa. Nimim. "Uusi täällä"

Ei se mitään, sano sysmäläinen.

Sairaalassa verhon takana voi olla naapuri tai kaverin kaveri. Siitä se juoru lähtee liikkeelle.

Miksi kirkkoa käytetään muuhun kuin Jumalanpalveluksiin, siis pyhän sanan kuuloon ja hartauteen, hiljentymiseen. Ihminen saa tätä muuta, mitä nyt kirkkoisät ovat antaneet tuoda Herra huoneeseen, niin paljon muualtakin.

"Turha edes yrittää, kun se ei kuitenkaan onnistu". T. Negatiivarit

Metsä ja maasto on ruutikuivaa. Idiootit tekee avotulen metsäpalovaroitusaikana!

Miksei kerrostalokiusaajia sakoteta? Tosi kauheaa asua ohutseinäisissä taloissa, raju kiusaamisen ongelma.

Sääli, ihmisellä on vain yksi elämä. Jää näkemättä ja kokematta vappusatanen, 0,7 hoitajamitoitus, 75 prosentin työllisyysaste ja tarjottu työnteko kannattavampaa kuin sosiaaliturva. Tuon puoleisen elämän ongelmista ei luotettavaa tietoa.

Liipola. Hae matka laukkusi ja muut tavarasi pois metsästä metsä on meille tärkeä.

Tuntuu, että suomalainen ei ymmärrä somalityttöjen alapään silpomista....Katsokaa elokuva: Aavikon kukka, niin ymmärrätte. Se on tositarina!

Ihan sama, käytetäänkö koirista ja hevosista sanaa hän. Suomalaisilta on muutenkin kielioppi hukassa.

Kärkölän kesäteatteri oli ihan kiva, mutta missä olivat viimekesän tähtinäyttelijät, jotka olisivat tuoneet potkua esitykseen?

Kaikesta kateellinen pahin kaikista! Tuskin "huomaa" sitä auringonpaistettakaan.

Ilmalämpöpumpun hankintahinta kuolettuu 10 vuodessa. Sillä jäähdyttäminen syö energiaa enemmän kuin lämmittäminen millä lämmityssysteemillä hyvänsä. Laske siitä, puolittaako se sähkölaskusi?

Monet kiitokset Harjukadun apuvälinelainaamon nuorelle herrasmiehelle hyvästä palvelemisesta 5.8.2019. Työniloa palveluammattiin.

Hidasta Vääksyntietä ajavat, tehkää nyt kansalaisaloite uudesta tiestä Tuhkamäen itäpuolelle. Paikka on jo merkitty karttaan, tarvitaan vain aloite. Rinne haluaa työllisyyskohteita, ja rahaa kuulemma on.

Sakkorysä Villähteen Lankilantiellä! Taajamassa 40 km rajoitus, vaihtuu 60. Ei välitetä mitään rajoituksista! klo 15–17 välillä kauhea ralli! +muut.

Mihin lehdestä on hävinnyt Eurosport ja Eurosport 2 kanavien ohjelmatiedot? Äkkiä takaisin!

Eiköhän omat lapset ole tärkeimmät perijät.

Tokkopa kukaan kunnon koiraa vihaa. Ne ovat nämä "Hän"-koirien omistajat, jotka aiheuttavat oksettavan olon. Siinä saavat sitten koiratkin vähän kynsilleen. Koira on "se" ja sillä siisti.

Et varmasti nähnyt lauttauittoa vuonna 71. Se loppui 60-luvulla. Mutta nippu uitot jatkui. Eri asia.

Turha olla huolissaan ilmastonmuutoksesta, jos perheen ruokavalio ei vähintään viidesti viikossa perustu perunaan. Epämiellyttävä totuus? Ei ole!

Kuinka kauan penkit, jos niitä laitetaan kaljottelijoille, säilyvät ehjinä. Ne hajotetaan, niin kuin metalliset roskiksetkin. Kotona ei ole mitään kuria. Ja nämäkö hoitaisivat vanhempansa sitten joskus. Takuulla eivät.

Kävin ostamassa lohta kalatiskiltä ja pyysin reilusti kilon filettä. Myyjä siirteli kaloja ja kysyi, Hänkö? Siis kalasta puhutaan nimellä hän.

Sähköautot tarvitsevat litiumakkuja. Litiumin valmistus vaatii tuhansia litroja puhdasta vettä. Kun puhutaan autojen päästöistä, pitäisi arvioida koko arvoketju ei vain se, mitä tulee pakoputkesta.

Näppiksessä on lähes päivittäin arkipäivän aforismeja, jotka eivät päädy etusivuille?

Yhtymän yt-neuvotteluissa joudutaan irtisanomaan potilaita, koska kuntien rahat eivät riitä!

Kenraali Timo Kivinen oli 1986 kapteenina kouluttajana Päällystöopistossa ollessani siellä oppilaana. Hän oli harkitseva, valmentava, ammattitaitoinen kaikkien arvostama kouluttaja. Kannustan pääministeriä tutustumaan mm. reserviläisten arvostamaan komentajaan.

On niin kivaa ja turvallista pyöräillä Lahdessa, autoilijat varovat suojateitä ja viittomalla antavat tietä? Kiitos.

Stadionin valot palaa koska FcLahti sitä haluaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 2. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 3. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 9. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 10. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 11. Pari vuotta sitten Mikko Viitikon jalkapalloura oli vaarassa – nyt peli maistuu FC Lahdessa ja syksyllä arkeen tulee uusi kiintotähti
 12. Lukijalta: Hyvinvointiyhtymä ja sote-uudistus ovat törmäyskurssilla
 13. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 14. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 15. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.