Näppis: On hienoa, jos Aleksin yli tehdään toinen silta

On hienoa, jos Aleksin yli tehdään toinen silta, kun entisen – jonka ali tuli 50-luvulta lähtien ajettua useita satoja kertoja – purkamisesta on jo pitkä aika. Siitä tulee upea nähtävyys Aleksille.

Olisi poliisille valvontatehtäviä Renkomäessä, kun mopo- ja kevaripojat keulivat ja ajelevat Väylällä renkaat savuten vastaantulevien kaistalla muun liikenteen seassa ja vauhtia on paljon yli sallitun. Eikö vanhempia yhtään kiinnosta ennen kuin jotain sattuu?

PHhykyn henkilöstö on survottu pika-aikataululla yhteen suunnittelemattomaan, hallitsemattomaan organisaatioon, jota johtaa byrokraattinen ja hierarkkinen hallintohimmeli. Poliitikot kantakoon vastuunsa päätöksistään. Työntekijät voivat huonosti, asiakkaat eivät saa parasta palvelua, kun prosessit eivät toimi.

Olisiko ideaa Etlarin avulla saada ympäristöasiat jokaisen lähelle: Esim. muovin vähentämisen teemaviikko/kuukausi, kuvakisaan Lahtelaisten mielipaikat lähiluonnossa yms.

Pallaskadulla pelastustielle ei saa ajaa! Tavaroitten tilaajat hoitakaa asia pihanpuolelta. Se avun saaja voit olla sinä itse. Pelastustietä ei saa tukkia hetkeksikään!

Heinäsuon kesäteatterilla uusi tähti, Juuso Torvinen. Kiitos!

Onko hyvä mieli, kun veit hetkeksi unohtuneen kassin Sokoksen säilytyslokerosta tiistaina 30.7. Siinä oli pienen lapsen syntymäpäivän lahja ym. mummolta. Olisit ollut rehellinen ja palauttanut kassalle. Palauta jos sinulla on omatunto!

Kuorellisen onnittelukortin voi jättää avonaiseksi, jos ei sisällä ole mitään ylimääräistä. Näin minä teen.

Tv:n pohjanoteeraus on tankkaustarinat-ohjelma. Onko tekijät ja katsojat tuolla tasolla. Säälittävää!

Milloin Padasjoelle saadaan hidasteet näille kiihdytysmotoristeille? Muilla lähikunnilla jo on!

Eläke tulee. Sitte istutaan pelikoneiden edessä viikko. Sitte valitetaan, kun eläke ei riitä.

Suomalaisilla on liian pitkiä lomia, vapaapäiviä liikaa ym. Viikko pari riittää.

Taas joku "asiantuntija" kirjoittelee näppikselle. Ei niiden leikkivälineiden alla mitään puutarhahaketta ole vaan turvahaketta. Sen koostumus on erilainen. Ja jotain biologistahan sinnekin on keksittävä sen muovipehmukkeen tilalle.

Työttömiä ja köyhiä kyykytetään, vanhukset ja sairaat jää hoitamatta, koululaiset voi huonosti ja kaikesta tarpeellisesta leikataan, mutta täällä vaan jaksetaan jauhaa koirista. Keskittykää lopultakin oikeisiin ongelmiin ja lopettakaa tyhjän jauhaminen.

Padasjoki, portti Päijänteen kansallispuistoon! Miksi ihmeessä pidätte sataman kaikki roskikset visusti lukossa? Toivotteko matkailijoiden heittävän roskansa luontoon?

Koiran omistajat huom! Ladot eivät ole koirien wc-tiloja vaan varastoja, joten pidäthän koirasi pois sieltä. PS. Tervetuloa siivoustalkoisiin.

Ei kännykkää, ei tilinumeroa. Mummo muistaa vielä lapsen nimen ja osoitteen. Mummo osaa vielä kirjoittaa. Siis kirje ja raha lapselle. Onko väärin?

Hei sinä, jonka koira on yksin 20 tuntia. Ymmärrätkö, että koirasi on peloissaan ja hädissään. Pelkää tekevänsä pissat sisälle ja pelkää hoitoasi, kun löydät lätäkön.

Hyvä kirjoitus ilmastosta Tuomo Hämäläiseltä. Luulisi tyhmemmänkin jo tajuavan, mistä on kysymys 7-kymppinen ilman pilaaja.

Kylläpä oli 6.8. pääkirjoituksen poliittinen kanta selvä. Antifan (äärivasemmisto) tekoset ja erään uskonnon kannattajien joukkomurhat hyssytellään ja syyllistetään uhrit. Entäs em. ryhmien vihapuheet ja terroriteot? Aika aivopesua alkaa olla suomalainen valtamedia.

Lanun aukio 6.8. nuori mies kysyi haluanko ilm. Hesarin. Sanoin juu. Kaveri kysyi henk.- ja pankkitietoja. Kun en kertonut niin HS:ää ei ollut lainkaan.

Triossa monena päivänä pikkupojat potkineet sähköpotkulaudoilla pohjakerroksessa. Vahtimestarit ei kiellä. Miksi?

Luojan kiitos henkilölle, joka palautti Tokmannin kassalle unohtamani pussukan. Iso kivi putosi sydämestä, kiitos!

Kannatan yhä eutanasialakia Suomeen. Saataisiin Hykynkin talous kuntoon. Hoito ei saa maksaa, eutanasiasta olisi pikainen ja hyvä apu ongelmaan. T. En halua kitua

Ensi vuosikymmenellä joudutaan eläkkeitä nostamaan, jotta kulutus polkisi edes paikallaan!

Jos ylimatruusi Rinne jättäisi puolustusvoimien komentajan ylipäällikkö Niinistön ojennettavaksi ja keskittyisi vaikka vappusataseen!

Itämeren suojelun mannekiinina tatuoitu tyyppi. Pitäkää tunkkinne (ja minä rahani).

Oisko toi jätekatos kuitenki ollu tärkeämpi saada kuin kamerat?

TV 2 tiistaisin tulee klo 19 kiinnostava ohjelma Urheilu-Suomi. Kannattaa katsoa.

Kuinka olemme päätyneet tilanteeseen, jossa harva se päivä saadaan lukea ministerien selventävän, korjaavan tai peruvan osaamattomia ja harkitsemattomia lausumaan. Viimeisimpänä tuoretta pv komentajaa loukkaava pääministerin harkitsematon möläytys.

Onko todella niin, että halvastakin täytyy säästää. Kokoomus ainakin haluaa, että pienipalkkaiset laitetaan "aktiivisiksi". Kilometritehtaalle vaan. Entäs työvoimapula hoitajissa, eikä kuitenkaan heitä palkata, kummallista mielivaltaa.

Nastola kiittää uusista levähdys/puiston penkeistä.

Sinä jatkuvasti koiria ja niiden omistajia mollaava, hellitä jo vähän ja hanki oma elämä, niin alkaa kaikilla taas elämä hymyillä.

Varsin perusteellinen esimerkki aamun lehdessä lääkkeiden korvattavuudesta. Siitä, paljonko lääkkeet Suomessa kuluttajille maksavat, päättävät lääketeollisuus, valtio ja Kela. Useimmissa muissa maissa markkinat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 3. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 9. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 10. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 11. Pari vuotta sitten Mikko Viitikon jalkapalloura oli vaarassa – nyt peli maistuu FC Lahdessa ja syksyllä arkeen tulee uusi kiintotähti
 12. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 13. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 14. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 15. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.