Lukijalta: Järkevän suojelun ja liturgian ero esiin

Etelä-Suomen Sanomien uutistoimittaja Saara LarkionEsalainen oli niin erinomaisen hyvä, kuin kirjoitus vain voi olla. Jo otsikkokin "Umpivihreä paatos sotii ekotekoja vastaan" pakotti lukemaan.

Toimittaja onnistui poikkeuksellisen hyvin erottelemaan esimerkeillä normaalin järkevän luonnon- ja ilmastonsuojelun vastenmielisestä umpivihreästä kestoliturgiasta, joka takuuvarmasti kääntyy asiaansa vastaan. Tätä tärkeää erottelua ei ole muualla tullut juuri vastaan.

Hauki on kala -mallilla on vain sokeasti hoettu "sähköauto, sähköauto, sähköauto" jopa pääministeriä myöten, ajattelematta, että ihan samaan päästään esimerkiksi uudehkojen dieselien osalta käyttämällä niissä tulevaisuudessa ympäristöystävällistä dieseliä.

Tällä vältetään kokonaan auton vaihto, ja se on ekoteko jo sähköauton ekologisen patterikirouksen takia, puhumattakaan sähkömagneettisen säteilyn terveysriskeistä, joita väistämättä mittava akkupatteristo, sähkömoottori ja johdotukset tuottavat.

Arvoisa Antti Rinteen hallitus. Kirjoittakaa ihmeessä Saara Larkion Esalainen huoneentauluksi jokaisen ministerinne työhuoneeseen, koska siinä on esimerkein tuotu esille sitä, mikä on oikeaa luonnonsuojelua ja mikä ei ole. Saara Larkio olisi erinomainen ympäristöministeri.

Sakari Sormunen,

ruiskumestari evp., yrittäjä

Hollola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.