Lukijalta: Isis-äitien ja lasten vastuita sotketaan

Matti Nissinen

Tiistain ( 9.7.) lehdessä oli Lukijan palstan päivän valintana kirjoitus ”Suomi ei ole vastuussa Isis-naisten tekemisistä”. Kirjoituksessa oli niin paljon UMV-nettilehden tyyliä, että siihen tekee mieli antaa vastinetta.

Alaotsakkeena oli teksti: Naiset ovat täysin tietoisina riskeistä lähteneet lapsineen tai yksin terroristileirille. Tässä lienee tahallinen tai tahaton virhe. Ei kai mihinkään leirille lähdetty, vaan rakentamaan islamistista kalifaattia. Nyt kyllä ollaan leirillä, mutta tuskin vapaaehtoisesti.

Näitä samantapaisia epätarkkuuksia tai virheitä kirjoituksessa riittää. Koko ajan siinä sotketaan vanhempien ja lasten vastuut. Koko ajan syytetään myös jotakin määrittelemätöntä liberaalia eliittiä ja älymystöä metelin pitämisestä. Nämä muka väittävät, että naiset ovat ”syyttömiä kaikkeen, kunnes toisin todistetaan”.

Haluaisiko ruiskumestari evp, että Suomessa otettaisiin toisenlainen käytäntö, ”Ensin hutkitaan ja sitten vasta tutkitaan”? Todisteeksi tälle ilmeiselle vaatimukselleen hän mainitsee: ...he ovat ex- sisäministerinkin mielestä ’toiminnallaan tukeneet ja edesauttaneet terrorismia’ sekä mielestäni mahdollisesti syyllistyneet...”

Ehkä onsyytä muistuttaa, että Norjassa haluttiin massamurhaaja (jostain syystä ei kuitenkaan terroristi) Breivikin tapauksessa huolehtia oikeusvaltion periaatteista ja järjestää lainmukaiset oikeustoimet, vaikka se herättikin vastustusta. Nyt kirjoittajan ”mielestäni mahdollisesti” olisi riittävä perustelu toisenlaiselle menettelylle.

Mainitsin jo edellä, että kirjoittaja sekoittaa aikuisten ja lasten vastuut. Hän kirjoittaa: ”Vanhempi joutuu tekemään lapsiinsa nähden aina lukuisia valintoja, mutta ei niiden kielteisistäkään seurauksista yhteiskuntaa huudeta apuun.”

Ruiskumestari evp:n olisi ehkä syytä tutustua vaikkapa huostaanottoihin ja muuhunkin lastensuojelun tehtäväkenttään. Kyllä huudetaan – ja tarvitaan. Nimenomaan silloin, kun vanhemmat eivät halua, viitsi, osaa tai pysty lapsistaan huolta pitämään. Ja siitähän tässä juuri on kysymys. Jääköön ruotiminen tähän.

Ihmetyttää, miksi Päivän valinta on osunut näin heikkolaatuiseen juttuun. Ei kai vain juuri siksi?

Ainakin muutamat maat ovat hakeneet Al-Holin leiriltä kansalaisiaan pois. Joukossa sellainenkin ihmisoikeusvaltio kuin Uzbekistan.

Suomi väittää, ettei haku olisi mahdollista. Miten tuollainen väittäminen on mahdollista?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.