Lukijalta: Suomi ei ole vastuussa Isis-naisten tekemisistä

Naiset ovat täysin tietoisina riskeistä lähteneet lapsineen tai yksin terroristileirille.

Liberaali ns. älymystö pitää kovaa meteliä niin sanottujen Isis-naisten Suomeen lapsineen saamisesta. Kannattaa muistaa muutama tosiasia tähän liittyen.

Ilmeisen iso osa naisista on täysin vapaaehtoisesti hakeutunut parisuhteeseen islamilaisen miehen kanssa. Tämä on ollut todennäköisesti määräävä tekijä siinä, että he ovat radikalisoituneet jo Suomessa ja lähteneet tukemaan lapsineen tai yksin islamilaista terroristijärjestöä Isisiä sen muodostamassa kalifaatissa.

Kun sittemmin Isis on sotilaallisesti pääosin lyöty ja kalifaatti hajonnut, naisille kelpaa Suomen apu asiassa ja sitä vaaditaan.

Kannattaa muistaa, että naisten ja lasten Suomeen hakeminen ja täällä kustantaminen muodostaisi erikoisen poikkeuksen siihen käytäntöön verrattuna, että Suomi ei kustanna niin sanotulla konsulikyydillä ketään tänne maailmalta. Tähän on entinen sisäministeri Kai Mykkänenkin (kok. ) aivan oikein viitannut.

Kun puhutaan lapsen oikeuksista, niin vanhemmilla on aina vastuu lapsistaan, kunnes ovat täysi-ikäisiä. Tässä tapauksessa naiset ovat täysin tietoisina riskeistä lähteneet lapsineen tai yksin terroristileirille. Tämä on ollut heidän oma, vastuuton valintansa.

Vanhempi joutuu tekemään lapsiinsa nähden aina lukuisia valintoja, mutta ei niiden kielteisistäkään seurauksista yhteiskuntaa huudeta apuun. Tässä tapauksessa terroristileiriltä paluuta Suomeen haluavat naiset ovat niin äärimmäisen poikkeuksellinen ryhmä, että sellaisen kohtelua ei varmaan ole edes mietitty missään instanssissa, kun muun muassa lapsen oikeuksia on määritelty kansainvälisesti tai Suomessa lastensuojelussa.

Mediassa on näkynyt vuosien saatossa tämän islamilaisen kafifaatin arkea. Mediaan on toimitettu toinen toistaan raaempia kuvia länsimaisten miesten kurkkujen leikkaamisseremonioista.

Nyt niin sanottu älymystö Suomessa väittää, että naiset ovat syyttömiä kaikkeen, kunnes toisin todistetaan. Eivät ole, he ovat ex-sisäministerinkin mielestä ”toiminnallaan tukeneet ja edesauttaneet terrorismia ” sekä mielestäni mahdollisesti syyllistyneet siinä yhteydessä murhiin tai muihin tekoihin terroristikokelaan ominaisuudessa, ikään kuin näyttökokeena raakuudesta.

Se, että pitävä näyttö naisten rikoksista saataisiin joskus kokoon, on hyvin hataralla pohjalla. Lähes mahdoton tätä näyttöä on varmaan Suomesta käsin koota.

Liberaalien ilmeisenä taktiikkana onkin saada naiset lapsineen Suomeen, jolloin jouduttaisiin ” yllättäen ” toteamaan, että ” riittävää näyttöä rikoksista ei ole” ja naiset pääsisivät käytännössä esimerkiksi mahdollisista murhista, kuin koira veräjästä.

Rovasti Jouko Vesala kirjoitti mielipidepalstalla ( 7.7) Isis-naisista ja kysyi: ” Voivatko seitsemän äitiä ja 25 lasta muodostaa turvallisuusriskin?”

Tähän on helppo vastata. Tottakai voivat. Todistettavasti Turussa riitti terroristitekoon yksi henkilö, ei siihen tarvita useampia, puhumattakaan 25:stä.

Jos naiset lapsineen kustannettaisiin Suomeen verovaroilla, on huomioitava, että se olisi vain pieni osa kokonaiskuluista. Sekä naiset että lapset tarvitsevat jopa elinikäistä psykologista apua, joka rahoitettaisiin verovaroilla. Kokonaiskulut olisivat vähintään miljoonia euroja todennäköisenä elinaikana tai jopa kymmeniä miljoonia.

Edellä esitettyyn viitaten totean, että Suomi ei voi olla missään vastuussa naisten tekemien päätösten seurauksista ja heitä ei siten tule Suomeen lapsineen hakea. Vanhemmat vastaavat aina tekemisistään itse, asia on näin yksinkertainen.

Sakari Sormunen

ruiskumestari evp., yrittäjä

Hollola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.