Lukijalta: Talouskasvu vai urheiluko kansakunnan sydän?

Antti Manninen

En ole urheilu- tai liikuntafani. Kävelen mielelläni erityisesti metsäpoluilla, mutta varsinkin parin sadan metrin matkan aamuisin postia hakiessani, kun vaimo panee aamukahvia pöytään. Tiedän, että jotkut ikäiseni tuttavani juoksevat puolimaratonia ja maratoniakin, mutta yhtään Iron-ikonia en tunne.

Minulle riittää, että 60 ikävuoden jälkeen olen rakentanut vaimoni kanssa melkein hartiapankilla talon tulevaisuuden päiviä varten. Ja kun tuloja edelleen tarvitaan kiinteistön ja tontin ehostamiseen, pitää eläkkeiden lisäksi jotain yrittää – siksi olemme kumpikin edelleen yrittäjiä. Pieni lisätulo helpottaa jokapäiväistä elämää, mutta tärkeintä on se, että elämä on tässä ja nyt, joka päivä.

Ajoittain tulee mieleen, että kannattaako enää välittää siitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Maamme hallitukset muuttuvat. Toivon, että nykyhallitus panee vauhtia rattaisiin ja positiivisia muutoksia tulee. Ei vielä merkkejä näy.

Uusi pääministeri on osoittautunut paremmaksi sanomisiltaan kuin vaalikeskustelut antoivat viitteitä. Kuitenkin ajattelen, että demareiden olisi pitänyt ottaa perussuomalaiset hallitukseen, koska he olivat toiseksi suurin puolue – tai ainakin neuvotteluihin. Tässä sitä nyt ollaan gallupien valossa.

Sipilä toimi oikein ottaessaan perussuomalaiset mukaan – juuri näin pitikin. Se, olisiko hallituksen pitänyt antaa hajota perussuomalaisten hajotessa, on vaikeampi kysymys.

Sipilä pani Suomen edun etusijalle ja sai estettyä hallituskriisin ja näin varmistettua talouskasvusta saatavan eurovirran jatkuvuuden.

Mutta mitä sitten urheilusta. No, ainakin sen voin sanoa, että Yle pukkaa urheilua aina vaan enemmän. Toimittajia ja asiantuntijoita riittää kaikkiin ohjelmiin. No, pitäähän entisille huipuille saada elanto.

Ja yhä uusia lajeja tulee tarjolle. Ja lajin suosion kasvaessa asiantuntijoiden määrä vain kasvaa.

Siksi olisi ainakin joukkueurheilussa tarpeen siirtyä sekajoukkueisiin. Eli perinteiset mies- ja naisjoukkuepelit, kuten jalkapallo, jääkiekko, salibandy, lentopallo lopetettaisiin ja muodostettaisiin vain yksi jalkapallo- ja jääkiekkoseura ja niin edelleen. Näin pelit tulisivat mielenkiintoisimmiksi, kun pelaajamateriaali olisi todella monipuolinen.

Joskus iso jätti on vahva rynnistävä jalkapalloa tai jääkiekkoa käsittelevä, mutta toisaalta vikkeläkinttuinen ja pujotteleva nainen voisi helposti päästä maalille ja ratkaista. Se vasta olisi tasa-arvoa ja kiinnostavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.