Lukijalta: Lahden Tonttilassa odottaa tekijäänsä pieni korjaustoimi

Ensin on syytä onnitella vihreän kaupungin leiman saavuttanutta yhteisöä, mikä on lahtelaisille merkittävä status. Kirjoittaja kokee, että nyt saavutettu tunnustus edellyttää huolehtimaan kaupungin rakenteista, kuten jalkakäytävien zeeproista, jotka esimerkiksi uudelleen maalattuina paremmin turvaavat lasten alkavaa koulutietä.

Meillä Tonttilan asukkaillakin on esittää kaupungille pieni korjaustoimi: täältä Tonttilasta johtaa romanttinen kujatie Karistoon, jonka varrella vielä kukkivat syysmaitikat, pietaryrtit, käenkaalit, kultapiiskut ynnä muut villikukat.

Tällä niin sanotulla kauppatiellä on ongelmana, että talvikunnossapitäjät ovat auranneet sen ensimmäiseen alikulkuun noin puolen metrin syvyisen montun, ja toisen alikulun komeat kiveykset ovat auratessa peittyneet soralla.

Varsikin rollaattoria työntäville lenkkeilijöille koko monttu on työläs ylittää, eikä se ole pyöräilijöillekään helppoa, koska montun pohjalle on kerääntynyt karkea sepelikerros. Kirjoittajalla ei ole tietoa, onko kyseinen auraus ulkoistettu yksityiselle urakoitsijalle. Jos niin on, jälkien paikkaus oletettavasti kuuluu sille.

Tulkoon tässä myös todetuksi, ettei kyseinen monttu vaadi osakseen yhtään lisää soraa. Riittää, kun aurauksella aikaansaadut penkat vain palautetaan montun täytteeksi. Silloin kaatumisen vaara on eliminoitu.

Tietenkin me tien kymmenet käyttäjät kiitämme jo edeltäkäsin, jos toimeen tartutaan ja tahattomasti aikaansaadut tien esteet korjataan. Mikäli aktiviteettia löytyy, meidän lenkkeilijöiden tulevaisuus ei näytä kovin huonolta, paisi tuon mainitun montun menneisyys.

Martti Hannuksela

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.