Näppis: Taas alkoi se laman manaaminen

Taas alkoi se laman manaaminen. Tiedotusvälineet huutavat sitä päivittäin. Kyllä se lama näin tulee – lamaantumalla.

Phhyky on säästänyt joka vuosi 11 milj. euroa hoitajien palkoissa. Hoitajat joutuneet tekemään työtä alle vähimmäismitoituksen. Joutuuko hoitajat taas ensisijaisiksi maksajiksi tulevassa säästöohjelmassa.

Vielä kun saataisiin yhteiskunta ymmärtämään, ettei sen tarvitse kaikkia elättää.

Ei auta, jos vain suunnittelussa otetaan huomioon sisäilmaongelmat, kun rakennusvaiheessa ei välitetä kosteusongelmista ja valvonta puuttuu.

Poliitikot osallistuu museotyöhön? Hah, hah. Osallistukoot vanhushuollon työhön niin näkevät, mitä se todellisuudessa on.

Matti Even kirjoitti tosi hyvin. En kehu itseäni, koska aikanaan oli itsestään selvää mennä töihin heti (tosin silloin oli töitä eri lailla). Menin 13 v. lapsenlikaksi, 15 v. kauppaan, sitten opiskelemaan ja sisäsiistiin konttorityöhön 47 v:ksi. Ei tullut työkkäripalvelut tutuksi! Ei korvaukset ym.

Matti Even hehkutus viittaa melkoiseen kapitalismin palvontaan. Jos yhteiskunta (=politiikka) määrittelee rajat, miksi työnantajan pitäis päästä aloittamaan ne!?

Kas, me viisaat aikaihmiset emme ymmärrä, mitä eväitä fiksut lapsemme saavat elämäänsä, kun puramme omaa ahdistustamme ja pelkojamme heidän kuullen, puhumattakaan siitä, mitä tän päivän tv opettaa! Tyhmä isi!

Kyllä niin mieleni pahotin, kun kuulin, että kaupungintalon kauniista puistosta on tullut koirien käymälä.

Miksi Padasjoen satamassa, laitureilla ja aallonmurtajalla on kalastuskielto, joka ilmeisesti koskee myös mato-ongintaa?

Olisi pieni arjen ilmastoteko, jos jätteenkeräys- ja kuljetusreitit sekä -aikataulut optimoitaisiin. Ettei sama auto kävisi heti seuraavana päivänä naapurissa.

Mitäh? Rakennusmestarikoulutus palaa takaisin Lahteen. Uusi opetusohjelma kyllä häpäisee vanhan ammattikunnan oikeat rakennusmestarit!

Englanti hakannut metsänsä jo matalaksi yli 100 vuotta sitten, he tarvitsevat metsitykseen apuja! Ei Brasilia! Ilmastovouhotusta!

Lahdessa 27.8. Hämeenlinnantiellä Rakuunakadun risteyksessä palaa punaiset liikennevalot itään päin ajaessa monta minuuttia. Jono Keskussairaalankadun risteykseen asti. Nyt osa ajoi punaista päin, kun vihreä aalto ei pelannut. Ympäristöpääkaupunki.

Metsämaalla turha linja-auton ajaa. Ei siellä kukaan viitti kulkea.

Haittaa ja hyötyä. On monta mm. kriisitilanne, kun on kavereita puolustamaan samaa asiaa. Ja se markka. Devalvointia riittäisi.

Ptruii, ptruii, kansanedustajat tööiihin! Loma alkaa loppuaa!

Lapsia pitäis syntyä. Ilmainen ehkäisy alle 25-vuotiaille? Nuorten pitäis liikkua, kuitenkin ale-lippuja linja-autoon. Ristiriitaista päättäjien meininki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.